Periplul de 6 luni a lui Marte in Berbec: curajul de a ne reinventa

Stiti vorba aia ca nu aduce anul, ce aduce ceasul? Ei bine, transpusa vremurilor in care traim, nu aduce o viata, ce aduce si a adus anul 2020! Daca credem ca am vazut tot ce se putea, acest an apocaliptic mai are in sac foarte multe lucruri, iar a doua jumatate de an se invarte in jurul unui tranzit special a lui Marte.

Marte sta de obicei doua luni intr-un semn, insa la fiecare 2 ani retrogradeaza intr-un semn, iar anul acesta a venit randul Berbecului, semnul lui preferat, semnul pe care il guverneaza.

Marte va traversa Berbecul intre 28 Iunie 2020 si 6 Ianuarie 2021, iar perioada de retrogradare va fi intre 9 Septembrie si 14 Noiembrie 2020.

Daca in prima parte a anului energia a mers in interior (am stat in casa, am internalizat toate evenimentele, am regandit traiectoria), se poate din Iulie sa ne exteriorizam mai mult, sa actionam, sa facem schimbari pe care le-am constientizat ca fiind necesare, poate sa fim mai agresivi, cu un sentiment ca nu mai avem nimic de pierdut.


Anul acesta are multe finalizari de cicluri, dar si inceputuri – de la puternica conjunctie Saturn-Pluto din Capricorn, la ciclul de 8 ani a lui Venus si pana la periplul de 6 luni a lui Marte intr-un semn si nu orice semn, ci Berbecul, primul semn astrologic.


Pe 27 iunie Marte se va afla la 29 grade Pesti in opozitie cu Luna in Fecioara (29 grade) si in aspect cu Nodurile Lunare si ele la 29 grade Gemeni si Sagetator. Se creaza astfel o cruce mutabila pe gradul anarectic 29.

In astrologie gradul 29 este considerat unul critic (si in harta natala orice planeta aflata la acest grad necesita o atentie speciala, are o misiune importanta si trebuie tratata cu mai multa bagare se seama, are un mare semn de exclamatie deasupra ei, are loc in aceasta viata o completare a unei faze incepute in viata anterioara).

La 29 de grade are loc tot timpul o culminare si o completare, e un sfarsit de ciclu ce aduce de obicei multe schimbari, e ultima suta de metri in care se pot indesa multe lucruri neasteptate sau nerezolvate la timpul lor, un fel de “urma scapa turma”. La acest grad umbrele si lucrurile nerezolvate la timpul lor (pe toata durata tranzitului) ies la suprafata mai mult, mai repede si au nevoie de vindecare inainte de a se produce shiftul. Pentru Marte e un dublu sfarsit, caci el finalizeaza un ciclu complet al semnelor odata cu iesirea din Pesti.

Este o perioada in care vorbim despre teme specifice pentru axa Pesti – Fecioara, despre boala, dar mai ales despre vindecarea si transmutarea necesara pentru a intra intr-un nou ciclu, despre curatare si a lasa ceva acum in spate. Putem sa avem inca senzatia ca suntem pierduti, ca nu stim incotro sa mergem, ca am pierdut drumul, poate chiar sentimente de disperare pentru ca nu mai vedem luminita de la capatul tunelului.

Un rit de trecere

Dupa ce a stat incubat in pantecul mamei, in ape adanci (Pesti), copilul se pregateste sa se nasca, sa inceapa un nou ciclu de viata, sa taie cordonul ombilical si sa paseasca in lume cu o noua identitate, diferita de asocierea facuta pana acum cu mama sa, nu mai este una cu ea, e o noua persoana. Insa pana sa se intample acest lucru e nevoie ca el sa treaca printr-un pasaj intunecat si necunoscut, iar multe canalizari spun ca un copil este foarte speriat cand se naste pentru ca nu stie exact daca moare sau la capatul tunelului il asteapta de fapt o noua viata.

Berbecul este explozia primordiala, forta vitala si dorinta de a exista. Berbecul este primul semn, este focul vietii, este prima scanteie de viata, focul, inceputul (semn cardinal), iar verbul ce il carcaterizeaza este “Eu sunt”.

Marte in propriul semn este energie pura, cruda, bruta, dar este si curaj, defensiva, lupta, nervi. Lucruri pe care deja le vedem prin evenimentele din America declansate si de axa nodurilor lunare care ne cer deschiderea mintii, acceptarea diversitatii, toleranta la alte idei, acceptarea tuturor ideilor, chiar daca ele sunt diferite. Discriminarea nu trebuie sa mai existe, iar pe Marte in Pesti manipularea adevarului a fost la rang de arta, haosul s-a instalat si am simtit ca nu mai avem control. Energia colectiva (Pesti) fierbe (Marte).

De-a lungul tranzitului sau prin Berbec, Marte va face mai multe cuadraturi cu Pluto, Saturn si Jupiter din Capricorn (mai ales la sfarsitul lui August si mijlocul lui Octombrie – chiar inainte de alegerile electorale din America). E momentul sa redefinim ce inseamna puterea si cum o folosim, cine ne conduce si cum, redefinirea leadershipului si ce numim autoritate, cum suntem controlati, cum ne este invadata intimitatea, confruntarea coruptiei si injustitiei, responsabilitate din partea autoritatilor.

E timpul pentru alt tip de leadership si pot aparea noi tensiuni intre indivizi (Berbec) si sistem (Capricorn). Stiti cum unealta aia care daramana ziduri (Capricorn) si usi se numeste Berbec (Marte)? Marte in Berbec poate fi foarte defensiv si combativ, se aprinde foarte usor (Foc) impotriva abuzului de putere.

La nivel personal

Fiecare dintre noi este acum intr-un rit personal de trecere, suntem sau vom fi la o rescruce de drumuri si avem nevoie de reinventare, reorientare si un nou drum care poate insemna un nou job, o noua relatie, o noua casa sau oras/tara.

Fiecare va renunta la ceva in functie de zona se harta activata si mai ales cei care au planete sau puncte cheie in Berbec, Rac, Balanta si Capricorn.

Se poate ca multi oameni sa renunte la corporatii si sa mearga pe cont propriu, sa aleaga sa nu mai faca parte dintr-un sistem gresit. Marte ne poate aduce individualizare, renuntare la compromisuri, forta, nevoia de initiere si o descoperire a liderului nostru interior, chiar si una simbolica. Fiecare va avea o lupta de dus in functie de zona de harta activata, un conflict cu o autoritate, un conflict intre vechiul si noul eu.

E un moment bun sa riscam, sa ne reinvetam, sa facem lucrurile diferit, sa initiem noi proiecte, noi moduri de a trai, de a actiona, noi directii, noi conditii, sa ne scoatem vechile radacini si ne replantam altundeva, altcumva, cu altcineva.

Umanitatea a ajuns la un punct unde nu mai poate continua la fel si chiar daca nu mai avem o plasa de siguranta, ne ramane doar curajul de a infrunta noul si necunoscutul, sa ne luam destinul in propriile maini, sa actionam conform gandurilor noastre, sa fim proprii salvatori (sa nu mai asteptam sa ne salveze guvernul, presedintele, extraterestrii sau Dumnezeu).

Marte in Berbec – Analiza Personalizata

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului lui Marte in Berbec in casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest eveniment astral.

Pret: 69 lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2-3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 1-3 zile de la efectuarea platii.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

5 thoughts on “Periplul de 6 luni a lui Marte in Berbec: curajul de a ne reinventa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.