Luna Noua in Balanta – 7 Octombrie 2021

Soarele, Luna si Marte joaca impreuna intr-o hora pe gradul 13 din Balanta formand aspectul de Luna Noua si oportunitatea unui nou inceput. Chiron, de partea cealalta a baricadei in Berbec, se opune vehement dansului si le atrage atentia ca inainte de dans, mai au ceva de vindecat. In plus, avem inca multe planete retrograde, asa ca noile inceputuri nu sunt tocmai line, fiind o perioada in care mai degraba putem sa eliminam ceva care ne ajuta sa readucem echilibrul in viata noastra.

Mai mult, inclusiv Simbolul Sabian al acestei lunatii ne spune ca “In caldura dupa-amiezei, un barbat isi face siesta.”

Deja suntem in Octombrie, toamna, urmeaza iarna, incetinirea si hibernarea, asa ca in aceasta perioada e cel mai productiv sa ne luam o perioada de relaxare, de recuperare, de grija fata de corp, de odihna, chiar o pauza sociala (fizica, dar si virtuala – ca tot a picat alaltaieri Facebook, Instagram si Whatsapp – pe aceasta cale va invit sa va abonati la newsletterul de pe site, in caz ca mai pica soșial midia – newsletterul pe site-ul meu este doar un mail automat pe care il primesti cand se publica un articol).

Pauzele sunt necesare pentru regenare mentala si fizica, iar acest spatiu nu trebuie sa fie considerat neproductiv si nici sa ne biciuim ca suntem lenesti. Workaholism-ul adus la rang de normalitate in zilele noastre ne tine in roata hamsterului.

E important sa introducem in rutina noastra, in normal, aceste perioade de liniste, reconectare si relaxare, ele sunt o parte importanta din atingerea scopurilor, nu ne indeparteaza de ele, ne scot din frica si nevoia ca mereu trebuie sa facem ceva, sa obtinem rezultate, sa facem ceva important… Inclusiv in procesul creativ e important sa ne dam voie sa ne plictisim, sa avem spatiu “de nimic”, caci de acolo se naste creativitatea si genialitatea.

Perioadele scurte de odihna si regrupare ne permit sa ajungem intr-o stare interioara in care “elementele psihicului sunt mai capabile sa comunice cu aspecte superioare ale Sufletului si ale scopului sau!” – James Burgess


Energia este cea mai de pret resursa pe care o avem!


E important sa avem acest echilibru in viata noastra si sa nu cadem in extreme.

Si apropo de extremePluto revine si el Direct in preajma acestei lunatii (zilele in care o planeta stationeaza devin mai intense si mai importante), iar guvernatoarea ei, Venus, se afla in semnul lui Pluto, in Scorpion (la grad critic 29, deci din nou simbol de incheiere). La fel, implicatiile lui Marte in eveniment, el fiind guvernatorul clasic al Scorpionului, ne intareste tema extremelor.

Pentru Scorpion totul e alb sau negru, nu exista gri, lucru care nu e tocmai bun in toate circumstantele, iar acum vedem atat de clar cat de extremisti suntem la nivel social, cat de divizati am ajuns, cat de lipsiti de empatie si respect pentru parerea si nevoile celorlati (Balanta)…

Pe de alta parte (mai pozitiva), cred ca Pluto si Scorpionul ne ajuta in aceasta perioada sa vedem mai clar imperfectiunile, uratenia, rautatea, egoismul si ce avem de vindecat si transformat la nivel colectiv, dar si personal. Asa cum spuneam in articolul despre Pluto Direct, etapele lui sunt in prima faza distrugerea, iar apoi fertilitatea. Cred ca be dam seama in care etapa suntem.

Asa cum am scris in postarea de pe Facebook, si Marte incepe un nou ciclu de 2 ani in Balanta (pana acum a fost in ciclul din Fecioara unde a accentuat temele legate de sanatate, sistemul de sanatate, angajati, angajatori, forta de munca, rutina de munca).

In Balanta, temele principale vor fi lupta pentru drepturi egale, justitie sociala, legi, socializare, procese, avocati, dreptate, pace, cooperare, armonie versus razboi, impartirea in mod egal a resurselor Pamantului – teme deja extrem de prezente!

Talentul special al Balantei este de a aduce oamenii impreuna intr-un spirit de cooperare, ne ajuta sa vedem mai multe fatete ale unei probleme, cum putem lucra amiabil, cum putem sa traim in pace si armonie chiar daca suntem diferiti, cum gasim calea de mijloc. Iar scopul acestei Luni Noi este sa avem un nou inceput despre toate aceste concepte! Sa actionam (Marte) diferit in modul nostru de relationare (Balanta), astfel incat sa fim autentici (Berbec) si sa crestem si sa ne vindecam impreuna (Chiron si Pluto). ❤️

In plus, avand in vedere ca Octombrie este o luna in care multe planete isi reiau mersul direct (Pluto, Saturn pe 11, Jupiter, Mercur pe 18), deja putem prevede noile inceputuri. Luna Octombrie aduce un shift puternic de energie, ceea ce pentru noi se va traduce printr-o usurinta de a actiona si a inainta mai rapid, dupa o perioada cand totul parea ca se misca prea lent sau ca e blocat. Dupa ce am regandit si reanalizat, mai ales spre sfarsitul lunii, putem incepe sa avem mai multa claritate in decizii si primim un implus puternic ce ne ajuta sa luam noi decizii si directii!

Sursa imagine: @midnightmoonvisuals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.