Saturn Direct in Varsator pentru fiecare zodie

Pe 23 Octombrie, Saturn isi reia mersul direct in Varsator. E ultima lui retrogradare in acest semn, iar pana in Martie cand se muta in Pesti, culegem roadele acestui tranzit.

Perioada coincide si cu Eclipsa din Scorpion. Ceva se pune in miscare acum in functie de domeniul vizat de Saturn inca din Martie 2020.

Ce au in comun cele doua semne? Controlul!

Se poate ca Saturn sa fii trezit in ultimele luni mai multe limitari, frici, anxietati si restrictii, iar impreuna cu mersul direct si Eclipsa sa ne eliberam de cateva acum (e o eclipsa cu Nodul Sud in care suntem invitati sa lasam ceva in urma).

Lectiile predate de tata Saturn sunt de obicei grele, dar foarte valoroase! Cand Saturn devine direct, ar trebui sa te fi impacat cu problemele relevante si sa fii pregatit pentru urmatoarea etapa.

Acum ca Saturn va fi stationar (inca in perioada de umbra), e timpul sa reevaluam temele ce s-au prezentat in timpul retrogradarii.

Berbec sau Ascendent in BERBEC – CASA 11

Saturn tranziteaza casa 11 si va aduce suport si manifestare in zone de viata ce vorbesc despre prieteni si conexiuni sociale. Energia saturniana va va ajuta sa faceti curatenie in zona de prieteni si cunostinte, o sa simtiti limitari si restrictii, puteti face o reevaluare a cercului de oameni din jurul vostru, multi pot disparea, insa apar cercuri noi… cumva simtiti nevoia sa va inconjurati cu oameni mai maturi, sa aveti legaturi mai serioase, mai responsabile, mai adanci. Saturn aduce o doza de realism si va poate face sa va dati seama acum de ce fel de oameni se afla in jurul vostru. Pe de alta parte, se poate sa va arate unde ati gresit voi vis-a-vis de prieteni si grupuri de oameni, caci Saturn de obicei vine si face o evaluare a trecutului si livreaza consecinte in functie de ce gaseste. Acum va poate cere maturizare, seriozitate si responsabilitate. 

Saturn inseamna multa munca, asa ca el se poate manifesta in aceasta casa in diferite forme: voi puteti avea mult de munca si mai putin timp de prieteni si socializare sau ei poate au alte prioritati, schimbarile la nivel de grupuri si prieteni pot avea loc din diverse motive. 

Casa 11 vorbeste despre grupuri, societati, organizatii de oameni care au aceleasi interese cu ale noastre, iar pentru urmatoarea perioada s-ar putea sa gasiti unele noi care au in mare parte legatura cu munca si profesia voastra (Saturn) si mai putin cu relaxarea si distractia. Pot fi oameni noi care va ajuta sa va dezvoltati profesional sau care va pot ajuta sa va impliniti telurile si scopurile, poate chiar sa aveti impreuna cu ei noi scopuri comune sau chiar sa incepeti un proiect alaturi de un prieten.

Casa 11 este si casa titlurilor, onorurilor, a viselor, dorintelor si scopurilor pe care ni le setam pe termen lung, sunt chestiuni foarte saturniene care sunt favorizate in urmatorii ani, Saturn le poate aduce la manifestare cu conditia sa fie realiste, sa va dedicati lor, sa munciti mult, sa fiti responsabili si organizati vis a vis de ele, sa le urmati pas cu pas si sa adaugati la ele caramida cu caramida pana prind viata, caci ele se vor intampla cu siguranta, dar procesul va dura mai mult si va avea nevoie de consistenta.

🔮Sfatul Alchimic: Se spune despre Saturn in Casa 11 ca va poate limita foarte mult cercul social, sa aduca un sentiment de solitudine, sa va faca niste lupi singuratici, sa simtiti ca nu va mai integrati in anumite grupuri, insa cadoul lui, atunci cand este navigata corect, este sa va faca sa fiti mai autentici, sa va castigati autoritatea personala, sa nu incercati sa pareti ceva ce nu sunteti doar de dragul de a fi acceptati intr-un grup, sa va pretuiti si sa va afisati individualitatea, sa o vedeti ca pe o virtute, nu ca pe un defect, sa acceptati cine sunteti si sa alegeti in jurul vostru oameni cu aspiratii si idealuri comune.

♒️In Varsator, Saturn va poate ajuta sa va extindeti acum cu ceva ce are ecou pe urmatorii 20 de ani, incepe un nou ciclu in domenii precum prieteni, grupuri de oameni, asociatii, organizatii, networking si iti poate aduce un rol social intr-o casa care vorbeste despre societate. E o casa care iti poate aduce proiecte online, pe internet, in activism social, poate o pozitie de lider, initiator, o influenta sociala importanta, ceva in care va implicati activ. Puelteti integra in munca voastra noi tehnologii sau noi produse pentru vanzare, poate un serviciu colectiv la care pot participa mai multi oameni.

