Post Luna Plina in Scorpion: valoare, proiectie, magie

Desi sunt cu “lag” in acest text legat de mult discutata Luna Plina in Scorpion, de abia acum mi-a picat o fisa. Ma gandeam la simbolul sabian al acestei lunatii: THE SILVERY MOON SHINING ACROSS A LAKE, un simbol ce sugereaza ca totul se reflecta in lumea din jurul nostru, realitatea exterioara este influentata de cea interioara, la fel cum Luna se reflecta in acel lac ca intr-o oglinda.

Distorsiunea e inevitabila de cele mai multe ori, caci fiecare vede lucrurile altfel (bazat pe experiente, ce a trait pana acum, unde a trait, cum a fost invatat, credinte, sistem de valori s.a.m.d). Intrebarea e oare vedem lucrurile pentru ceea ce sunt de fapt? Si cum sunt de fapt? Adevarul este ca un lucru sau o experienta are valoarea pe care tu i-o dai, daca crezi ca e buna, e buna, daca crezi ca nu e buna, nu e buna. (aici Nodul Sud din Sagetator ne invita sa analizam ce credinte nu ne mai sunt de folos)

Din punctul meu de vedere axa Scorpion-Taur are aceasta trasatura in comun: valoarea – in Scorpion e interna, sub forma de energie, emotie, in Taur e externa, ea devine materiala. Stim deja ca motorul pentru manifestare in realitate este emotia din spate, deci Taur fara Scorpion nu se poate, sau cel putin nu are loc magia (Scorpionului), insa ce mi se pare ca avem nevoie in acest punct al vietii pe Pamant si evolutiei (Era VarsatoruluiUranus in Taur – Saturn, Jupiter in Varsator) eu fiind o mare fana a teoriei (preluata de la Dane Rudhyar) cum ca Uranus este octava superioara a lui Mercur, este “puterea creativa a Spiritului Universal”, este stadiul personal de transfigurare si momentul in care intr-un om are loc eliberarea puterii Universale a Mintii (Nodul Nord in Gemeni acum). Tot el spune ca Uranus poate fi numit “Vocea lui Dumnezeu” si abilitatea omului de a incepe sa primeasca cunoastere si insight-uri din alte dimensiuni printr-o sensibilitate ascutita si prin deschiderea unor canale de clarviziune, o intuitie dincolo de logica, spatiu si timp.

Uranus in Taur poate inseamna descoperirea unor noi simturi umane, dar si o constienta din ce in ce mai mare a oamenilor despre ce inseamna crearea realitatii.

Lucrurile, experientele, totul este investit de catre noi cu o anumita valoare: daca mananc fructe si legume sunt sanatos, daca mananc zahar imi face rau, daca ma culc tarziu, sunt obosit, daca… orice, absolut orice puteti adauga aici. Dar cine a definit ce e bine si ce e rau (o alta componenta din sfera Scorpionului) si de ce nu am putea sa ne schimbam perceptia? Daca eu vrea ca negrul sa fie alb si albul sa fie negru? Cine ma opreste sa cred asta? Credintele general valabile? Conventiile? Fuck conventions! (zice Varsatorul)

Gandirea asta noua de “Alien” pe care ar fi bine sa o integram ne ofera capacitatea de a da o noua valoare diferita oricarui lucru, iar realitatea se va forma/proiecta in functie de noile valori pe care le oferim.

Cred ca aici e magia vrajitorului Scorpion, transformarea subtila si utilizarea curentilor subterani, energetici pentru a crea realitatea materiala. Insa ca sa poti sa fii sigur ca nu proiectezi cu “purici”, distorsionat, trebuie sa sapi foarte adanc in tine pana te dezbraci de frici si conditionari, de tendinta de a proiecta puterea in afara ta (in lucruri, oameni, experiente, societate, sistem etc.). Vestea buna e ca de azi ne vine un ajutor in acest proces, cand Pluto isi dubleaza puterea de forare in subconstient prin traseul retrograd.

Cam atat din putul gandirii.

Sursa imagine: Galatea of the Spheres – Salvador Dali

Advertisement

One thought on “Post Luna Plina in Scorpion: valoare, proiectie, magie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.