Marte in Balanta

Intre 15 Septembrie si 30 Octombrie Marte se afla in Balanta, adica pe taramul lui Venus, in timp ce Venus se afla in Scorpion, pe taramul lui Marte. Asta inseamna in astrologie receptie mutuala, insa ambele planete nu se simt prea bine in aceste semne, ambele sunt in Exil.

Ce inseamna energia martiana?

Marte reprezinta modul in care actionam, curajul, initiativa, indrazneala, dar si pasiunea si sexualitatea.

Marte activeaza in noi puterea personala, motivatia de a actiona in conformitate cu dorintele si alegerile noastre, pasiunea si energia sexuala. El este responsabil de instinctele noastre de baza: cel de supravietuire, sexual, dar si furia. Marte doreste de regula sa faca totul cu pasiune, cu bucurie, iar daca ar fi dupa el, viata ar fi o continua aventura.

Marte vrea mereu ceva, de la viata, de la partener, de la relatie, de la societate, insa energia lui ne serveste doar noua, si desi poate parea egoist, caci se gandeste mai mult la nevoile lui, el este energia care ne face sa aparam ceea ce suntem si ce valoram, sa ne definim si ne separam de ceilalti. Fara el, am fi blocati si nu am avea puterea de a actiona si merge mai departe.

Marte in Balanta

Ei bine, lui Marte nu prea ii place in Balanta, pentru ca acum modul sau de a actiona trebuie sa tina cont si de un partener (de cuplu, de munca, de societate etc.). El are nevoie de spatiu de desfasurare intr-o relatie, iar energia devine temperata de etichetele de socializare. Domiciliul sau este in Berbec, semnul opus Balantei.

Marte este un foc care arde. Folosit bine, inseamna lumina, caldura si putere, folosit prost, inseamna dezastru, certuri si lupte inutile. Marte are doua polaritati, iar in semnul Balantei poate sa lupte impotriva celorlalti sau sa aleaga calea pozitiva, lupta pentru ceilalti.

Energia martiana devine mai placuta, mai relaxata si mai sociala in Balanta si este indicat sa fie canalizata catre socializare, diplomatie si mediere. Un alt domeniu in care isi poate canaliza acum energia este cel artistic, in crearea unor lucuri frumoase, echilibrate si armonioase.

Marte invata acum sa faca compromisuri (sanatoase) si sa fie cooperant. Simtul lui de dreptate devine foarte puternic, insa ii slabeste si puterea de decizie. Un Marte sanatos in Balanta inseamna sa intrebi partenerul ce isi doreste de la o relatie si sa spui in mod cat mai onest ce iti doresti tu de la ea, armonia este bazata pe adevar. Balanta vorbeste despre relatii si cum ne putem cunoaste mai bine pe noi prin oglinda oferita de un partener, insa lucrurile o pot lua la vale daca pui tot timpul nevoile celuilalt mai presus de tine sau daca ii lasi pe ceailalti sa decida pentru tine.

Exista o relatie stransa intre APROPIERE, DEPENDENTA SI FURIE. Se spune ca o relatie intima este un catalist pentru afacerile neterminate din copilarie, intimitatea in cuplu devine similara cu legaturile apropiate din perioada de crestere. Cu totii avem niste furie blocata din relatia cu mama si tata, din momentele in care ne-au blocat sau nu ne-au oferit ce am dorit. O relatie trezeste astfel de furii in noi, frustrarea in cuplu scoate la iveala copilul furios din noi.

Marte se poate observa foarte usor intr-un copil in jurul varstei de doi ani, atunci incepe sa devina teribil, sa arunce lucruri, sa loveasca, este o furie primara si e o delcaratie de separare de mama, este momentul cand incepe sa isi formeze individualitatea proprie. Furia unui copil de doi ani trebuie temperata, insa daca este reprimata cu totul sau blocata prin vina sau santaj emotional, nu o sa poata sa treaca de forma sa animala si nu se transforma niciodata, insa ea ramane activa si blocata in interior ca un vulcan. Va erupe cu siguranta in diverse forme in viata adulta.

Marte in Balanta vine in completarea lui Mercur aflat deja in in acest semn in care va si retrograda si va face si o conjunctie cu Soarele la un moment dat. Desi ne aflam inca in sezonul Fecioarei, luna Septembrie are multa energie de Balanta.

Cum il folosim pe Marte in Balanta corect?

  • Ne mutam energia si drive-ul catre relatii, parteneriate, colaborari si/sau activitati creative.
  • Invatam arta compromisului sanatos, diplomatia, dar si zicala “vorba dulce, mult aduce”, putem sa ne folosim sarmul si eleganta sa ne atingem scopurile (fara sa fim falsi, caci Venus in Scorpion pazeste dupa colt!).
  • Ne antrenam capacitatea de a asculta si a lua in considerare si parerea celuilalt.
  • Putem programa mai multe negocieri in aceasta perioada, intalniri, parteneriate, colaborari, tranzactii. (atentie la contracte, caci Mercur va Retrograda la sfarsitul lunii).

Sa nu scapam din vedere ca talerele Balantei canteresc constant, masoara si cauta egalitatea, echilibrul si dreptatea in relatii. Toamna reprezinta un moment de balans al energiilor, noaptea devine egala cu ziua, masculinul se armonizeaza cu femininul. Justitia are loc cand ambele puncte de vedere sunt cantarite si se ajunge la o decizie comuna. Nimeni nu e mai sus sau mai jos, suntem egali si in aceeasi masura responsabili de buna functionare a relatiei.

Arta lui Marte in Balanta este sa gasim intelegere si sa ii validam pe ceilalti fara sa ne compromitem si sa ne pierdem pe noi in proces, fara sa acumulam furie reprimata. E important sa invatam arta conflictului intim intr-un mod sanatos, care aduce beneficii intr-o relatie.

Nunta Cosmica si simbolismul ei

Daca tot nu era o saptamana doldora de evenimente, din seara lui 23 Martie si pana pe 26 avem Nunta Cosmica, momentul cand Soarele se afla in Berbec si Luna in Taur, adica in 2 semne in care sunt exaltate. Nunta dintre Luna si Soare produce alchimia dintre masculin si feminin, adica actul creatiei, asa…

Saptamana Zero

Avem o saptamana importanta! Punctul zero, Noul an Astrologic ce incepe cu intrarea Soarelui in Berbec (0 grade) ce marcheaza Echinoctiul de Primavara. Urmat de o Luna Noua in Berbec la 0 grade pe 21 Martie, pe 23 Martie il avem si pe Pluto la 0 grade Varsator, urmand ca pe 25 Martie, Marte sa…

Alchimia Echinoctiului de Primavara

Natura e cel mai mare Alchimist! Ea ne preda Ritmul. Ea evolueaza si ne destainuie mereu o simfonie. Alchimistii au stat si au observat natura, planetele si momentele cu cea mai buna vibratie, un timp specific ce contine forte subtile, iar Echinoctiul este unul din ele. In timpul Echinoctiului, Pamantul primeste unde electromagnetice ce il…

Advertisement

3 thoughts on “Marte in Balanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.