Astrologie pe timp de pandemie: mai e mult pana mai e putin?

Am dat ieri peste o postare in care cineva invita oamenii pe social media sa se deschida intr-un safe place in care fiecare sa vorbeasca despre cum se simt, autorul recunoscand ca se afla de cateva saptamani in cel mai jos moment de care isi aminteste. Iar din raspunsurile voastre la ultima postare, vad ca este o stare generala.

Recunosc ca am avut si eu o luna foarte grea, cu probleme care au aparut brusc, de nicaieri (Uranus – Varsator) si cu un timing care nici daca era reglat de cel mai fin ceasornicar nu cred ca iesea asa! Pe de alta parte sunt constienta ca foarte multa energie s-a scurs intr-un “camp de lupta” desfasurat in mare parte in capul meu, fara ceva concret in realitate si pana sa ma dezmeticesc si sa pot lua o decizie… s-a schimbat schimbarea (Mercur Retrograd).

Pare ca Mercur Retrograd a produs un malaxor intern mai puternic in Februarie, dar multi oameni scriau ca se afla intr-un hau din care le e din ce in ce mai greu sa iasa in fiecare zi. Planetele rapide (cum e Mercur) au un dar, acela de a fi butoane declansatoare, detonatoare, energia se acumuleaza si se acumuleaza (prin planetele lente Saturn, Jupiter, Uranus, Neptun, Pluto) si trece si Mercur rapid, curios precum Dee Dee in laboratorul lui Dexter si spune “Uhhhh! What does this button do?” Si boom, detoneaza incarcatura!

Multi mentionau un dor de diverse lucruri pe care le-am studiat mai profund si cred ca e dorul de siguranta, siguranta viitorului, abilitatea de a face planuri pe termen lung, credinta ca o sa revenim la normal, credinta ca o sa fie bine, ca vom socializa normal, ca ne vom atinge, multi mentionau nevoia de o imbratisare lunga. Toate imi par ca il picteaza perfect pe Uranus in Taur, dar si armata de planete din Varsator. Toti metionau ca spera ca viitorul (Varsator corelat cu Casa 11 pe care o guverneaza a scopurilor de viitor, dorintelor, sperantelor, telurilor si obiectivelor de viitor – dorinta de a fi ceva mai mare trebuie acompaniata de capacitatea de a ne imagina posibilitati noi si diferite, iar felul in care vedem aceste posibilitati si cum inaintam spre realizarea sperantelor si dorintelor se afla in Casa 11 a Varsatorului).

Mai mult, gandindu-ma la aceasta nevoia de suguranta, confort, stare de bine – stabilitate – familie, prieteni, suport, sentimentul de acasa, ma gandesc ca o cheie in aceasta perioada este Luna – ea guverneaza aceste lucruri si in functie de nevoile ei, pentru oameni s-au declasat anumite nevoi. O sa va rog sa facem un exercitiu impreuna si sa-mi spuneti ce v-a adus in ultima perioada sentimentul de siguranta si o stare de bine?

Siguranta si nesiguranta mea in aceasta perioada are legatura cu casa si mare parte din energia mea a mers acolo. Sa vand, sa cumpar, sa ne mutam la tara, sa ramanem in oras, sa renovez… pe scurt, mi-am cautat sentimentul de siguranta (Luna) in aceste zone.

Poate sunt tranzitele mele la IC, punctul cel mai jos din harta, inceputul Casei 4 a Lunii, unde se afla de fapt si Luna mea, si stalpul, radacina pe care sta de fapt toata harta, fundatia. La fel putem face paralela cu Luna, care la nivel profund vorbeste si despre starea noastra emotionala, starea de bine, de confort, stabilitate, familiarul – care in aceste vremuri ne lipseste, ne lipsesc poate oamenii dragi, poate familia, poate anumite obiceiuri, poate socializarea, poate lucruri dragi, cineva mutat in munti spunea ca ii lipseste fotoliul de acasa si momentele in care citea – de fapt ii lipseste starea de bine, liniste si siguranta oferita de acel spatiu, de fapt ne lipsesc anumite emotii si senzatii, caci viata la asta se rezuma, la aceste trairi.

