Ultima Eclipsa in Capricorn: Praslea cel voinic si Merele de Aur

Exista noua astrologie si vechea astrologie. Exista noua viata si noul Pamant ce se construieste acum si vechea viata unde structura (Capricorn) incepe sa se darame.


In noua astrologie, regulile (Saturn) sunt schimbate, nu mai exista acel vechi determinism care spune ca destinul tau este peceltuit de harta natala, ti-e scris in frunte si aia e, deal with it! Acum invatam ca suntem responsabili (Capricorn) pentru evolutia noastra si a hartii. Astrologia devine functionala si ne ajuta sa intelegem cauze si tipare ce ne blocheaza potentialul, dar si cum putem atinge evolutia.


Daca in vechea astrologie accentul era pe a prezice inca de la nastere niste lucruri foarte clare, in noua astrologie este onorat liberul arbitru si ni se ofera sansa sa ne schimbam destinul in fiecare zi. Si e normal asa, omul evolueaza de-a lungul vietii, si odata cu el si harta lui, planetele se misca mereu, la fel si noi. Planetele si semnele au o manifestare pozitiva sau negativa, au plus si minus, tu alegi de-a lungul vietii ce manifestare le dai, iar noua abordare astrologica inseamna ca nu harta determina destinul tau, tu determini cum alegi sa folosesti potentialul din harta, cum o exprimi.

Responsabilitatea e transferata la tine!

Un aspect major din 2020 este conjunctia Jupiter – Pluto (se intampla la 12-13 ani). Daca Pluto inseamna moarte si renastere, Jupiter inseamna sistemul nostru de credinte, filosofia de viata. Intarita si de schimbarea nodurilor lunare in Sagetator si Gemeni, ceva din vechiul nostru sistem de credinte trebuie sa moara, trebuie lasat in urma caci nu ne mai foloseste.

Revenind la ultima Eclipsa (si Luna Plina) de pe axa Rac-Capricorn, acum finalizam o etapa importanta din viata noastra, un ciclu inceput acum 18 luni.

Soarele in Rac si Luna in Capricorn se intalnesc pe 5 Iulie 2020 si e un momemt bun sa analizam cum am evoluat din 2017 de cand Saturn este in Capricorn? Aflat la 29 de grade la momentul Eclipsei, Saturn poate sa scoata la lumina multe umbre si chestiuni nerezolvate, indicand si el un sfarsit de ciclu, o completare si o culminare.

Ca sa ne eliberam, sa gandim liber si sa accesam o constiinta mai inalta, idei noi si o viata noua in Varsator, unde va intra Jupiter, Saturn, apoi si Pluto, e nevoie sa invatam sa ne asumam responsabilitatea pentru ce realitate generam, sa devenim singura autoritate din viata noastra, sa ne cream o noua filosofie de viata dupa care ne ghidam viata, sa nu ne mai aruncam puterea in afara fiintei noastre (Statul e de vina, guvernul, Mercur Retrograd e de vina! Ba nu! Gigel e de vina!)

Din zona din harta unde avem Capricornul (mai ales planete in jurul gradului 13) putem culege niste roade acum, iar daca ele nu se vad inca, mai e timp pana la finalul anului cand Saturn termina calatoria in Capricorn, cand mai are loc o conjunctie Pluto/Jupiter, in plus, il avem si pe Marte in Berbec 6 luni care ne ajuta sa accesam curajul, puterea, noul.


Totusi cu atatea planete retrograde atentia noastra trebuie sa caute mai mult acest nou in interiorul nostru, sa ne analizam putin trecutul pentru a schimba viitorul, adevarul (nostru, personal) se afla in interior si e cel care conteaza cel mai tare! Asa devenim noi puterea si autoritatea suprema din viata noastra.


Pe de alta parte, caci am mentionat libertatea de a alege daca utilizam potentialul inalt sau jos al unei planete sau configuratii, conjunctia Pluto/Jupiter + Nodul Sud in Sagetator + Marte in Berbec ne arata deja o fateta urata. Lumea e plina de conflicte de perceptie, fiecare isi sustine acum sus si tare adevarul si dogma in care a ales sa creada, si asta nu ar fi o problema daca nu ar exista si nevoia de a incerca cu orice pret sa vari acest adevar personal cu forta pe gatul altcuiva. Egoismul si nevoia de lupta a Berbecului, dogmatismul Sagetatorului (idei multe si fixe) si un Jupiter orientat spre fatalism, manipulare si o utilizare gresita a puterii (Pluto) a transformat Social Media intr-un camp de lupta, o lupta despre perceptia fiecaruia, despre adevarul fiecaruia.

Revenind la Merele de Aur pe care le putem culege precum Praslea cel Voinic, se spune ca Pluto/Jupiter e un simbol de noroc, abundenta si prosperitate, insa la nivel subtil este perspectiva noastra despre aceste lucruri si despre flow-ul dintre a darui si a primi. Daca la nivel colectiv aceasta conjunctie (ce se repeta pe 12 Noiembrie) inseamna o moarte si o renastere a economiei si abundentei in lume, la nivel personal e un moment bun sa redefinim ce inseamna norocul si prosperitatea pentru noi, sa ne redefinim relatia cu abundenta.

Insa Merele sunt un aur mai pretios decat abundenta materiala, sunt un simbol pentru aurul nostru intern, aurul Alchimistilor, perfectiunea, forma noastra desavarsita ce se obtine in urma mai multor etape, actiuni si transformari. Capacitatea miraculoasa a fiintelor umane de a evolua la expresii mai rafinate, elegante, puternice si complete ale propriilor naturi divine.

Marul are multe simboluri: in mitologia greaca insemna imortalitate, fiind un fruct destinat doar zeilor (dar acum invatam ca si noi avem puteri demne de zei), marul discordiei (cauza neintelegerii, dusmaniei dintre persoane), marul lui Adam – fructul mortii, dar si al renasterii, fertilitatii, merele ce cresteau in Pomul Cunoasterii reprezentand intelepciunea, fructul oprit – o poveste biblica care vorbeste despre cunoasterea binelui si raului (Pluto), dar si despre cum ne-a fost blocat accesul la cunoastere si putere personala. As devzolta un articol aici, dar va las pe voi sa studiati aceste simboluri si adevaratul lor inteles.

Ca de obicei, va pot ajuta cu o analiza pentru aceasta Eclipsa. Imi puteti scrie pe AstroAlchimista@gmail.com, pretul e acelasi, 69 lei.

Sursa ilustratie: blog.matthewbenedetto.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.