Taur sau Ascendent in TAUR – CASA 10

Saturn in aceasta casa este pozitia ideala pentru el, este casa pe care o guverneaza, este acasa. Casa 10 este un loc din harta care vorbeste despre cariera, reputatie, statut, recunoastere, autoritate, teluri si realizari, lucruri care pot capata o atentie sporita in urmatorii trei ani. Succesul devine posibil in zona carierei, insa e nevoie de munca, de organizare, de disciplina si de angajament. Va poate aduce promovari, cresteri, succes, dar pretul platit este mai multa responsabilitate si munca, e nevoie sa aveti rabdare acum, sa consolidati noua pozitie pas cu pas, gradual, fara sa sariti etape, sa va dedicati timpul si energia pentru cadourile lui Saturn: recunoastere, autoritate, o pozitie de conducere. 

Daca o parte dintre voi aveti deja o afacere proprie, acesta o sa necesite mai mult timp, mai multa munca, e nevoie sa va organizati mai bine, sa ii dati o structura mai buna, sa dezvoltati o disciplina fata de ea si sa va luati un angajament puternic pentru a atinge succesul si telurile setate (chiar daca acestea vor avea nevoie de timp si rabdare pentru a se materializa). 

Casa 10 inseamna mai mult decat o simpla cariera, este vocatia, e o munca care vine din tine, pe care te-ai nascut sa o faci si te implineste, e genul de munca care nu te oboseste, char daca trebuie sa ii dedici multe ore de munca, ci din contra, te ajuta sa infloresti. Iar Saturn de obicei asta doreste, sa ne aduca la stadiul de Maestru, asa ca poate daca nu va aflati pe calea buna in acest domeniu de viata, lucrurile s-ar putea sa se schimbe, sa dispara si sa apara o noua oportunitate in cariera, iar daca va aflati deja unde trebuie, Saturn va consolida ce ati construit deja.

🔮Sfatul Alchimic: La nivel mai adanc casa 10 vorbeste despre recunoastere, rolul nostru in societate, cum suntem perceputi de ea, care este scopul nostru in viata. Navigata gresit, inseamna o ambitie de a demonstra altora ceva, e o nevoie de recunoastere pe care o asteptam de la ceilalti pentru ca noi nu ne-o oferim, e din start un scop gresit fara adancime interioara, iar Saturn ne cere sa ne setam unul de suflet, pe care sa-l atingem pentru dezvoltarea noastra si nu pentru public.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o noua misiune importanta in viata, un rol social legat de cariera si vocatia voastra. Este casa pozitiilor publice, de autoritate, de respect, de schimbare, de putere, a celor care aduc structura noii societati ce se va forma, poti juca un rol public extrem de important in noua lume. Poate insemna o cariera plina de sens in era Varsatorului, ceva legat de binele mai inalt al societatii si oamenilor.

Gemeni sau Ascendent in GEMENI – CASA 9

Saturn aduce aici o schimbare de perspectiva si o reconfigurare a credintelor si filosofiei de viata, aici se nasc gandurile despre o viata cu sens. Aici Saturn poate aduce e o pierdere a credintei, o indoiala vis a vis de ce ati crezut pana acum, o cautare a unei noi cai spirituale si unor valori morale noi care sa va ofere structura si scop, poate chiar a unor noi profesori sau invatatori.

Se poate ca o parte dintre voi sa faceti o evaluare serioasa a tot ce ati invatat pana acum, la credintele de viata prelutate de la parinti/familie care v-au ghidat in viata pana acum sau poate ce ati asimilat din experientele de viata si ce credinte v-ati creat in functie de ele. Saturn cere o investigare riguroasa a credintelor de viata pentru a vedea daca ele functioneaza si au rezultate in scopurile de viata pe care vi le-ati propus, fiind cele care va ghideaza prin viata si va ajuta sa luati decizii. Cibeva sau ceva ce va trezeste o credinta de tip Varsator, umanistic, umanitar, legate de libertatea tuturor, de egalitate , fraternitate, de valoare a fiecarui om.

O parte dintre voi s-ar putea sa inceapa studii in noi domenii (cursuri, facultati, universitati, poate in domenii guvernate de Varsator: it, inginerie, tehnologie, media, astrologie) care va vor ajuta sa va largiti orizonturile si sa capatati noi perspective asupra vietii. Fiind vorba totusi de Saturn, domeniile alese s-ar putea sa fie traditionale, filosofii antice, studii stravechi, astrologie etc. Procesul s-ar putea sa fie mai greu, sa necesite multa munca, mult timp, dedicare, responsabilitate si structura, insa vor fi cunostinte pe care le veti putea ultiza pentru toata viata.

Casa 9 vorbeste despre cunoastere, invatamant la nivel inalt si informatii pe care le invatam si ne ajuta mai apoi in dezvoltarea unei cariere si atingerea unor scopuri. Saturn poate aduce multa munca aici, efortul si energia se poate duce care invatarea unui domeniu nou. Invatatorii, mentorii si profesorii care vor aparea in viata voastra vor fi mai saturnieni, mai duri, mai realisti si mai axati pe partea practica a lucrurilor, dar si mai diferiti, ciudati, Uranieni.