Clar sunt implicate multe alte aspecte, felul in care fiecare percepe aceasta perioada, deschiderea catre nou, catre necunoscut, chiar am auzit des “iau fiecare zi pe masura ce vine” si mai ales in ultima perioada parca starea noastra este extrem de diferita de la o zi la alta, azi esti optimist, maine esti in hau – aici avem Nodul Nord in Gemeni, iar ce am pierdut este privirea de ansamblu asupra lucrurilor, viziunea de viitor – Nodul Sud in Sagetator – ce caut eu in viata mea? Despre ce este viata asta? Aici intervine si schimbarea sistemului de valori din Taur (mentionata aici), dar la un nivel mai inalt are loc un mare shift energetic cum bine zicea o prietena cand i-am zis ca sunt prinsa intre doua realitati: sper sa iesim in una buna! 🌪

Nu mai punem la socoteala noile informatii care apar in fiecare zi si or sa tot apara, iar mintea noastra are nevoie sa faca echilibristica si streching in fiecare zi, pentru unii e mai usor, pentru altii nu, aici depinde de Mercurul si Jupiterul fiecaruia.

Am gasit de curand o informatie care mi-a placut si mi-a vorbit: prea mult studiu si prea multa informatie (astrologica in cazul meu) te indeparteaza de ceea ce simti, traiesti si intuiesti, te duce intr-un labirint care te incurca, uiti de ce se intampla practic in realitatea ta, ce efecte se intampla cu adevarat. Cand iti muti focusul in prezent, pe tine, pe corp, pe trairi, pe intuitie, deslusesti practic enegiile momentului. Acest lucru are legatura si cu Nodul Nord in tranzit in Gemeni, cu a aplica informatia, caci degeaba filosofam, citim si facem capul mare, daca aceste informatii nu ne ajuta sa facem ceva practic cu ele. Aceasta idee ilustreaza perfect razboiul legat de opinii din social media, deja are un nume – “Dictatura de opinie” (Nodul Sud in Sagetator) – cei care au curajul sa isi spuna public un punct de vedere diferit sunt pur si simplu linsati, injurati, marginalizati, exclusi, exilati – oi negre – dar toate aceste cuvinte descriu perfect arhetipul Varsatorului! Este ceea ce colectivul blameaza si un fel de history repeating cu Isus crucificat.

Nu mai repet povestea cu trecerea dintre vechi (Saturn) si nou (Uranus), cuadratura anului, gasiti informatii aici, dar pentru ca asteptarea devine apasatoare pentru multi si sentimentul de siguranta nu apare (Uranus in Taur), e o lupta intre “vreau acum” si “nu e momentul”, “ai rabdare”, in urmatoarea perioada ar trebui sa mizam pe planetele ce migreaza in Pesti, catre credinta, adaptabilitate, flexibilitate, o sa intre si Marte in Gemeni care ne ajuta in acest sens, insa in Pesti e important sentimentul ca Universul ne tine in brate si ne ghideaza catre cea mai buna cale, daca vrei sa inoti impotriva curentului, o sa fie mai greu, daca alegi sa te lasi dus si sa curgi cu apa, ea te va ghida si iti ca aduce usurinta.

Vestea buna este ca in urmatoarea perioada (Martie si Aprilie) toate planetele sunt in mers direct si putem sa simtim energia cum se misca, cum inaintam, apar noi oportunitati si inceputuri, putem progresa mai rapid.

Ce imi doresc sa mai subliniez este ca aceste trairi si stari sunt normale dupa o perioada atat de lunga de schimbari si limitari, si ce e si mai greu e sa intretinem artificial pentru mult timp mecanismele de aparare. La fel de normale sunt si pentru aceste tranzite puternice, unice si muuuulte, la un foc automat, luna de luna avem ceva puternic. Cuadratura Saturn-Uranus aduce mai ales anxietate.

Revenind la ce mi-am dorit cu acest articol, as vrea sa analizam ce ne-a adus sentimentul de siguranta sau nesiguranta in ultima perioada? Unde aveti Luna (casa si semn)? Desi trebuie analizate mai multe aspecte, o luam incet. Daca ajungem la o paralela concludenta, revin cu un articol elaborat despre Luna in semne si case.

Sursa imagine: Kaethe Butcher impodobita cu planete

Advertisement

2 thoughts on “Astrologie pe timp de pandemie: mai e mult pana mai e putin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.