Final de ciclu Jupiter-Pluto in Capricorn: o noua etapa energetica

Planetele lucreaza in cicluri, au un dans, un dans cosmic, un ritm universal pe care il putem dansa pentru evolutie, un pattern de crestere!

Pentru a treia (si ultima oara) in acest an, Jupiter si Pluto se intalnesc in Capricorn (la 22 de grade) intr-o conjunctie puternica ce finalizeaza ciclul inceput in 2007 si isi incep astfel urmatorul ciclu de 13 ani.

Prima conjunctie a avut loc pe 5 Aprilie, urmatoarea pe 30 Iunie, iar acum, cea finala, va avea loc pe 13 Noiembrie 2020 (fix inainte ca Marte in Berbec sa isi reia mersul direct – unde Marte este un simbol pentru initiere, nou, inceputuri), fiind ultima din acest ciclu si momentul in care Jupiter se desprinde de Pluto si vine la pachet cu integrarea unor teme importante atat la nivel colectiv, cat si personal. Cei doi grei se mai intalnesc abia in 2033.

Anul 2020 a inceput cu o puternica conjunctie intre Saturn si Pluto si se va finaliza cu una intre Saturn si Jupiter. Cei 3 au calatorit aproape anul asta formand stelliumul din Capricorn.

Conjunctia Jupiter-Pluto fiind in Capricorn, guvernat de Saturn, cei 3 merg mana in mana pentru a creiona tema principala.

Jupiter guverneaza: finantele, bancile, vanzarile la nivel mare, preturile mari, legile si legistaltia, justitia, judecatorii, calatoriile lungi, transportul international, conexiunile globale, viziunea, credinta, filosofia de viata si exprimarea opiniei publice.

Pluto pe de alta parte guverneaza: moartea, coruptia, manipularea, propaganda, minciuna sau ascunderea adevarului, conspiratia, persecutia, secretele, abuzul, mai ales de putere, dictatorii, intimidarea, amenintarea, resursele ascunse si bogatiile pamantului, bani, sexualitatea.

Daca faceti un exercitiu de imaginatie si incepeti sa asociati cuvinte din prima si a doua coloana o sa obtineti multe din temele anului 2020.

Simbolic, Legendar, Evolutiv

Jupiter este Zeus, in timp de Pluto este Hades, astfel intalnirea lor reprezinta simbolic intalnirea dintre Rai si Iad, iar anul 2020 chiar s-a simtit ca un purgatoriu, este un puternic pod de trecere intre doua lumi, cea veche pe care o stiam si cea noua ce urmeaza sa renasca. Totusi, pana la urma, Zeus si Hades erau frati, asa ca Cerul si Pamantul lucreaza impreuna pentru un nou inceput.

Multi astrologi asociaza conjunctia Jupiter-Pluto de-a lungul timpului cu aparitia pandemiilor, dar si cu descoperiri foarte importante (Telescopul). Jupiter face lucrurile mici (Pluto – virusul) sa para mari! Este intalnirea dintre cea mai mare planeta si cea mai mica, un fel de buturuga mica rastoarna carul mare.

Totusi, scopul evolutiv al acestei conjunctii este ghidarea dincolo de suprafata, de circumstantele materiale, pentru a ajunge la radacina problemelor legate de viziune/credinta/filosofie de viata, cu scopul principal de a manifesta dintr-un loc de putere, prin constientizarea tiparelor subconstiente care ne guverneaza viata din frica, din lipsa (de bani, de putere, de orice…), si nu din incredere, optimism si credinta.

Cei doi s-au intalnit anul acesta pentru a ne ajuta sa distrugem, iar apoi sa extindem viziunea asupra vietii dincolo de conditionari si influente sociale, dincolo de ce ni s-a spus ca e posibil sau imposibil, dincolo de frici.

Deviza lor este sa transforme dificultatile in oportunitati, sa ne ajute sa vedem adevarul adevarat, sa puna reflectorul (Jupiter) pe lucruri ascunse adanc pentru prea mult timp (Pluto) cu scopul de a ne elibera si a ne imputernici! Suntem invitati si provocati sa ne scuturam de convingeri de care ne-am agatat prea mult timp.

O noua etapa energetica

Sper ca acest purgatoriu ne ajuta sa ne indreptam spre finalul dominarii si manipularii maselor de o mana de oameni, de tirani si dictatori (abuzatori de putere), de minciuni si adevaruri ascunse, de abuz de putere, de control… si sa ne indreptam catre crestere, evolutie, incredere, optimism, puterea poporului, noi viziuni si cai, noi tipuri de conducatori, guverne, afaceri, un nou sistem social si o noua ierarhie sociala.

Desi, in aparenta, pare un ciclu economic despre resurse, bani si abundenta, la nivel mai adanc este despre credinta, optimism, generozitate si schimbul energetic, despre ce dai si ce primesti, aparent despre o relatie sanatoasa cu banii, mai adanc despre o relatie sanatoasa cu energia.

Ce au in comun aceste doua planete? Abundenta si adevarul.

Chiar daca pare ca totul se darama in jurul nostru, e doar modul lui Pluto de a ne ajuta sa renastem ca societate si ca mod de viata catre unul mult mai echilibrat, echitabil si cu accent pe umanitate, pe adevar si pe un alt tip de putere. Este podul catre Era Varsatorului (despre care voi scrie curand) si urmatorul ciclu de 13 ani (care se suprapune cu cel de 20 de ani a lui Jupiter-Saturn).

La nivel individual

Astfel, acum fiecare din noi avem un nou inceput in zona din harta unde are loc aceasta conjunctie.

Fiind vorba de Pluto, e nevoie de o renastere si o transformare profunda a ceea ce consideram adevar personal (Jupiter)! Caci Pluto nu lucreaza cu jumatati de masura, el sapa pana scoate tot la lumina, chiar si cel mai crud adevar si ne pune fata in fata cu el pana avem puterea de a il infrunta si alchimiza!

Tot acest an nu a adus doar o mare reconfigurare colectiva, la nivel de societate, a adus una importanta pentru fiecare dintre noi intr-un mod foarte personal si adanc, fiecare are ocazia de a lasa ceva greu in spate si de a renaste intr-o noua forma, mai autentica, mai aproape de adevarata sa natura si mai aprope de intentia de evolutie a Sufletului sau (Pluto)!

Avem o harta natala cu care pornim la drum, ne nastem intr-un anumit loc, spatiu si timp, intr-o cultura anume, primim o anume familie – sunt factori ce vor modula manifestarea noastra si a energiilor constelate in harta noastra – iar apoi vin tranzitele planetare ce ating anumite puncte din harta si ne invita la acest dans. Harta initiala este formula fractala originala, insa spirala noastra poate evolua in fel si chip, din momentul in care am pornit roata (harta astrologica este un cerc) nimic nu ramane la fel, ea se invarte neincetat si se schimba constant cu fiecare experienta pe care o traim. Desi patternul initial (harta) ramane la fel, noi nu mai suntem la fel, caci avem multe ocazii de a ne transforma! Ce fractali minunati suntem! 💫

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.