Aici se pot seta noi scopuri de viata pe care Saturn va va ajuta sa le impliniti treptat la finalul acestui tranzit. Casa 9 vorbeste si despre calatorii lungi, iar acestea pot fi limitate, pot fi mai greu de obtinut/pus la punct sau pot avea o natura legata de munca si mai putin de distractie. 

🔮Sfatul Alchimic: In aceasta casa invatam prin experiente personale ca nu e de ajuns sa credem interpretarea altora despre viata, nu putem lua povestea cuiva si sa o facem a noastra fara sa trecem prin ea, nu putem lua de-a gata credintele sau filosofiile predate de un invatator sau un guru, nu fara sa le trecem prin filtrul nostru. Scopul sau e ca prin crestere si dezvoltarea intuitiei, sa aflam despre ce e viata si sa descoperim o noua autoritate in viata, chiar noi!

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o noua misiune importanta in viata, poate un rol social pivotal de profesor, predare, puteti vedea mai clar care e calea voastra in viata, care e misiunea. Poate fi ceva legat de consiliere si consultanta, sa le aratati calea altora.

Rac sau Ascendent in RAC – CASA 8

Aceasta zona din harta vorbeste despre schimbari mari de viata, transformari, e o casa care vorbeste despre lumea interioara, emotionala si psihologica. Saturn aici aduce o transformare in mod treptat, gradual, pas cu pas, un nou individ isi face loc, iar cel vechi incepe incet, incet sa se piarda, structura interioara incepe sa se schimbe, sa se vindece, sa renasca intr-o noua forma, insa totul se face structurat, in timp si nu peste noapte si va necesita munca si efort din partea voastra, caci vechiul sine s-ar putea sa opuna rezistenta.

Casa 8 vorbeste despre putere interioare, manipulare, control, despre demoni interiori si umbre. O parte dintre aceste aspecte pot fi scoase la lumina in urmatoarea perioada si le puteti transforma si transmuta treptat. Pot aparea persoane care exercita o anumita putere asupra voastra, tocmai pentru a va face sa va dati seama de puterea voastra interioara sau pot aparea frici ce au nevoie de vindecare, insa toate se vor face intr-un ritm lent, temeinic si au nevoie de o munca consecventa, caci la finalul tranzitului o sa fiti o alta persoana, mult mai puternica si mai libera. 

Tot aici este zona de viata care vorbeste despre resursele celorlalti (ale partenerului, parintilor, mosteniri, asigurari, chiar si credite/banci, iar ele pot fi limitate si restrictionate intr-un fel, s-ar putea ca partenerul de viata sa aiba acum alte planuri cu finantele sale, sa investeasca in ceva anume sau pur si simplu sa mearga in alte scopuri decat cele pe care le aveti in comun, lectia fiind propria voastra autoritate si autonomie financiara, cum va puteti descurca fara ajutorul persoanelor din jurul vostru. Nu este indicat sa faceti credite in aceasta perioada pentru ca Saturn s-ar putea sa intarzie sau sa prelungeasca plata lor, in orice caz o sa fie nevoie de multa munca si efort pentru achitarea lor. Pe de alta parte, daca aveti deja un credit, Saturn va poate ajuta sa deveniti mai organizati si mai responsabili vis-a-vis de bani si il puteti achita. Cam asta doreste el, pe termen lung sa deveniti mult mai maturi cand vine vorba de bani, sa ii gestionati mai bine, sa reexaminati atitudinea pe care o aveti fata de ei. 

Casa 8 este o casa ascunsa, oculta, iar pentru cei dintre voi care doriti sa incepeti studii legate de domenii din aceasta arie (psihologie, astrologie, tarot, sex sau alte subecte tabu), Saturn va poate ajuta sa o faceti intr-un mod foarte profund, temeinic, desi va fi nevoie de multa munca si un timp mai indelungat, la finalul tranzitului puteti sa dobanditi niste cunostinte extrem de bine puse la punct.

🔮Sfatul Alchimic: Casa 8 vorbeste despre sex, intimitate, incredere in ceilalti si despre schimbul emotional dintre noi si ceilalti. Aici omul trebuie sa faca din natura emotiilor un canal de expresie si sa inceapa sa functioneze in relatii, sa se realizeze ca flow-ul de emotii este intre el si ceilalti, sa fie gata sa devina vulnerabil emotional si sa se deschida complet in fata partenerului. Saturn iubeste sa se proiecteze in alti oameni, cel mai des in partenerul de viata, iar fricile voastre interioare se pot arata acum mai bine prin acest canal.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o ocazie de a aduna cunoastere in domenii precum: ocult, psihologie, astrologie, viata dupa moarte, reincarnare, psihologie, lucrul cu subconstientul, motivatii ascunse, secrete, conspiratii, lucruri ascunse, mistere, tarot. Puteti sa deveniti un vindecator pentru ceilalti sau cineva care ii ajuta pe oameni in situatii limita si crize de viata (divort, moarte), dar mai intai voi trebuie sa treceti prin aceasta initiere.

Leu sau Ascendent in LEU – CASA 7

Leii au tot avut de invatat lectii legate de relatii si parteneriate. Saturn in casa 7 Saturn se simte foarte bine, este exaltat aici pentru ca ii place foarte mult sa se proiecteze prin partener. Fricile, limitarile si problemele pe care le avem de rezolvat sunt proiectate in exterior prin relatiile din viata noastra.

