6 cai frumosi, stellium in Varsator, Luna Noua si noi inceputuri

Avem o frumusete de stellium cu 5 planete in Varsator (Soare, Mercur, Venus, Jupiter si Saturn), iar pe 11 Februarie se alatura si Luna formand aspectul de Luna Noua la 23,16 de grade.

Logistic vorbind, se pare ca nu putem avea mai mult de 5 planete intr-o casa, dar iata ca avem 6. Deci ce facem cu acesti 6 cai frumosi? Pai noi inceputuri in zona din harta unde se afla gruparea rebelilor care evoca din nou tema conjunctiei dintre Jupiter si Saturn la 0 grade Varsator (din 21 Decembrie 2020).

Pe 12 Februarie incepe si noul an chinezesc, Anul Bivolului alb de Metal. Deci avem un nou Revelion.

Totusi, ca lucrurile sa fie mai picante, planetele din Varsator se afla in cuadratura cu guvernatorul lor, Uranus din Taur (mai ales Saturn care perfecteaza aceasta cuadratura de 3 ori anul acesta) in tandem cu bivolul chinezesc.

Incepem sa construim pasajul dintre nou si vechi, dintre traditie si SF, dintre trecut si viitor, responsabilitate si libertate, autoritate si rebeliune, reguli si anarhism.

Cuadratura indica un conflict de interese care poate fi constructiv, dar poate fi si distructiv, in ambele cazuri insa invita la actiune!

Taurul si Varsatorul contin acest conflict de interese, caci unul e mental, cu capul in nori, inventiv si orientat catre schimbare si inovatie fara a acorda multa importanta la cum va pune in practica toate avioanele care ii trec prin cap, iar Taurul e bine ancorat cu picioarele pe pamant, e practic (si nu abstract), orientat catre tangibil si nici nu ii place schimbarea. Una calda, una rece, unul bazat pe instinct, altul pe ratiune, unul vrea sa atinga, sa simta, sa pipaie, celalalt nu prea vrea sa fie atins.

Ce au totusi in comun? Ambele sunt semne fixe, ceea ce aduce determinare, anduranta si concentrare pe scop. Cand reusim sa le combinam corect, putem pune in practica gradual si intr-un mod durabil niste idei fresh, experimentale. Varsatorul trebuie sa livreze Taurului niste idei inovatoare care fac totusi sens, care au aplicabilitate. Vestea buna e ca avem si o inversare de roluri aici, Uranus guvernator al Varsatorului lucreaza Taurul sa devina mai deschis la schimbare, iar Saturn (guvernator al unui semn de pamant) aduce Varsatorul cu picioarele pe pamant.

Bine, bine, dar ce facem noi cu aceste informatii? Eu cu cine votez?

La nivel colectiv trebuie sa inglobam aceste doua nevoi in noua societate pe care dorim sa o formam. Nu putem sa ne dorim peste noapte apa calda si spitale SF pe o structura veche, antica si putrezita, ca te trezesti cu aripa de arsi ultra moderna si de elita (unica in tara)de la Floreasca pe care nu o foloseste nimeni, alaturi de imagini devastatoare din spitalele din tara, unde unicul SF este sa vezi un sapun pe chiuveta de la baie. Ma rog, aceasta tichie de margaritar se poate aplica in muuulte domenii, e primul care mi-a venit in cap. Intre timp mi-a mai aparut unul, lumea buna visand la masini electrice, in timp ce cobaltul este extras din minele din Congo de catre copii. Egalitate sociala much? 😐

La nivel personal, aceasta Luna Noua impreuna cu aferenta cuadratura Saturn-Uranus (valabila tot anul 2021) ne invita la niste inceputuri extrem de puternice, unele ce ne pot da directia pentru urmatorii 10, 20 de ani (in functie de casa in care are loc). Probabil fiecare o sa simta o nevoie brusca de nou, de diferit, de a lasa in spate lucruri, oameni, situatii sau moduri de gandire, actiune, moduri de a fi, credinte, tipare, limitari. Si e mult mai usor acum, calare pe acesti 6 cai frumosi, sa ne lepadam mai ales de multe tipare mentale invechite, preluate si raspreluate (Varsatorul este un semn de aer mental) si sa ne inzestram cu o noua viziune.

Sistemul de Valori

Daca ne uitam la guvernatorul acestei lunatii, Uranus in Taur, dar e de ajuns sa ne uitam in jurul nostru si la noi, dincolo de aspectele financiare atat de prezente in ultimul an, Taurul vorbeste despre sistemul nostru de valori, ce e de valoare pentru noi in aceasta viata? Ce e mai important? 2020 lasa in urma o reconfigurare a acestor valori, ce era pana acum important pentru multi nu mai este, case, masini, haine, un job de top care nu iti lasa timp pentru alte bucurii, un apartament cu panorama la etajul 10 in care te simti captiv ca o printesa in palatul de clestar si te sufoci de dorul naturii… La nivel social e important sa ne reconfiguram sistemul de valori, ce vrem sa lasam in urma? Cu ce valori vrem sa ne crestem copiii si generatiile viitoare? Cine e valoros si cine nu e (la nivel uman)? Cum ne valorizam pe noi? Cum ne valorizam munca? Dar timpul? Dar intr-o relatie? Cat ne valorizeaza guvernul? Cat credem ca meritam? Cu ce ramanem valoros la sfarsitul vietii?

Pentru fiecare e valoros altceva, la final, cand tragem linie, important e sa fim bucurosi de alegerile facute.

Sursa imagine: Tomasz Alen Kopera

Analize

Rapoarte si analize astrologice personalizate.

2 thoughts on “6 cai frumosi, stellium in Varsator, Luna Noua si noi inceputuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.