Feng Shui pentru intrarea in casa

Nu e tocmai un articol cu care v-am obisnuit, dar designul si decorul sunt o pasiune pentru mine si tocmai ce am incheiat niste notite despre Feng Shui pentru intrarea in casa, asa ca m-am gandit sa le impartasesc si cu voi.

Dupa principiul ce se intampla un afara ta oglindeste ce se intampla in interior si viceversa, iar o componenta o influenteaza intotdeauna pe cealalta, la fel si o casa curata, aranjata, organizata, ne ajuta sa fim mai calmi si mai putin haotici in interior.

Rol

In primul rand, usa/intrarea este foarte importanta in Feng Shui pentru ca este locul prin care energia patrunde in casa noastra, ea directioneaza energia si este o poarta catre succes, sanatate, armonie si energie pozitiva.

Identificare

E important ca adresa, casa, usa sa fie usor de gasit (de oameni, curieri si implicit de energie), sa fie marcata cu adresa, numar, cutie postala, interfon. Aleea, scara, zona care duce catre usa ta este importanta. Nu trebuie sa fie complicata, obstructionata, aglomerata. E indicat ca aleea ce duce la usa (mai ales la casa/curte sa fie serpuita si nu dreapta, astfel energia intra in mod armonios, nu direct, cu prea multa putere.

Mai este important ca usa de la intrare sa nu fie conectata in partea opusa a casei cu o alta usa sau fereastra, astfel energia poate sa intre pe o parte, dar sa iasa pe cealalta.

Nu sunt indicate porti, portite, garduri in fata usii (pe terasa, veranda), caci sunt blocaje pentru energie.

Usa

Conditia usii de la intrare e importanta, sa fie solida, sigura, intretinuta si curata.

Culori

Culoriile benefice in Feng Shui pentru usa de la intrare sunt:

Rosu – “The lucky Red Door” aduce forta vietii, putere, noroc, protectie, creste energia si e guvernata de elementul Foc

Verde – simbolizeaza viata, aduce sanatate si bani

Neagra – aduce bani si abundenta, e guvernata de elementul apa si e ideala cand vrei sa vinzi o proprietate

Holul/intrarea

Usa trebuie sa duca in casa catre o zona frumoasa, spatioasa, aerisita, luminoasa din care poti vedea usor livingul, sufrageria sau daca nu se poate, sa vezi ceva interesant si atractiv (ceva ce atrage energia si oamenii sa intre in casa).

Zona care se deschide cand pasesti in casa, holul, e important sa fie organizat astfel incat sa iti dau seama usor unde agati haina, unde pui pantofii, geanta, cheile, sa le gasesti usor, iar invitatii sa stie imediat ce au de facut.

De evitat: aglomerarea de mobila, lucruri, haine, pantofi la vedere, genti, umbrele, biciclete, carut, orice obstructioneaza energia, orice de care te poti impiedica. Aici trebuie sa existe un loc pentru fiecare lucru.

Accesorii

La capitolul accesorii pentru usa “less is more” e principiul indicat. Daca alegi sa decorezi cu flori, coronite, ai grija sa fie ingrijite si sa indepartezi tot ce s-a uscat si reprezinta energie moarta, stagnanta. La fel daca blocheaza ceva, o fereastra in usa, un vizor, iar nu e bine. In materie de clopotei, e musai ca sunetul lor sa iti faca placere, sa nu ajunga sa te enerveze. Covorasul se poate utiliza, dar sa nu fie un model de care tu sau oamenii care te viziteaza se impiedica.

3 thoughts on “Feng Shui pentru intrarea in casa

 1. La mai multe! Foarte util 🙂 Stau în apartament de bloc si e construit in asa fel incat in fata usii de la intrare e usa de la camera noastra, ce se poate face? Si cu vizorul nu am inteles prea bine…il lasam neacoperit daca exista deja?
  Mulțumesc ❤️

  Like

  1. 🙂 ma bucur ca iti place, la vizor treaba e sa nu fie acoperit de coronite sau alte briz brizuri decorative (e vorba de exteriorul usii). Legat de usa de la camera voastra, cred ca ar fi ideal sa stea cat mai mult deschisa, sa aiba spatiu sa circule (aici ideea era sa nu fie o usa sau un geam care duce tot afara ca sa nu intre si sa iasa foarte repede). Nu sunt experta, impartasesc pe masura ce citesc. 🙂

   Like

 2. 🙂 ma bucur ca iti place, la vizor treaba e sa nu fie acoperit de coronite sau alte briz brizuri decorative (e vorba de exteriorul usii). Legat de usa de la camera voastra, cred ca ar fi ideal sa stea cat mai mult deschisa, sa aiba spatiu sa circule energia (aici ideea era sa nu fie o usa sau un geam care duce tot afara ca sa nu intre si sa iasa foarte repede). Nu sunt experta, impartasesc pe masura ce citesc. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.