Saturn aduce limitari, restrictii, teste si poate pierderi in zona parteneriatelor (de cuplu sau de afaceri) in functie de ce o sa gaseasca in viata voastra: poate sa va faca sa va doriti sa iesiti dintr-o relatie daca nu este una potrivita sau va poate face sa deveniti extrem de maturi si responsabili fata de relatia in care sunteti, sa investiti timp si energie, sa o maturizati, sa o treceti la un alt nivel, sa va mutati impreuna, sa cumparati o casa, sa o oficializati, sa lucrati impreuna, sa incepeti un proiect impreuna, sa faceti un copil. Relatiile se adancesc, devin mai loiale si va pot aduce o mai mare responsabilitate, insa au nevoie de munca, maturitate, de setarea unor scopuri realiste si pe termen lung. Si nu in ultimul rand, puteti incepe o noua relatie cu un partener saturnian (mai matur, mai mare ca varsta, mai responsabil, realist, cu un statut social mai inalt, o persoana muncitoare).

Acelasi lucru se poate aplica si pentru un partener de munca/afaceri. Contractele, aliantele, parteneriatele pot avea parte de intarziere, limitari, pot dura mai mult sa fie finalizate, pot avea nevoie de mai multa munca si mai mult efort. 

🔮Sfatul Alchimic: Energia saturniana se manifesta prin presiune care pare sa vina din afara, de la altcineva, e proiectia despre care am amintit, asa ca un partener poate acum sa ceara mai mult de la tine, sa te impinga sa faci ceva sau sa schimbi ceva intr-un fel sau altul, iar de regula noi manifestam rezistenta fata de acest lucru. Saturn incetineste orice zona atinge, iar relatiile pot parea ca evolueaza mai incet tocmai pentru a va da ocazia sa analizati totul mai bine, in adancime, sa va dati seama de ce nu este in regula, de ce pattern-uri se tot repeta si au nevoia de atentie si rezolvare, de ce ati ajuns in acest punct, de ce partenerul reactioneaza intr-un fel, sa vedeti exact ce se intampla, aduce o doza de realism menita sa va puna fata in fata cu voi, sa va dati seama ce din voi genereaza probleme in relatii.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce un nou mod de a relationa, sa va dati seama care sunt nevoile voastre si cum sa le implineliti mai mult de acum incolo, cum sa va pastrati cu adevarat individualitatea in relatii.

Fecioara sau Ascendent in FECIOARA – CASA 6

In urmatoarea perioada Saturn se va afla in casa 6, un loc in care lui Saturn ii place sa fie pentru ca vorbeste despre munca, rutina, organizare, structura, ordine. Asa ca e nevoie sa invatati ce este o viata mai eficienta si mai organizata, despre o rutina de zi cu zi care functioneaza, despre datorii, obligatii si despre ce lucruri inutile e nevoie sa inlaturati, cum va puteti utiliza timpul mai bine si mai in favoarea voastra. S-ar putea sa apara atat de multe lucruri de facut in viata de acasa sau in cea profesionala, incat pentru a nu parea ca traiti intr-un soi de haos general care va da peste cap sau va face sa cedati nervos, e nevoie de multa organizare si structura, de folosirea eficienta a timpului. Daca a aparut un copil sau urmeaza sa apara in viata voastra, cu siguranta va fi nevoie sa invatati aceste lucruri.

Pe de alta parte, casa 6 vorbeste despre munca, iar acest domeniu poate si el sa devina solicitant si va avea nevoie de ordine, disciplina si eficienta pentru a putea duce la bun sfarsit toate task-urile. Odata cu cresterea nivelului de munca, s-ar putea sa creasca si banii pe care ii castigati, insa si nivelul de consum psihic si fizic, iar cu acest punct ajungem la un alt lucru despre care vorbeste casa 6 – sanatatea. Saturn aici va va cere o atentie sporita daca nu ati avut grija de sanatatea voastra pana acum. 

Nu uitati ca in toate aceste domenii Saturn vrea schimbari treptate, pas cu pas, zi de zi, nu o dieta minune peste noapte care sa va detoxifice corpul de o alimentatie gresita adoptata de ani de zile, nu un tratament medical minune, nu o schimbare drastica in programul zilnic sau rutina de munca, el doreste structura, doreste sa dobanditi abilitati ce va insotesc toata viata, vrea un stil de viata, nu doar ajustari de moment. 

🔮Sfatul Alchimic: Legatura dintre munca si sanatate se face in casa 6 prin armonia dintre suflet, minte si corp, prin respectarea a ceea ce suntem in mod natural, prin talentele pe care le punem la munca, prin a face o munca in acord cu noi, o vocatie, caci o munca care nu e facuta cu placere, care nu ne implineste, poate aduce frustrari si boli. Asa ca daca in urmatoarea perioada munca pe care o faceti se va schimba intr-un fel sau altul (poate nu va mai regasiti in ea sau schimbarea poate fi generata din exterior), sa nu uitati ca transformarea adusa de Saturn este pentru binele vostru.

