Luna Plina in Pesti: un om calatoreste pe o cale stramta, cautand iluminarea

Maine, 2 Septembrie, avem o Luna Plina in Pesti. Cu Soarele in Fecioara la 10 grade, in opozitie cu Luna in Pesti, evenimentul sta sub simbolul Sabianun om calatoreste pe o cale stramta, cautand iluminarea”.

Axa Fecioara – Pesti este axa Vindecatorului. In Fecioara ne analizam, ne rupem in bucati mici pe care incepem sa le curatam. Mercur in Fecioara la cel mai evoluat nivel devine Hermes, Magicianul ce realizeaza purificarea Spiritului.

Acum putem incepe sa facem diferenta dintre proiectii si realitate, sa ne indoim de limitele noastre, sa intelegem ce inseamna limita, separarea fie ea mentala sau corporala. Fecioara ne ajuta sa subliniem orice disarmonie dintre interior si exterior, iar cei doi Pesti ce inoata in directii opuse sunt un simbol pentru abilitatea omului de a oscila cu gratie intre dimensiunea individuala si cea colectiva, intre sinele jos si cel inalt, intre sacru si profan, viciu si sfintenie. Pestii sunt ultimul simbol al zodiacului si un spatiu unde au loc eliberari, finaluri si unde invatam sa ne predam si sa ne iubim/sa iubim neconditionat.

In acest proces, electricul Uranus ofera o mana de ajutor, fiind agentul ce aduce nevoia de schimbare, dar si insight-uri pretioase. In aspect cu Luna poate genera eliberare emotionala, iar in aspect cu Soarele poate initia o schimbare in identitatea noastra (pe larg aici), nevoia de a lasa acum in urma anumite aspecte din noi ce ne-au tinut inlantuiti si cu un sentiment de privare de libertate.

Venus in Rac primeste aspecte dificile si putem sa simtim ca nevoile noastre legate de siguranta si incredere nu sunt indeplinite, insa nevoia ei de protectie si ingrijire vine dintr-un sentiment adanc de insecuritate ce starneste o furtuna de emotii. Venus aici asociaza sentimentul de securitate cu prezenta altor persoane, lucru ce poate crea codependenta si un sentiment ca nevoile personale pot fi indeplinite doar de catre alte persoane.

Echilibrul vine de la Marte in Berbec si planetele din Capricorn care ne indica ca responsabilitatea se afla la noi si e nevoie sa ne dobandim un sentiment interior propriu de siguranta, abilitatea de a ne baza tot timpul pe noi si pe forta noastra interioara. Cand Venus intelege acest lucru nu se mai simte abandonata de ceilalti, nu isi mai plaseaza puterea in afara ei.

Simbolul Sabian reflecta omul aflat intr-o misiune de cautare a cunoasterii si adevarului, de a afla raspunsul la anumite intrebari. Calea devine stramta la un anumit punct (ca simbol al perseverentei – Fecioara) si devine unica pentru fiecare dintre noi, caci fiecare poate cauta lucruri diferite, iar drumul este diferit. Calea spre iluminare (reala sau simbolica) se simte la un anumit punct ca un haos ce aduce confuzie (Pesti), mai ales cand aspecte inconstiente incep sa ne inunde constientul. In acest moment e nevoie de o selectie riguroasa (Fecioara) a ce ne este de util si ce nu, o separare de drama si iluzie (Pesti), de intunericul ce a eclipsat lumina unde lumina este un simbol al puterii interioare.

Adevarata putere a omului consta in a isi armoniza propria viata cu aspiratiile sale, apoi cu actiunile sale si nu in ultimul rand cu legile cosmice, inseamna sa invete sa isi asculte vocea interioara subtila, sa obtina puritatea mentala, cucerirea emotiilor si sa porneasca pe o cale stramta catre iluminare.

Sursa foto: Lori Menna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.