Cel mai mare adevar adevarat

Am citit de dimineata un articol care m-a inspirat. Era vorba despre o carte in care mai multi astrologi din diverse ramuri ale Astrologiei (vedica, arhetipala, medievala, psihologica, evolutiva, elenistica, uraniana etc.) au fost rugati sa interpreteze aceeasi harta. In mare era despre diversitatea sistemelor astrologice, dar si despre cine e mai bun, cine mai putin, ce sistem functioneaza mai bine, cine are adevarul si cine nu, lucru care m-a dus cu gandul la aceasta Eclipsa si la Nodurile Lunare aflate pe axa Sagetator-Gemeni.

De multe ori intreb (daca nu de fiecare data) oamenii la consultatie daca au mai facut o astrograma, cum li s-a parut, cu ce au ramas, dar mai ales daca i-a ajutat. De alte multe ori le recomand sa mearga si la alti astrologi pe viitor pentru ca simbolistica dintr-o harta este atat de vasta, incat poti scrie carti cu ce gasesti acolo, iar ceea ce vad eu poate altcineva nu vede, iar ceea ce altcineva traduce eu nu am vazut (sau nu e competenta mea, bucatica mea de studiu). Exista o anumita rezonanta care te atrage catre un astrolog, un articol sau consilier, el are probabil atunci o perspectiva de care tu ai nevoie in acel moment al vietii tale (si niste tranzite puternice si importante 🙃).

Stiu ca sunt multi oameni care ma citesc stiu astrologie la un nivel mai avansat sau vor sa invete (ma bucura tare acest lucru, ar trebui sa tinem mai mult cont de astrologie, ne-ar usura viata si evolutia, am naviga mai bine realitatea si problemele intampinate, ne-am intelege starile si emotiile mai bine) si mai stiu ca exista tentatia sa citim sau sa credem si sa alegem ce informatie ne convine. Un semn, o planeta, o casa, un aspect se poate traduce in atatea moduri, incat ajungem cateodata sa scormonim pana gasim ceva pe placul nostru, lucru ce se aplica in orice domeniu de viata.

E o perioada cand adevarul meu pare ca e mai adevarat decat al tau si invers, cand oamenii se cearta despre perspectiva fiecaruia asupra vietii. E multa neclaritate vis a vis de viitor si fiecare incearca cu informatiile (atat de multe si diverse) pe care le are sa deduca ce se va intampla. Noua oamenilor nu prea ne place sa nu stim ce se va intampla.

Pentru ca ne aflam intr-un moment de reconfigurare si restructurare a lumii pe care o stiam, fiecare are dreptul sa viseze la propria lui lume si in final fiecare are dreptul sa creada in ce isi doreste si sa-si aleaga singur adevarul, problemele apar cand nu ne respectam adevarul reciproc, cand nu avem mintea deschisa, cand nu acceptam diversitatea, cand nu avem toleranta la idei noi, la idei diferite, cand nu ii acceptam pe toti cu tot cu ideile si adevarul lor, chiar daca e diferit, chiar daca au alta culoare, alta cultura, alta pozitie sociala, alta generatie, alta… insert your coin.

Asa ca hai sa fim mai toleranti cu cei diferiti de noi, fiecare isi lupta propriul razboi interior, fiecare traieste drame pe care noi nu le stim, fiecare calareste acest val imens al schimbarii cum poate, cum stie si cum doreste. Social media deja arata ca un camp de razboi. Stiti ca se spune “punctul meu de vedere” pentru ca e realitatea ta din punctul din care privesti, daca te urci pe o cladire vezi un punct de vedere, daca esti intr-o groapa perspectiva e diferita, exista atat de multe feluri in care putem vedea un lucru si e bine asa. ❤️

Cartea despre care vorbeam la inceput se numeste: Under One Sky – Rafi Nasser, o gasiti pe Amazon.

Sursa foto: colaj Astro Alchimista

One thought on “Cel mai mare adevar adevarat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.