♒️In Varsator Saturn poate genera un nou inceput legat de munca, de ceea ce faceti sau in mediul de lucru, in felul in care lucrati, in program, in oamenii cu care lucrati, angajati sau angajator, un nou proiect de munca. Puteti sq descoperiti noi talente din care sa faceti bani, poate legare de comunicare, tehnologie, it, poate ceva creativ si/sau spiritual/umanistic.

Balanta sau Ascendent in BALANTA – CASA 5

Energia lui Saturn se resimte in domenii precum iubire, romantism, copii, hobby-uri, creativitate, bucurie si distractie, adica zone care nu sunt tocmai pe placul lui Saturn, dar fiind acum alaturi de Jupiter, cu siguranta va puteti astepta la o energie mai pozitiva.

Cum am tot repetat, Saturn actioneaza in functie de ce gaseste in domeniul de viata in care se instaleaza, asa ca posibilitatile pentru voi sunt fie sa intrati intr-o noua relatie de tip saturnian, nu una cu artificii, fluturi si pamponase, care se consuma repede, ci una matura, realista, pragmatica, cu o fundatie cladita treptat, o relatie serioasa, de durata, trainica. Sau daca sunteti deja intr-o relatie fix aceste lucruri le va verifica, aveti o baza solida, e o relatie in care va vedeti pe termen lung? Astfel… fie testele lui Saturn va vor aduce mai multa stabilitate acolo unde gaseste o fundatie buna, fie va finaliza relatii care nu au o structura puternica, cladite din motive gresite sau ascunse, care nu prezinta seriozitate si responsabilitate din partea partenerilor, iar asta nu trebuie sa va intristeze, pentru ca va face loc pentru ceva mult mai bun.   

Pe de alta parte, pentru Balantele care au copii, acestia pot aduce noi responsabilitati si vor cere din partea voastra sa dezvoltati structura, organizare, disciplina cand vine vorba de ei.

Casa 5 vorbeste si despre creativitate, pasiuni, iar tranzitul lui Saturn aici aduce posibilitatea de a le transforma intr-o afacere, insa e nevoie de dedicare in ele, sa lucrati la ele pas cu pas, sa le antrenati si perfectionati in fiecare zi, sa le hraniti cu regularitate, disciplina si determinare, sa munciti regulat si constant pentru a le putea transforma apoi intr-o cariera profitabila. 

🔮Sfatul Alchimic: Casa 5 este casa IDENTITATII INDIVIDUALE si prin activitatile sale intelegem expresia creativa proprie, cine suntem noi, cum ne aratam exact asa cum suntem prin exprimare artistica (creativa), emotionala sau un copil. Lectia lui Saturn aici navigata corect ne poate arata cat ne valoram si ne iubim, unde ne simtit inferiori, unde avem de lucrat, unde cautam recunoasterea pe care nu ne-o dam singuri, unde cautam sa fim acceptati pentru ca noi nu ne acceptam? In final e vorba despre descoperirea sinelui si de ridicarea valului, insa doar daca intelegem ca drumul trebuie sa ne duca in interior unde putem vedea oportunitatea de crestere, cand inima se deschide, fiecare moment ne aduce bucurie si importanta, nu mai avem nevoie de altceva sau altcineva care sa ne aduca acest lucru sau ne faca sa ne simtim recunoscuti si apreciati.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce ocazia de a planta acum o samanta ce infloreste in urmatorii ani (fie un copil, fie un proiect/afacere). E un talent natural ce poate sa prinda forma, ceva ce faceti din placere, e un hobby.

Scorpion sau Ascendent in SCORPION – CASA 4

In ultimii vreme atentia s-a mutat pentru voi in chestiunile ce tin de casa, proprietati, familie, dar si viata personala si starea emotionala. Saturn aici a adus lectii, limitari, restrictii, intarzieri sau probleme in aceste zone, insa ele sunt pentru a crea o fundatie mai puternica, pentru a construi ceva durabil, cu o structura fortificata. Asa ca daca doriti sa cumparati o casa, sa vindeti, sa va mutati sau sa renovati (orice schimbari legate de casa/proprietati) procesul va dura mai mult, va avea nevoie de mai multa munca si mai mult efort, nu se va intampla rapid, peste noapte, va aduce o greutate intr-un fel sau altul, insa va avea loc, se va materializa si va fi o casa de care o sa va bucurati foarte mult timp, pe viata. La cumpararea unei noi proprietati nu uitati sa verificati foarte bine fundatia si structura (Saturn).

O parte dintre voi veti simti nevoia sa va asezati la casa voastra, sa construiti o fundatie puternica, sa va stabilizati, sa va maturizati, poate chiar sa deveniti parinti. 

