Mercur Retrograd in Rac: lasa ranile sa-ti fie ghid!

In padurea cu alune aveau casa 4 Retrograzi. Vine Mercur si spune: vreau sa stau si eu aici! 🙂 Intre 18 Iunie si 12 Iulie 2020, Mercur se alatura alaiului de planete retrograde, facand cale intoarsa in Rac (ce partener mai bun de mers inapoi? 😃), pregatind putin terenul pentru Eclipsa din 21 Iunie la 0 grade Rac.

Mercur retrogradeaza de le 14º la 5º Rac.

Perioada dintre doua eclipse e considerara speciala, sacra, si aduce transformari profunde. Cu atatea REtrogradari, REcalibrari REevaluari si Eclipse, vechi teme si rani ies acum la suprafata pentru curatate si transformare, chiar unele din alte vieti.

In Rac, semn de apa guvernat de Luna, Mercur devine emotional si sensibil, iar cuvintele si gandurile capata o adancime si o vibratie mai puternica. Mercur Retrograd ne permite acum sa coboram mintea in adancurile subconstientului pentru a aduce la suprafata material ingropat ce poate fi apoi examinat la “lumina” constientului, iar cu ajutorul Racului suntem invitati in ape adanci ce tin de copilarie, familie, radacini, stramosi si bagaje preluate din neam.

Copilul interior se vrea ascultat

Rani si emotii vechi cer sa fie ascultate si vindecate, copilul interior are nevoie de atentia noastra. Ce i-a lipsit si noi putem sa ii oferim acum? Iubire, incurajare, timp, sa fie vazut, sa fie acceptat asa cum e, sa se simta pretuit, talentat, frumos?

O sa urmeze o perioada emotionala si cu totii vom fi mai sensibili, mai ales la cuvintele ce ne vor fi adresate sau cele pe care le vom rosti. Se poate sa devenim subiectivi, sa luam totul foarte personal, sa facem din tantar armasar, sa auzim ce ne soptesc ranile, si nu ce vrea de fapt sa spuna interlocutorul.

Intrebarea pe care putem sa ne-o punem toti acum este: cuvintele noastre inalta sau doboara? Comunicam dintr-o pozitie de defensiva sau chiar ne dorim sa rezolvam ceva? Stim sa ascultam sau ne gandim la replica ce urmeaza sa o dam?


E un moment excelent pentru intrebari adanci, pentru putina alchimie. Cand simtim ca suntem raniti de anumite cuvinte, sa ne oprim si sa ne intrebam cu adevarat de ce am devenit atat de emotionali? Ce coarda veche s-a atins? In ce moment din trecut (copilarie) ne-a propulsat mesajul transmis?

Simbolul lui Mercur este format dintr-o luna in crestere, discul solar ⦿ si semnul plus +, simbolizand uniunea Soarelui cu Luna, procesul transformarii omului. Mercur este Alchimistul, transcenderea si transformarea unui defect, al unui lucru care nu ne place in aur, uitandu-ne la el dintr-o alta perspectiva vedem problema ca un catalist pentru dezvoltarea unei calitati pozitive.


Racul guverneaza familia, asa ca multe conflicte aici pot aparea, dar stim ca familia si oamenii foarte apropiati sunt cei care ne apasa cel mai usor ranile si butoanele. Stiti vorba aia: daca te crezi zen, mergi si petrece o saptamana cu familia ta! 🙂

Cuvintele si gandurile au acum o forta mult mai mare, caci atunci cand implicam emotia in proces se pot intampla lucruri magice. Sa folosim puterea intr-un mod cat mai benefic pentru noi, prin conversatii autentice, prin exprimarea emotiilor, prin eliberarea durerilor, prin a spune ce ne dorim cu adevarat, din suflet, din gura copilului ranit, sa iertam si sa ne iertam. Putem acum sa vedem si sa simtim ce inseamna puterea cuvantului si gandului, ce fel de energie si vibratie alegem sa trimitem catre oamenii cu care vorbim, dar si catre Univers, cum contribuim la constructia viitorului.

Lasa ranile sa-ti fie ghid!

Va dau un exemplu: vine partenerul si iti spune pe un ton frumos ca te-a rugat sa faci X lucru, tu te enervezi ca si asa aveai o gramada de facut, nu ai reusit sa le faci, adaugam ca ingredient faptul ca de mic ti-ai impus o anumita perfectiune pentru ca ai crezut (sau ti s-a spus clar asta) ca asa o sa fi vazut sau iubit mai mult, tu consideri ca ai dat gres, ca esti criticat, bombita explodeaza, ton ridicat, cearta, artificii.

Reconfigurare traseu no. 1: Imi pare rau, nu am avut timp, am avut multe de facut si tot nu am terminat, am prea multe lucruri pe cap, am nevoie de ajutor si nu prea stiu sa il cer.

Reconfigurare traseu no. 2: (cearta s-a produs, analizezi rana si o constientizezi si/sau verbalizezi): Imi pare rau ca m-am enervat/tipat, imi dau seama ca orice discutie de gen inseamna ca sunt criticat, ca nu sunt destul de bun si in final ca poate nu o sa ma mai iubesti la fel de mult.

Simpla energie din care spui (sau gandesti) ceva schimba reactia pe care o primesti de la interlocutor, daca emiti una negativa, se va intoarce la fel, poate mai puternica, daca emiti deschidere, atitudinea interlocutorului se schimba instant. Putem sa atingem sufletul omului prin ceea ce spunem, cand alegem sa ne deschidem noi mai intai sufletul si apoi sa comunicam de acolo, cand punem caldura si emotie in cuvinte, caci atunci cad toate zidurile, toate limitarile, toata barierele dintre noi!

Imi aduc aminte mereu de un barbat care venea negru de furie spre mine ca i-am blocat locul de parcare. Cand a ajuns in fata mea mi-am cerut iertare, s-a schimbat la fata, nervii au zburat si a zis: nu-i nicio problema! 😀

Revenind la Mercur Retrograd, e un moment bun sa facem curat in casa, sa o eliberam, mai ales zonele nevizitate unde se strang lucruri nefolositoare care doar zac si aduna energie stagnanta, cum ar fi cele din beci sau din mansarda, insa eu zic ca e momentul sa scoatem ce avem de vindecat si de prin beciurile noastre si sa facem curatenie si la mansarda, poate chiar sa ne reasezam tiglele de pe casa mintii, sa gandim mai curat si mai pozitiv, sa vorbim mai adanc si mai sincer, sa oferim mai des vorbe frumoase si pline de compasiune (mai ales oamenilor care trec prin momente grele), sa vindecam prin cuvinte (pe noi si pe ceilalti), sa fim mai atenti si mai responsabili la ce realitate alimentam.

Sursa foto: Colaj Astro Alchimista

4 thoughts on “Mercur Retrograd in Rac: lasa ranile sa-ti fie ghid!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.