Luna Plina in Berbec: cum echilibram Balanta?

Pe 2 Octombrie avem Luna Plina in Berbec la 9 grade pe gradul Sabian “A TEACHER GIVES NEW SYMBOLIC FORMS TO TRADITIONAL IMAGES. Revision of attitude at the beginning of a new cycle of experience.” – un profesor (Saturn tocmai pornit direct pe utimele grade Capricorn in cuadratura cu Marte Retrograd in Berbec, guvernatorul acestei lunatii) ofera noi (Berbec) forme simbolice unor imagini traditionale (Capricorn), o revizuire a atitudinii (Marte Retrograd) la inceputul unui nou ciclu de experiente (Berbec, primul semn al zodiacului).

O parte din aceasta revizuire vine si de la Chiron in conjunctie cu aceasta Luna Plina, el reprezentand puterea de vindecare, insa care impreuna cu Marte Reteograd poate aduce la suprafata furie, frustrare, dorinta de schimbare insa una facuta cu frana de mana trasa. Poate aparea atat la nivel personal, cat si colectiv senzatia ca “gata, e destul, nu se mai poate asa!” – fie intr-o situatie, fie intr-o stare, fie intr-un tipar repetitiv, o rana.

Combinatia dintre Marte si Saturn aduce o frictiune nu tocmai placuta, caci Berbecul doreste actiune, e pregatit de lupta, insa Capricornul ii spune stai, ai rabdare, asteapta momentul perfect, ai o strategie? Sau pleci caine sur la vanatoare? Exista o senzatie neplacuta acum ca ai vrea sa faci ceva, insa nu ai energie sau intampini greutati, trebuie sa tot refaci anumite lucruri, iar asta e tare frustrant.

Si atunci cum putem utiliza aceasta energie mai bine?

Trebuie sa abordam situatia mai matur, intr-un mod mai evoluat, calculat si organizat, sa luam lucrurile mai usor, sa nu incercam sa indesam prea multe lucruri de facut intr-o zi pentru ca se poate sa nu reusim sa le facem sau sa fie nevoie sa le refacem si atunci nu facem decat sa adunam si mai multi nervi. Luna Plina este despre finaluri, incheieri, despre incetinire si mers in interior. E toamna, a venit frigul, natura incetineste ritmul si la fel ar trebui sa facem si noi. Sezi bland si mangaie pisica! Mai pune o patura pe tine, mai toarna un ceai si recalculeaza traseul.

La momentul acestei Luni Pline il avem si pe Mercur in Scorpion in opozitie cu Uranus. Partea neplacuta a acestui aspect este un conflict de opinii, de credinte, de filosofii si idei pe care il avem acum la nivel personal si colectiv. Se poate ca in aceasta luna sa descoperim niste informatii socante, noi, sa avem niste revelatii, sa simtim ca nu mai intelegem ce se intampla.

Evolutiv avem nevoie de un nou mod de perceptie si gandire, unul diferit, un nou mod de a aborda tot ce ni se intampla. Nodul Nord in Gemeni ne cere o relaxare vis a vis de perceptia realitatii, o deschidere a mintii, o gimnastica mentala, o maturitate si responsabilitate cand vine vorba de ce am fost invatati sa credem, sa simtim si sa gandim.

In final, mai ales cu Marte si Uranus in joc, e vorba despre o noua etapa in procesul de individualizare: Ce imi doresc de fapt? Care este adevarul meu? Cum aleg sa gandesc diferit acum? Cum pot percepe noua realitate in mod echilibrat? Marte in Berbec este despre curaj si autenticitate, despre exprimarea personala libera, insa Soarele in Balanta ne cere sa fim atenti si la parerea celuilalt, sa avem un dialog real, sa ascultam si sa cooperam, sa gasim o cale de mijloc intre nevoile noastre si ale celorlalti, intre parerile noastre si ale altor oameni.

E important acum sa ne exprimam opinia cu curaj, insa fara nevoia de a ne lupta, de a ii face pe ceilalti sa creada adevarul nostru chiar si atunci cand ei nu sunt de acord cu el, nu e o lupta despre cine are dreptate sau nu (e partea egotica a Berbecului), e doar un exercitiu de a fii cine esti fara nevoia de a fi acceptat sau de a face compromisuri prea mari (umbra Balantei). E important sa trasam limite clare intre ce putem accepta si ce nu, intre ce se poate negocia si ce nu si sa gasim echilibrul intre o prea mare dorinta de razboi sau inabilitatea de a spune nu si a sta in puterea noastra, dar si intre a pastra pacea cu orice cost, chiar cu pretul nevoilor, dorintelor si autenticitatii – oriunde inclina balanta prea mult e rost de frustrare!

Stiu ca am avut un an nebun si pare ca nu se mai termina, Septembrie nu a fost chiar floare la ureche, Octombrie nu se anunta diferit, e o luna care incepe cu o Luna Plina si se termina cu inca una, insa e nevoie de curatenie inainte de un nou ciclu.


Sursa imagine: Sheeba Maya

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.