🔮Sfatul Alchimic: Casa 4 este casa Lunii si vorbeste si despre starea noastra emotionala, starea de bine, de confort, iar aceasta poate fi perturbata in urmatoarea perioada (poate din motive legate de familie, copii, casa). Mai mult, este casa copilariei, originii si radacinilor, este atmosfera din copilarie si mecanismele inconstiente, psihice adanc intiparite in noi. Saturn aici va poate aduce instabilitate emotionala si un sentiment de insecuritate, insa lectia lui navigata corect inseamna sa va claditi singuri securitatea, sa renuntati la dependenta de altcineva, sa va castigati autoritatea emotionala, sa va cunoasteti natura intima a emotiilor si sa le transformati pe cele din trecut (copilarie) care acum ies la iveala si va arata cum va limiteaza.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o ocazie rara sa vindecati ceva adanc, aduce perseverventa, intelegere adanca! Puteti lucra si curata multe blocaje si tipare.

Sagetator sau Ascendent in SAGETATOR – CASA 3

Saturn se afla in casa care vorbeste despre comunicare, gandire, invatare, aptitudini, educatie, cunostinte apropiate, grupuri mici de oameni, afaceri, dar si calatorii scurte (miscare). O parte dintre ele vor fi aduse in vizorul vostru prin: cursuri noi, poate o scoala noua, o specialitate, o calificare, invatarea unor lucruri noi care desi par grele, complesitoare, in timp le puteti stapani foarte bine, temeinic si sa deveniti un master in domeniul respectiv.

Pentru cei dintre voi care lucrati in domenii de comunicare (scris, media, blogging, marketing, PR, publicitate, publishing, comert si zone comerciale) nivelul de munca s-ar putea sa creasca, chiar sa devina un soi de povara, pentru ca Saturn vrea sa fiti mai buni, sa va perfectionati, sa dezvoltati noi abilitati, sa castigati o pozitie de autoritate, sa stapaniti ceea ce faceti la cel mai inalt nivel, iar asta inseamna multa munca si multa practica. Saturn aduce in vizor lucruri de care fugim, la care opunem rezistenta, insa pe care trebuie sa le facem, pas cu pas, zi de zi si intr-un mod organizat si structurat pana le stapanim foarte bine. Cunoasterea trebuie obtinuta prin experiente si observatii proprii, iar Saturn aduce concentrare si gandire adanca. 

Relatia cu colegii, clientii, cunostintele aproapiate (rude) sau cu grupuri mici de oameni pot fi restrictionate, s-ar putea sa simtiti mai mult nevoia de solitudine, de a lucra singuri sau cu mai putini oameni, de a avea subiecte mai serioase de discutie, nu simple coversatii superficiale sau de complezenta. Calatoriile pe distante scurte s-ar putea sa fie limitate sau vor fi facute mai ales in interes de lucru. 

Per total, la finalul acestui tranzit o sa dobanditi noi skill-uri, mai ales unele ce tin de comunicare si intelect, abilitati pe care le puteti pune in practica mai apoi pentru a castiga mai multi bani si care va vor da un nou statut in cariera. 

🔮Sfatul Alchimic: Saturn ne spune ca trebuie sa fim constienti ca mintea noastra are puterea de a influenta ce ni se intampla, vrea sa o structuram, sa o organizam, sa o dezvoltam si sa o hranim, vrea sa o educam asfel incat sa lucreze in favoarea noastra si nu impotriva. Explicat la un mod simplu: stiti momentele alea cand spuneti/ganditi “nu fac X lucru pentru ca sigur Y o sa fie rezultatul”? Ce credeti? Fix Y o sa fie rezultatul daca voi asa credeti, insa o schimbare de perspectiva poate aduce rezultate noi. Ce-ar fi daca Z ar fi rezultatul? Sau daca nu am mai programa mental ce urmeaza sa se intample? Sa ne lasam surprinsi si sa fim curiosi, exact cum sunt Gemenii, cei ce stapanesc Casa 3.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o schimbare in felul in care ganditi, comunicati, vorbiti, scrieti, in talente si abilitati, lucruri pe care le faceti cu mainile voastre, la propriu.

Capricorn sau Ascendent in CAPRICORN – CASA 2

Saturn in casa 2 a atins si va atinge puncte precum bani, resurse, valori materiale, valori personale, stima de sine si chiar aspecte legate de corpul fizic, haine si alimentatie.

Se poate sa fii fost o perioada de curatenie pentru tot ce tine de hainele pe care le purtati sau cumparati, o redefinire a stilului vestimentar, a banilor pe care ii dati pe ele. E un moment bun sa aruncati tot ce nu mai aveti nevoie (haine, pantofi sau alte lucruri nefolositoare din casa), e un moment bun sa investiti in lucruri putine, dar de calitate, poate chiar sa va schimbati treptat stilul vestimentar. La fel se poate intampla si cu alimentatia voastra, sa mergeti catre o hrana mai simpla, dar de calitate, catre o grija mai mare fata de ce mancati, catre eliminarea produselor novice, catre disciplina si control. Resursele si posesiunile au nevoie de o reorganizare, o restructurare, ce e vechi si nefolositor trebuie sa plece pentru a face loc pentru ceva nou. Fundatia cladita in ultimii doi ani si jumatate are nevoie acum de alte ingrediente care vorbesc despre responsabilitate fata de resursele voastre. Pe de alta parte, daca sunteti o persoana care isi face tot timpul griji legate de bani, Saturn poate sa va puna fata in fata cu ele tocmai pentru a le infrunta, ca sa va dati seama ca puteti sa le faceti fata, va poate lua lucruri si bani tocmai pentru a va arata ca va descurcati si fara ele. E timpul sa fiti conservatori vis a vis de bani, resurse si valori materiale. 

