Mercur REtrograd in Varsator: 30 Ianuarie – 21 Februarie 2021

Nu stiu cum sunteti voi de cand am pasit in anul 2021, dar eu simt ca sunt REtrograda de cand a inceput, cumva suspendata, in reconfigurare, in asteptare sa vad cum se reaseaza piesele de puzzle din mine. Dupa cum ati putut observa, nici nu am mai scris, nu am putut, nu am simtit si am invatat de-a lungul timpului sa imi ofer acesti timpi in care imi dau voie sa fie si asa. Poate a fost si Ianuarie, aceasta zi de Luni a calendarului lunar, insa cred ca multi dintre voi simt aceasta nevoie de restructurare, nevoie care are mai intai o perioada de debusolare si ceata.

Suntem in plina reconfigurare sociala, a lumii in care traim, intr-un soi de nebuloasa, intre vechea realitate pre-pandemie si noua realitate care inca nu stim exact cum va arata.

Revenind la tema de astazi, e timpul pentru orice poate avea prefixul “re”:

⁃ regandim

⁃ refacem

⁃ revedem

⁃ revizium

⁃ reparam

⁃ recapitulam

⁃ reorganizam

⁃ reprogramam

⁃ reactivam

⁃ reflectam

⁃ restartam

⁃ reimprospatam

⁃ redefinim

⁃ reincarcam

⁃ reamintim

⁃ repetam

⁃ reevaluam

⁃ reciclam

⁃ reformam

⁃ reconfiguram

⁃ reinventam

Si daca tot Mercur este planeta responsabila pentru felul in care gandim, in Varsator (indicator si pentru astrologie), semn al progresului si schimbarii, plus perioada de REconfigurare planetara masiva in care ne aflam, zic ca e un moment bun sa REdefinim si rolul lui Mercur Retrograd si sa ii mai curatam putin din reputatia proasta “castigata” in trecut.


De regula, Mercur este retrograd de 3 ori pe an, timp de 3 saptamani (21 de zile, 2+1 = tot 3), 3 fiind o cifra simbolica pentru cele 3 parti din noi: trup, suflet si spirit, Trinitatea.


Ca orice alta planeta, perioada in care Mercur este retrograd nu este o pedeapsa pe care o primim de la Univers, nu se trezeste Mercur (desi este numit Trickster – escroc, trisor) ca azi ar vrea sa-i strice laptopul lu’ Ionel si sa ii bage un mail important in spam lu’ Gigica. Nu, e o perioada in care suntem invitati sa incetinim ritmul alert cotidian, zumzetul mintii, sa reducem lista de to do-uri, turatia si alergatura. S-a anulat o intalnire? Foarte bine, ia o pauza. S-a stricat masina? Foarte bine, mergi pe jos, poate iti faci timp sa privesti copacii si sa asculti pasarile. S-a stricat laptopul? Poate muncesti prea mult sau stai prea mult in lumea virtuala.

In Varsator, Mercur este deja despre moduri de gandire diferite, alternative, inovative, ciudate, rebele, altfel, despre noi perspective si unghiuri prin care sa percepem realitatea. Insa este si un semn orientat catre viitor, catre scopuri, vise si idealuri si poate tocmai aceste lucruri trebuiesc regandite acum.

Anul acesta Mercur este retrograd in semne de Aer, in Varsator, Gemeni si Balanta, toate avand legatura cu mintea, felul in care gandim, comunicam si socializam, sunt “vantul schimbarii”. Aerul e invizibil, nu il poti captura, nu il poti masura, e mereu in continua schimbare, are nevoie de libertate si are nevoie de individualitate, are nevoie sa se exprime liber si este obiectiv in a aprecia si a asculta diferite pareri (apropo de razboiul ideologic in care ne aflam). Deci avem un an al schimbarii si e nevoie sa ne adaptam din mers, sa ramanem cu mintea deschisa la nou. Partea mai putin buna a aerului este ca poate fi atat de blocat in minte, incat dispare componenta emotionala, adanca, empatica, si tocmai de aceea perioada de retrogradare e importanta, caci e momentul in care atentia merge catre interior, in adancime, in subconstient unde putem sa descoperim noi adevaruri interioare, putem vedea lucrurile din spatele lucrurilor, intentiile din spatele cuvintelor si mecanismele din spatele gandurilor si putem capata o intelegere mai profunda asupra anumitor lucruri, evenimente, situatii sau persoane.

Sursa imagine: Aykut Aydoğdu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.