Luna Plina in Balanta – 28 Martie 2021: vindecarea ranii de respingere

Astazi avem Luna Plina in Balanta, adica momentul in care Luna si Soarele de afla in opozitie, moment pentru finaluri, inchideri, culesul roadelor sau a rezultatelor in functie de cum s-a descurcat fiecare. Este un moment destul de tensionat de obicei, caci aduce in opozitie doua energii aparent aflate la poluri opuse.

Detalii tehnice

Avem Luna Plina in Balanta, cu stapana Venus in opozitie, in Berbec intr-o conjunctie cu Soarele si Chiron pe la 8 grade si putin. Uranus din Taur face un aspect de inconjunctie cu Luna Plina, in timp ce Saturn din Varsator nu o sustine armonios.

Ce vrea sa spuna autorul astral?

Axa Berbec – Balanta pune in opozitie energia “Eu” versus “Noi”, independenta versus relatie, individualitate versus compromis.

Balanta este un semn care isi doreste mereu sa pastreze echilibrul si armonia mai ales in relatii. Totul trebuie sa fie echitabil, iar talerele ei au nevoie de aceeasi cantitate de material pentru a nu isi pierde balansul. Si atunci cum putem sa avem o relatie frumoasa si implinita, dar fara sa ne pierdem identitatea, integritatea si scopurile personale, cum sa ramanem in contact cu cele mai mari nevoi ale noastre, dar sa nu le pierdem din vedere in momentul in care ele se intersecteaza cu nevoile partenerului?

Scopul Balantei este este de a forma legaturi armonioase si adanci, strategia este sa invete compromisul fara sa isi compromita esenta, iar pericolul este sa devina atat de dornica sa pastreze armonia in relatie, incat incepe sa rupa bucati din ea, cu timpul devine nervoasa si tot echilibrul de care atata nevoie este pierdut.

Pe partea cealalta a baricadei, Berbecul poate sa fie atat de egoist, incat nu tine cont si de ceilalti, nu stie sa faca niciun compromis si prefera sa mearga singur daca ceilalti nu sunt de acord sau nu pot tine pasul. Mai mult, se poate incapatana sa-si pastreze mereu libertatea, vede peste tot adversari, ocazie de lupta si sare la “bataie” la cel mai mic nimic.

In acest conflict Chiron poate scoate iveala niste rani. Iar rana primordiala a lui este: rana de respingere.

Chiron in Berbec

Chiron in Berbec acum are aceasta intrebare arzatoare: Cine sunt eu? Care e adevarata mea identitatea? Cum sa ma simt mai liber? Cum sa fiu eu?

Rana lui Chiron aici este legata de a nu avea o identitate clara, incredere in propria forta, curaj, a fi dependent de diverse lucruri sau oameni (sau pareri).

Cand esti ezitant si nesigur pentru ca simti ca nu e bine sa iti exprimi dorintele si sa spui nu pentru a seta limite, ceilalti pot raspunde la aceasta atitudine interioara ca si cum dorintele tale nu conteaza (este proiectia fricilor tale si a felului in care tu actionezi initial).

Berbecul este luptatorul, curajosul, insa polaritatea pozitiva a acestui semn este sa ai curajul sa fii cine esti tu cu adevarat, sa spui da si nu exact atunci cand simiti, iar definitia curajului inseamna sa nu iti fie frica de tine (cel real si autentic) sau chiar daca iti este frica, sa mergi mai departe, chiar daca vei fi respins.

In acest peisaj astral apare teama de a fi noi, exact asa cum suntem in miezul nostru de teama sa nu fim acceptati si placuti (Balanta) si in loc sa alegem sa ne imbratisam individualitatea, ne compromitem esenta. Iar inconjunctia cu Uranus devine importanta fiind un aspect mai ciudat care reprezinta ca cele doua semne implicate opereaza foarte diferit si au nevoie de mari ajustari sa se inteleaga. Ai crede ca Taurul si Balanta ar trebui sa gaseasca o cale de mijloc, ambele fiind guvernate de Venus, insa unul e fix, celalalt mutabil. Inconjunctia dintre Luna si Uranus indica o transformare, dar si o acumulare de tensiune nervoasa, iritabilitate, schimbari dese ale starilor emotionale sau iesiri violente si neasteptate. Poate aduce evenimente neasteptate, ce apar din senin si aduc nesiguranta, pot aparea insa si oportunitati neasteptate.

Aspectul cere o ajustare in relatii, o corectie ce poate sa readuca echilibrul. Poate aduce o tendinta de a actiona impulsiv si aici intervine Saturn care ne indeamna sa ne gandim la consecintele pe termen lung inainte sa ne luam angajamente noi, ne cere rabdare si maturitate, ne cere responsabilitate in actiuni. In plus, Saturn se simte cel mai bine in Balanta (unde e exaltat), caci in relatii are loc cel mai clar efect de proiectie de oglindire cu care vine si sansa sa rezolvam mai usor tiparele care apar.

Venus Cazimi

E important de mentionat ca Venus, guvernatoarea evenimentului, a inceput un nou ciclu ce are loc la 4 ani, e intalnirea pe care o are cu Soarele in Berbec la acelasi grad avut si in Martie 2017. Daca va uitati inapoi ce s-a intamplat atunci, o sa puteti vedea ce ciclu inceput in Martie 2017 se incheie acum. Pentru mine este o potrivire demna de un ceas elvetian. In Martie 2017 am cumparat o casa, iar acum tocmai am terminat procesul de vanzare al acelei case. Puteti sa primiti mai multe detalii analizand casa in care are loc acest fenomen denumit “Cazimi” – tradus in inima Soarelui. Se spune ca pe masura ce planeta cazimi se apropie de Soare devine mai slabita, insa dupa ce are loc conjunctia, ea renaste, e purificata de razele si lumina Soarelui si incepe procesul de vindecare, insa cu o putere mult mai mare. Incepand de acum si pana la jumatatea lui Mai, Venus se afla in procesul de renastere si in aceasta perioada e posibil ca fiecare sa primim o viziune noua (in functie de casa in care se afla), o sa dorim sa facem ceva nou, sa aiba loc un nou inceput, o renastere in acel domeniu.

Venus are o influenta foarte puternica asupra Pamantului, Pitagora o numea “Sol Alter” (Alt Soare), si aceste cicluri trebuie privite ca un intreg, nu doar simple pozitii in anumite semne si retrogradari. Spirala ei face un dans, un dans cosmic, un ritm universal pe care il putem dansa pentru evolutie, un pattern de crestere!

Nu in ultimul rand, desi ne aflam la Luna Plina, Renasterea lui Venus are o energie similara cu cea a unei Luni Noi si este un moment bun pentru o redefinire a modului in care relationam, poate dintr-un spatiu mai autentic, fara masti, care ne onoreaza individualitatea (Varsatorul).

E un moment ideal pentru a ne pune intentii mai ales legate de relatii, iubire, valori si bani. Asa ca va doresc intentii autentice, in ritm cu dansul si cantectul lui Venus in Berbec! Sa renastem in cea mai autentica forma a noastra! ♥️

Sursa imagine: Cosmic Collage

Advertisement

4 thoughts on “Luna Plina in Balanta – 28 Martie 2021: vindecarea ranii de respingere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.