Daca as aborda un stil astrologic clasic tipic vorbei de duh “Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu’!” probabil as spune ca Saturn va aduce o limitare a resurselor materiale si a banilor, lucru care s-ar putea intampla in cazul in care nu sunteti responsabili cand vine vorba de cheltuieli, daca cumparati lucruri de care nu aveti nevoie, daca alegeti cantitatea si nu calitatea, daca aruncati cu banii in stanga si in dreapta fara sa va ganditi cum va afecteaza pe termen lung. Insa daca sunteti responsabili cu banii si organizati, daca stiti ce inseamna limitele, daca faceti alegeri constiente si bine gandite, daca sunteti disciplinati in toate aceste lucruri, daca apreciati valoarea, Saturn vine cu daruri, vine cu posibilitatea de a face economii, de a pune bazele unei investitii de durata, pe termen lung, pas cu pas, nu ceva din care aveti castiguri imediate, nu imbogatiri peste noapte. 

🔮Sfatul Alchimic: La nivel mai profund, casa 2 vorbeste despre stima de sine, iar Saturn aici poate face doua lucruri in functie de “materialul clientului”: poate sa va ajute sa va claditi si sa va imbunatatiti stima de sine, autoritatea si forta interioara sau va poate face sa va simtiti lipsiti de stima de sine (voi puteti face acest lucru sau pot aparea alti oameni care va fac sa va simtiti fara valoare). Ca de obicei, nu consider ca Saturn va vrea raul, vrea doar sa va dati seama unde mai aveti de lucru, vrea sa va dati seama de valoarea voastra, sa fiti realisti despre ce si cat meritati, sa va dati singuri valoare, nu sa o cautati in afara, sa o primiti de la altcineva.

In ultimii ani ati muncit pentru a crea o noua identitate, iar Saturn nu trece cu vederea acest lucru, el vrea sa va aduca mai multa soliditate, incredere si suport, insa vrea sa va cunosteti adevarata valoare, sa va dati seama de calitatile voastre, sa le folositi, sa va pretuiti mai mult, sa credeti ca meritati, caci tot timpul realitatea din jurul nostru este cladita pe credintele interioare pe care le avem.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o noua misiune importanta in viata, poate un rol social pivotal legat de finante, resurse materiale, e ceva ce va aduce crestere financiara in urmatorii ani, tendinte colective legate de ce e valoros, de gusturi, de alimentatie, tendinte financiare, sau valori sociale/umane, de calitatea resurselor etc.

Varsator sau Ascendent in VARSATOR – CASA 1

Pentru Varsatori, fiind guvernati de Saturn, a fost o etapa extrem de importanta din viata lor, un nou drum, o noua cale. Apare claritatea si incepe un proces de reconstructie pentru voi in care lasati in urma foarte multe bucati din voi, psihologice sau chiar fizice (locuri, oameni, relatii, cariere). Se pune o noua fundatie in viata voastra, se incepe totul de la zero, asa ca daca voi nu faceti acest lucru, cineva s-ar putea sa o faca pentru voi. Din ciclul “Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu’!”, s-ar putea sa fiti fortati sa iesiti dintr-o relatie, sa renuntati la un job, sa schimbati directia, asa ca cel mai bine este sa generati voi aceste schimbari pe care in interiori simtiti nevoia sa le faceti.

Cu siguranta o sa capatati mai multa autoritate in viata voastra, poate in cariera, poate in relatie/familie sau pur si simplu in structura voastra interioara. Nu o sa fie usor sa o luati de la zero, e nevoie de munca, de rabdare, de dedicare, de responsabilitate si control, insa va merita! 

Aceste noi inceputuri s-ar putea sa para grele, sa ridice multe semne de intrebare si indoiala, insa nu uitati ca sunteti printre cele mai puternice semne din zodiac, nu uitati cat de bine stiti sa construiti, sa urcati pas cu pas, sa munciti, sa fiti responsabili si organizati, sa urcati muntele si sa va atingeti intotdeauna scopurile! 

Casa 1 vorbeste si despre corpul fizic, asa ca Saturn poate sa il limiteze intr-un fel sau altul mai ales daca nu aveti grija de el, daca nu sunteti responsabili, daca nu aveti grija de sanatatea si de buna functionare a lui. 

🔮Sfatul Alchimic: Lucrurile durabile, de calitate au nevoie de timp, de munca, de responsabilitate si de rabdare, nimic trainic nu apare peste noapte, lucrurile cu adevarat importante au nevoie de consecventa, disciplina, de seriozitate si implicare, asa ca cei ce isi doresc aceste lucruri crezand ca pot sa sara peste etape, s-ar putea sa invete intr-un mod mai dur lectia lui Saturn.

