Luna Noua in Rac – 20 iulie 2020: Maturizare si independenta emotionala

Din 2019 axa Rac- Capricorn este in prim plan, activata constant. Astazi este din nou chemata la actiune prin Luna Noua in Rac (Soarele si Luna stau de mana in Rac) in opozitie perfecta cu Saturn din Capricorn (alaturi de Pluto si Jupiter).

Desi avem deja Nodurile lunare in Sagetator si Gemeni, Marte in Berbec pentru 6 luni si imediat intra si Soarele in Leu (urmeaza mult Foc), aceasta Luna Noua ne spune ca mai avem ceva de lucrat pe axa Rac-Capricorn. Atat Luna, cat si Saturn se afla in semnele pe care le guverneaza, asa ca avem o manifestare exacta a acestor energii.

Luna reprezinta emotiile noastre, in timp ce Saturn inseamna limitare. Opozitia dintre Luna si Saturn nu e un aspect usor (ca orice aspect ce il implica pe Saturn).

Luna reprezinta inconstientul, trecutul, copilaria, radacinile ce ne formeaza caracterul, este securitatea noastra. Luna ne arata unde avem nevoie de siguranta si starea de apropiere ce inlocuieste confortul cordonului ombilical.

Saturn in aceasta ecuatie aduce o greutate si o limitare a acestui sentiment de siguranta, dar si sentimente de singuratate, izolare si chiar depresie. Avem la nivel global insecuritati de tot felul, legate de sanatate, legate de bani, de viitorul copiilor si invatamant, de casa (oamenii se tot muta), legate de viitor, trecutul cum il stim nu mai exista, iar viitorul inca nu stim cum va arata, iar asta aduce instabilitate si disconfort emotional.

Ambele planete vorbesc despre tipare inconstiente de comportament ce sunt cladite pe experiente trecute. Suntem deconectati acum de radacinile existente si e nevoie sa ne construim propriul sistem de securitate emotionala, un nou sens, noi radacini curate. Vechile structuri nu ne mai sunt de folos si a venit momentul sa ne maturizam emotional, sa lucram cu tot ce iese acum la suprafata, sa ne ordonam viata, sa ne disciplinam sa lucram cu adevarat cu emotiile care apar acum.


Cadoul acestei axe si acestei luni noi este (prin munca) obtinerea independentei emotionale, stabilitatea interioara care nu depinde de factori externi (oameni, bunuri, bani, stat, tara).


Ne indreptam spre Varsator si libertate (adevarata, reala, nu spoita frumos, impachetata si legata cu multe sfori), Marte in Berbec tot la acest aspect lucreaza, nodurile lunare ne indeamna sa ne deschidem curiosi catre nou si sa lasam in urma credinte limitative ce ne tin captivi, e nevoie de o libertate in gandire insotita de o fundatie emotionala cu structura puternica.

Agentul Neptun

Neptun face un aspect benefic in aceasta lunatie si ne spune ca solutia sta in credinta. Mai mult, in curand Neptun va face o cuadratura la Nodurile Lunare. Cand o planeta are acest aspect cu nodurile lunare se numeste “Skipped Step” (vine un articol complet in curand), iar asta inseamna o datorie karmica neindeplinita ce necesita atentie, un pas evolutiv musai de indeplinit.

Neptun acum inseamna sacrificarea unor credinte vechi si a unor iluzii in care am trait (iluzia libertatii?!), iar acest proces poate aduce multa ceata si instabilitate emotionala, o pierdere a credintelor vechi (nodul sud) pentru a face loc uneia noi (nodul nord).

In acest punct as vrea sa mentionez si o schimbare profunda de care lumea spirituala are nevoie. La nivel international au pornit niste scandaluri ce au ca punct central anumiti profesori, maestrii si asa zis guru care una predau si alta fac in viata lor de zi cu zi (abuzuri sexuale, folosirea gresita a puterii si autoritatii, ego inflamat, lipsa eticii) si a venit momentul sa cada anumite figuri de genul asta si sa iesim din iluzia spiritualitatii false (nodul sud in Sagetator cuprinde si zona de profesori, maestrii, guru) si sa “walk the talk”, atat noi, cat si ei, sa practici ce predici, sa faci ceva real (nodul nord in Gemeni). Degeaba spunem mantre si ne “programam” creierul daca nu integram umbra, nu lucram real, practic cu ea, umbra nu fuge nicaieri cand ii spui in oglinda ce frumos esti si inconstientul (Luna – Rac) striga “Ba eu ma simt urat!”, degeaba cerem ajutor de la entitati daca nu le auzim si nu le vedem, daca intuitia e blocata de multa gargara mentala si frici, degeaba facem o mie de cursuri si avem caiete peste caiete de notite daca nu ne suflecam manecile si punem in practica zi de zi.

Luna noua cu Saturn ne cere acest lucru, munca, disciplina, rigoare si aplicabilitate zilnica in reconstructia emotionala si vindecare (Racul este arhetipul vindecatorului).

In acest moment il avem si pe Mercur in Rac care face aspecte tensionate cu Marte si Chiron din Berbec (numit si vindecatorul ranit). C se vede deja in realitatea noastra? Un razboi intre filosofii, credinte si ideologii, un razboi prin cuvinte si cine ce crede acum (macelul din social media). Chiron aduce in discutie o rana colectiva, iar in Berbec e aceea de a ne certa tot timpul unii cu ceilalti, in acest moment mai ales pe dogme, credinte si informatii.

Aceasta este o polaritate negativa a aspectului, iar Mercur e foarte important in urmatorul an si un pic fiind guvernatorul Nodului Nord aflat in Gemeni, ceea ce avem de implinit ca destin, iar polaritatea pozitiva in aceasta perioada este sa purtam acest razboi (Marte, Berbec) cu propria minte, cu propriul sistem de credinte (Sagetator si Jupiter) ce ne limiteaza (Saturn) libertatea (Berbec), si nu sa ne pierdem energia in lupte de perceptie inutile, in diversiuni informatice, sa iesim din iluzie si escapism chiar si spiritual (Neptun), sa lucram umbra (Pluto) si sa ne maturizam emotional (Luna-Saturn)!

Surse imagini: Colaje Astro Alchimista

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.