Mercur Retrograd in Balanta: 27 Septembrie – 18 Octombrie 2021

Anul acesta Mercur a fost (si va fi) retrograd in semne de Aer, in Varsator, Gemeni si Balanta, toate avand legatura cu mintea, felul in care gandim, comunicam si socializam, sunt “vantul schimbarii”. Aerul e invizibil, nu il poti captura, nu il poti masura, e mereu in continua schimbare, are nevoie de libertate si are nevoie de individualitate, are nevoie sa se exprime liber si este obiectiv in a aprecia si a asculta diferite pareri (apropo de razboiul ideologic in care ne aflam). Deci avem un an al schimbarii si e nevoie sa ne adaptam din mers, sa ramanem cu mintea deschisa la nou.

Partea mai putin buna a aerului este ca poate fi atat de blocat in minte, incat dispare componenta emotionala, adanca, empatica, si tocmai de aceea perioada de retrogradare e importanta, caci e momentul in care atentia merge catre interior, in adancime, in subconstient unde putem sa descoperim noi adevaruri interioare, putem vedea lucrurile din spatele lucrurilor, intentiile din spatele cuvintelor si mecanismele din spatele gandurilor si putem capata o intelegere mai profunda asupra anumitor lucruri, evenimente, situatii sau persoane.

Pe 27 Septembrie incepe ultima retrogradare a lui Mercur din acest an, in Balanta si cu o “viza” ce expira pe 18 Octombrie, moment cand si Jupiter devine direct – guvernatorul Nodului Sud aflat in Sagetator, iar Mercur este guvernatorul Nodului Nord aflat in Gemeni – deci ne apropiem de niste concluzii pe aceasta axa a destinului. La Nodul Sud trebuie sa fim atenti la partile lui mai intunecate, la tipare invechite legate de credinte, valori, filosofii care ne orbesc, o negare a adevarului si o lupta a ideologiilor, un dogmatism care nu ne permite sa avem cu adevarat un dialog si drept urmare o relatie. In vremurile in care ne aflam, in care prapastia dintre noi e atat de adancita, avem nevoie ca de aur de un dialog si un schimb de opinii plin de respect, de a asculta real, caci fara o diferenta in opinii… nu mai avem nimic de invatat! E important cand avem Nodul Nord in Gemeni sa realizam ca nu exista un singur adevar, ca ceea ce vedem sau intelegem este doar o parte a informatiei. Iar Mercur Retrograd exact la asta ne ajuta, sa facem o reorientare a mintii care ne schimba complet perspectiva asupra anumitor experiente. Si tare imi e ca urmeaza o perioade cand multe “adevaruri” vor fi demontate.

In aceasta perioada e timpul pentru orice poate avea prefixul “re”:

• regandim

• reechilibram

• refacem

• revedem

• revizium

• reparam

• recapitulam

• reorganizam

• reprogramam

• reactivam

• reflectam

• restartam

• reimprospatam

• redefinim

• reincarcam

• reamintim

• repetam

• reevaluam

• reciclam

• reformam

• reconfiguram

• reinventam

• relaxam

In Balanta, Mercur Retrograd ne invita mai ales sa ne reechilibram si sa ne rearmonizam interior si mental, poate sa renegociem niste termeni sau contracte, sa reevaluam niste relatii si chiar viata sociala, dar si sa redefinim modul in care relationam cu noi, cu partenerul, cu prietenii, cu colegii si toate persoanele apropiate.

La nivel social, pentru ca acestui semn ii place dreptatea si egalitatea, justitia, lucrurile deja bolborosesc cu atatea cazuri ce ameninta drepturile constitutionale ale oamenilor. Cata egalitate avem oare cu adevarat in lume? Unde e vopsit gardul si afara leopardul? Nu vreau sa intru in detalii politice, insa egalitatea trebuie redefinita din temelii. Injustitia, jocurile de putere, opresiunea, saracia, taxele, impartirea resurselor (exista atatia bani pentru razboaie, dar nu si pentru foamete) sunt teme centrale acum la nivel global (Venus in Scorpion foreaza si ea sa scoata multe adevaruri la lumina). Daca doriti sa aprofundati puteti sa urmariti ce se intampla in America, Palestina, Haiti.


De regula, Mercur este retrograd de 3 ori pe an, timp de 3 saptamani (21 de zile, 2+1 = tot 3), 3 fiind o cifra simbolica pentru cele 3 parti din noi: trup, suflet si spirit, Trinitatea.


Ca orice alta planeta, perioada in care Mercur este retrograd nu este o pedeapsa pe care o primim de la Univers, nu se trezeste Mercur (desi este numit Trickster – escroc, trisor) ca azi ar vrea sa-i strice laptopul lu’ Ionel si sa ii bage un mail important in spam lu’ Gigica. Nu, e o perioada in care suntem invitati sa incetinim ritmul alert cotidian, zumzetul mintii, sa reducem lista de to do-uri, turatia si alergatura. S-a anulat o intalnire? Foarte bine, ia o pauza. S-a stricat masina? Foarte bine, mergi pe jos, poate iti faci timp sa privesti copacii si sa asculti pasarile. S-a stricat laptopul? Poate muncesti prea mult sau stai prea mult in lumea virtuala. E ca in momentele alea cand esti obosit, nu functionezi la capacitati maxime, ai vrea sa dormi, sa te odihnesti, dar te incapatanezi sa faci “ce trebuie” si iese o varza care te lasa mai nervos si mai obosit decat erai cand ai inceput.

Daca inveti sa incetinesti si sa nu te incapatanezi ca lucrurile sa iasa doar intr-un singur mod, Mercur Retrograd nu mai e Bau-Bau! Flexibilitatea e o cheie acum. Si desi se spune ca mintea e mai bulversata, in final putem obtine claritate asupra multor lucruri.

Vestea buna este ca in luna Octombrie (mai ales spre final) lucrurile incep sa iasa parca din intepeneala, caci avem 4 planete care isi reiau mersul direct dupa ciclurile de retrogradare! Luna Octombrie aduce un shift puternic de energie, ceea ce pentru noi se va traduce printr-o usurinta de a actiona si a inainta mai rapid, dupa o perioada cand totul parea ca se misca prea lent sau ca e blocat. Dupa ce am regandit si reanalizat, mai ales spre sfarsitul lunii, putem incepe sa avem mai multa claritate in decizii si primim un implus puternic ce ne ajuta sa luam noi decizii si directii!

• 6 Octombrie – Pluto Direct

• 11 Octombrie – Saturn Direct

• 18 Octombrie – Mercur Direct

• 18 Octombrie – Jupiter Direct

Insa pana atunci, avem 7 planete retrograde (pe langa cele mentionate mai sus este si Neptun, Uranus si Chiron), asa ca noile inceputuri nu sunt tocmai indicate, fiind o perioada ce ne poate aduce o interiorizare adanca si posibilitatea de a ne reconecta cu Sufletul nostru.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Analize scrise

Descopera o serie de rapoarte astrologice in scris!

2 thoughts on “Mercur Retrograd in Balanta: 27 Septembrie – 18 Octombrie 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.