Lectia timpului si rabdarii este una pe care o aveti ca semn zodiacal (cu Saturn ca guvernator traditional), iar in urmatorii trei ani exact asta trebuie sa faceti, sa claditi caramida cu caramida noul drum (fie ca e vorba de relatie, familie, cariera sau orice domeniu), caci la sfarsitul acestei etape o sa fiti mai puternici, mai maturi si pe o cale mai apropiata de misiunea voastra. O noua etapa de maestrie capata contur si procesul de devenire a cine esti menit sa fii prinde viata.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o noua misiune importanta in viata, poate un rol social pivotal. Un nou scop de viata poate genera o gramada de alte schimbri in viata voastra. Voi ii puteti ajuta pe oameni cumva prin zonele de tip varsator: sisteme, colectivitati, organizatii, asociatii, interconectare, retele, crearea unui ierarhii care incepe cu omul, de jos in sus si nu invers cum a fost pana acum, cand fiecare om devine un pion important, cand omul se ridica deasupra sistemului, la distribuirea echitabila a resurselor, ceva legat de drepturile omului, drepturi sociale, civile. In Casa 1 indica inceperea unui nou capitol in viata voastra!

Pesti sau Ascendent in PESTI – CASA 12

Saturn are un tranzit important intr-o casa delicata, care vorbeste despre subconstient, frici ingropate, frici irationale, demoni ascunsi, viata trecuta, moduri in care ne autosabotam (obiceiuri compulsive de distrugere/adictii precum alcool, fumat, mancat), pattern-uri subconstiente, este o zona adanca si psihologica, poate greu de inteles pe alocuri. Insa Saturn aici aduce o mare doza de realism, putem intelege acum foarte multe, putem vedea lucruri pe care nu le-am putut vedea pana acum. 

Se spune despre casa 12 ca este o casa a solitudinii, a introspectiei si izolarii, iar Saturn va va aduce astfel de momente de retragere tocmai pentru a intelege mai bine, a le vedea, a le scoate la lumina si a le elimina din viata voastra. Va aduce structura, rabdare, organizare, consecventa si o dorinta de a lucra intens la eliminarea unor frici si pattern-uri subconstiente. Poate chiar o sa doriti sa faceti regresii, hipnoze sau alte tehnici care va vor ajuta sa va amintiti, sa le vedeti mai bine si desi vor fi dure, este o ocazie excelenta de vindecare, insa una graduala, in timp.

Nu este un moment pentru noi inceputuri, casa 12 este ultima din cercul zodiacal si vorbeste despre incheieri, despre completari, despre ce lasam in urma, despre detasari. Puteti sa adunati informatii, sa pregatiti terenul pentru ceva nou, sa invatati si sa studiati, insa e nevoie ca gradual sa va eliberati de anumite lucruri pentru a face loc pentru ceva nou ce va putea sa inceapa abia la sfarsitul acestui tranzit. E casa consecintelor, iar acum puteti face o evaluare realista a ultimilor 28 de ani, se termina un ciclu extrem de important. Saturn va actiona in functie de nivelul evolutiv la care va gaseste acum: va dizolva multe lucruri, se elibereaza multe bagaje sau o sa intareasca lucrurile solide pe care le gaseste in viata voastra. 

Aceasta casa vorbeste si despre calatorii lungi, insa daca ele vor fi facute, vor avea fie scop profesional, fie calatorii de retragere si regasire, acele retreat-uri spirituale in care oamenii merg sa se regaseasca pe ei, sa se vindece si sa renasca. O parte dintre voi se pot reloca in tari indepartate, insa va fi un proces de durata, facut treptat. 

Saturn aici poate aduce dizolvarea lucrurilor care nu va sunt necesare, care va blocheaza, care sunt toxice pentru voi. Tin minte ca atunci cand eu l-am avut aici am finalizat o relatie care nu mai era benefica nici pentru mine, nici pentru partenerul meu, si desi stiam ca trebuie sa iesim din ea, eram cumva blocati acolo si un pattern se tot repeta. A fost o perioada plina de debusolare, de ceata, confuzie, de o lipsa de directie in viata, o perioada destul de grea in care nu poti vedea clar cine esti si in ce directie trebuie sa o iei, iar Saturn aici poate aduce chiar depresie.

🔮Sfatul Alchimic: Casa 12 vorbeste despre spiritualitate si credinta, renuntarea la control si a avea incredere chiar daca nu stim exact ce se va intampla, este o nevoie a omului de a recunoaste nevoia de evolutie, de sens, de viata spirituala. Lectia lui Saturn in casa 12 este disponibila doar celor care trec bariera mistica, care aleg calea interioara, e ultimul sacrificiu al separarii si ultima usa dintre om si libertate, este contopirea cu o forta mai mare decat noi, e credinta in itele invizibile ale Universului si increderea intr-o forta superioara care pregateste pentru noi ceva mult mai bun.

♒️In Varsator Saturn va poate aduce o noua misiune importanta in viata, poate un rol social pivotal, iar in Casa 12 poate fi ceva psihologic, legat de vindecare, de lasat in urma trecutul, de spiritualitate si lumea invizibila. In urmatorii 20 de ani puteti avea un rol legat de aceste zone, de lumea invizibila, legat de credinta, de viata dupa moarte si/sau in zona de imaginatie/creativitate.

Sursa imagini: Autumn Skye

5 thoughts on “Saturn Direct in Varsator pentru fiecare zodie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.