Renasterea lui Venus: final de ciclu cu peronul pe partea dreapta

Pe 3 Iunie Venus va fi in conjunctie cu Soarele in Gemeni, iar acest fenomen inseamna ca Venus devine steaua diminetii, Luceafarul, moment in care Renaste! 

Desi Venus renaste la fiecare 18 luni, de data aceasta e vorba de un eveniment mai special, fiind un final de ciclu (inceput pe 6 iunie 2012) de 8 ani pe care Afrodita il finalizeaza in aceasta zi sub forma faimoasei Roza/Pentagrama a lui Venus (trandafirul este consacrat lui Venus ca simbol al frumusetii – floarea rasarita din lacrimile Afroditei si din sangele lui Adonis).

Un ciclu venusian are 8 ani pamantesti, timp in care formeaza 5 conjunctii cu Pamantul, 5 puncte sinodice, 5 noduri, 5 varfuri de pentagrama in anumite zodii (acest ciclu este in Scorpion, Leu si Gemeni).

⁃ Raportul de 8/5 (8 ani pamantesti: 5 cicluri sinodice venusiene) rezulta in constanta 1.6

⁃ 1 an pamantesc are 365 de zile, 1 ciclu a lui Venus are 584 zile = 1.6

⁃ 13 revolutii in 8 ani = 1.6

1.6 – proportia de aur care se reflecta si in secventa Fibonacci, iar pentru noi ca simbol de cicluri naturale de crestere si evolutie atat la nivel personal, cat si colectiv, dar si spirale ale creatiei din Universul nostru.

Venus apare ca luceafar de dimineata pentru 266 de zile si apoi ca luceafar de seara pentru alte 266 de zile. Perioada de gestatie la om este de 266 de zile! Avem niste geometrie sacra aici si o simbolistica importanta, caci in unele culturi arhaice, tot ce se intampla pe Venus, se intampla si pe Pamant.

Venus are o influenta foarte puternica asupra Pamantului, Pitagora o numea “Sol Alter” (Alt Soare), si aceste cicluri trebuie privite ca un intreg, nu doar simple pozitii in anumite semne si retrogradari. Spirala ei face un dans, un dans cosmic, un ritm universal pe care il putem dansa pentru evolutie, un pattern de crestere!


Avem o harta natala cu care pornim la drum, ne nastem intr-un anumit loc, spatiu si timp, intr-o cultura anume, primim o anume familie – sunt factori ce vor modula manifestarea noastra si a energiilor constelate in harta noastra – iar apoi vin tranzitele planetare ce ating anumite puncte din harta si ne invita la acest dans. Harta initiala este formula fractala originala, insa spirala noastra poate evolua in fel si chip, din momentul in care am pornit roata (harta astrologica este un cerc) nimic nu ramane la fel, ea se invarte neincetat si se schimba constant cu fiecare experienta pe care o traim. Desi patternul initial (harta) ramane la fel, noi nu mai suntem la fel. Ce fractali minunati suntem!


Dar sa revenim la dansul lui Venus si ce semnificatie are el pentru noi!

Din Scorpion, in Leu si acum in Gemeni, Venus ne-a indeamnat mai intai sa ne uitam adanc in interiorul nostru, sa ne analizam cele mai mari frici si cele mai arzatoare dorintele legate de relatii, valoare, bani, ca apoi sa vedem in Leu ce ne aduce de fapt cea mai mare placere si bucurie, cum sa ne exprimam mai autentic pe noi (in relatii, in ce facem si in cine suntem), iar in Gemeni ne-a indemnat sa ne comunicam adevarul si sa vocalizam aceste lucruri, sa le exprimam mai bine, sa le cerem.

Acum fiind vorba de Venus Retrograd, energia acestui final de ciclu merge in interiorul nostru.

E timpul sa avem un dialog interior in care sa fim deschisi si curiosi catre o noua perspectiva (Gemeni) despre ce inseamna pentru noi fericirea si placerea (Venus), e timpul sa ne intrebam cu adevarat care sunt lucrurile de care avem de fapt nevoie si ne aduc bucuria autentica… citeste mai mult despre Venus Retrograd in Gemeni.

Nu in ultimul rand, Renasterea lui Venus are o energie similara cu cea a unei Luni Noi si este un moment bun pentru a ne pune intentii mai ales legate de relatii, iubire, valori si bani. Asa ca va doresc intentii autentice, in ritm cu dansul si cantectul hartii voastre natale! Sa renastem in cea mai buna forma a noastra! ♥️

Sursa imagine: Colaj AstroAlchimista

6 thoughts on “Renasterea lui Venus: final de ciclu cu peronul pe partea dreapta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.