Venus in Scorpion: Alegi sa dobori sau sa ridici?

Daca tot e Marte Direct, cu niste buzunare pline de energie neconsumata (in retrogradare) pe care le goleste acum rapid si iute, iaca intra si coana Venus in Scorpion intre 21 noiembrie – 15 decembrie sa mai puna niste paie pe foc. Rezultatul? Toata lumea se cearta si e la razboi… oricum ne-am certat ca chiorii tot anul, deh… Nodul Sud in Sagetator trebuie sa ne scuture de niste convingeri puternice de care tinem cu dintii.

De la ce m-am luat? Sunt mama si am copil mic, iar in lumea internauta a mamelor se porneste tot timpul un jihad cand se discuta despre alaptare, felul in care alegi sa nasti sau vaccinuri, sunt 3 bombe cu ceas garantate! 💣

Venus este semnificator pentru femei, dar si pentru socializare si relationare, asta ca sa imi intaresc convingerea ca nu sunt in balarii de tot cu subiectul, insa ajung undeva important, bare with me! Asa, si dau de dimineata peste o influentarita care sustine alaptarea si vrea sa faca si putina educatie femeilor. Nicio problema pana aici, insa felul in care abordezi astfel de subiecte cu bombita sub ele este crucial, caci apasa foarte multe rani si trezesc multi demoni interiori (Scorpion). Eh, si de la dorinta ei de a face bine, si-a pus de fapt jumatate de internet in cap. Nu poti sa apari dintr-o pozitie de superioritate si sa acuzi femeile ca nu au incercat destul sa alapteze, ca nu exista “nu ai avut lapte”, ca au ales prea repede laptele praf, adica poti sa o faci, dar nu asa le ajuti, ci doar trezesti in ele sentimente vechi de neputinta, de esec, ca nu sunt destul de bune, ca nu au facut destul. Alaptez de mult timp si este un proces foarte greu, mai ales la inceput, mai ales intr-o lume in care am evoluat pe anumite parti, dar la capitolul instinct si conexiune cu natura si corpul nostru suntem tare involuati. De exemplu, si eu mi-am dorit tare sa nasc natural, dar nu am reusit… si acum cand citesc povesti frumoase si implinitoare imi trezesc anumiti demoni care imi spun ca eu nu am fost in stare, nu am fost destul de buna (ii potolesc usor, dar sunt acolo). Orice mama isi doreste ce e mai bun pentru copil, iar astfel de informatii nu fac decat sa le aduca aminte ca au dat fail, nu pentru ca asta vrea interlocutorul sa transmita, ci pentru ca asta simt cand citesc, apare o presiune, apare o vina care se cere adresata si vindecata. Pentru mine asta a fost subiectul azi, voi puteti sa inlocuiti subiectul cu orice altceva care va doare sau cu orice subiect considerat tabu si prea putin discutat, tratat pana acum (moarte, nastere, sex si sexualitate, infidelitate, avort, viol).

Unde voiam sa ajung? Cand vine vorba de subiecte dureroase, de a apasa pe rani, de durere, de parti ascunse si neiubite din noi, de rusine, de vinovatie, de scheleti, demoni si ce e mai urat si mai “murdar” din noi, Scorpionul e maestru si asta poate face Venus in urmatoarea perioada in relatiile noastre.

Sa deschizi astfel de subiecte tabu (pana acum) cu scopul de a educa (fie in relatiile one to one, fie cu un grup de oameni) necesita multa vulnerabilitate, asta e cheia lui Venus in Scorpion, nu sa ne dam mari la nivel subtil cu cat de puternici si smecheri suntem noi… Pune-te in papucii omului, intelege-l la nivel adanc, ajuta-l sa isi vindece ranile, nu arunca bomba sau cutitul si apoi il lasi balta de sange. Incearca sa iti aduci aminte de o situatie similara in care te-ai simtit la fel si vezi ce emotii aveai, de abia atunci poti discuta pe o alta frecventa, una adanca si emotionala (ceea ce vrea Venus), de abia atunci poti cu adevarat sa il ajuti, sa il vindeci, sa il intelegi… daca nu, doar i-ai infipt un cutit si ai plecat! Doar o mare doza de sinceritate, vulnerabilitate si empatie poate aduce vindecarea, restul e can-can si umflare in pene!

Fiti atenti ce rani sunt atinse in urmatoarea perioada, mai ales in relatii, si puteti vedea mai clar ce “murdarie” iese la lumina pentru a fi curatata, iar daca va treziti pe un “camp de razboi”, nu uitati sa va puneti in bocancii adversarului si sa aveti la voi “pusca” cu empatie, vulnerabilitate si iubire! Alegi sa dobori sau sa ridici?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.