Eclipsa de Soare in Leu – 11 August 2018: Schimbarea la fata

Sambata, 11 August, are loc Eclipsa partiala de Soare si Luna Noua in Leu la gradul 18:42. Energia unei Eclipse este puternica si poate aduce schimbari, e ca si cum acum putem vedea niste lucruri pe care nu am putut pana acum (care au fost eclipsate), si mai mult decat atat, este ultima eclipsa din acest an si ultima de pe axa Leu-Varsator in care avem inca nodurile lunare pe aceasta axa. Eclipsele aduc schimbari, oportunitati si o adiere noua de vant mai ales in zonele in care am stagnat in viata noastra, iar aceasta Luna Noua deghizata poate aduce noi inceputuri si este un moment ideal pentru a planta seminte de viitor.

Eclipsele sunt portaluri energetice, sunt precum niste porti ce ne ajuta sa trecem dintr-o parte in alta. De ceva vreme astrele ne tot repeta aceleasi lucruri prin diferite contexte astrologice si cumva mi se pare ca in fiecare articol ajung la aceeasi concluzie. Avem un an transformator si alchimic in care vechiul se impleteste cu noul. Avem dorinta de schimbare, dar avem si o energie stagnanta (7 planete retrograde daca il numaram si pe Chiron) care ne cere sa ne tot indreptam energia la interior si ne spune ca pentru o schimbare cu adevarat frumoasa si de durata, e nevoie ca ea sa aiba loc mai intai in interiorul nostru. Mai mult, Saturn si Pluto din Capricorn ne cer rabdare si consecventa pentru a crea aceasta schimbare pe o fundatie solida. Sunt sigura ca cele doua eclipse de pana acum si ultimele luni v-au adus foarte clar in vizor unde e nevoie sa lucrati, ce schimbari interioare e nevoie sa faceti.

Varsatorul (cu energia Eclipsei trecute, Marte si Nodul Sud acolo) doreste sa ne elibereze de trecut, vrea sa facem lucrurile diferit, sa nu ne mai conformam la ce ne spune familia, mama, tata, iubitul, prietenii, societatea daca noi nu simtim asta, e nevoie sa aiba loc aceasta eliberare pentru a ajunge la adevarul nostru interior, la cine suntem noi de fapt, la adevaratele noastre dorinte. Alaturi de Mercur retrograd in Leu (plus restul planetelor retrograde) a venit vremea sa refacem, sa regandim, sa reevaluam lucrurile, sa ne debarasam de concepte si tipare de gandire preluate, e timpul sa ne reintoarcem la mintea de copil (Leu) si la ce ne sopteste copilul interior, sa ne resetam la nivel mental si sa incepem sa gandim independent, altfel, diferit, individual, sa decidem noi pentru noi si sa ne ragem adevarul interior.

Conjunctia pe care o face aceasta Eclipsa cu Mercur Retrograd din Leu ne cere o evaluare puternica a felului in care gandim, a tiparelor mentale care ne blocheaza, a ideilor vechi ce ne tin blocati in trecut, de a inlatura gargara mentala negativa. E timpul sa ne gasim propria voce si sa cantam pe limba noastra! 

Toata perioada aceasta este despre libertate, eliberare si individualizare.

Tensiunea creata la Eclipsa din Rac a fost creata de opozitia facuta cu Pluto din Capricorn ne-a ajutat sa sa deblocam cele mai adanci dorinte, sa facem o curatare emotionala puternica, sa declansam o transformare profunda. Pluto este Alchimistul, cel ce ne ajuta sa renastem intr-o noua forma mult mai buna si mai aproape de sufletul nostru, de esenta noastra interioara, iar inconjuctia cu care o face cu Eclipsa de maine ne spune ca avem puterea interioara de a schimba profund si din radacina lucrurile. Alaturi de Neptun retrograd in Pesti (si el activ la aceasta Eclipsa la care are loc un Yod Astrologic, zis si Degentul lui Dumnezeu), Pluto ne spune ca odata ce un tipar puternic este constientizat si eliberat, ne ofera puterea de a ne schimba atat pe noi, cat si intreaga lume. Mai mult, exista si asa zisa umbra si incarcatura colectiva, insa pe masura ce fiecare dintre noi se transforma si ajunge la adevarata sa natura si individualitate (Leu) ajutam la transformarea totala a umbrei, caci sub ea se afla aurul nostru adevarat.

Axa Leu/Varsator ne tot vorbeste de mult timp (fiind activata constant) despre Individualitate versus Comunitate/Colectiv, despre cum fiecare la nivel personal aducem o influenta formand energia colectiva. 

Luna reprezinta emotiile noastre, dorintele cele mai adanci, nevoile noastre ascunse, e felul in care raspundem la stimuli instinctual sau inconstient, sunt nevoile cele mai pure ale sufletului nostru. Luna inseamna inconstientul nostru si de multe ori se poate intampla ca desi la nivel constient sa credem ca dorim anumite lucruri, de fapt la nivel de suflet sa ne dorim alte lucruri, iar neconcordanta aceasta dintre constient si inconstient poate genera momente in care ne simtim nefericiti si nu stim de ce.

Luna in Leu acceseaza puterea si forta noastra interioara, ne aduce siguranta din interior si e cel mai mare dar, caci nu ne mai face sa tanjim dupa ea in afara noastra. Luna in Leu este increzatoare sa isi exprime adevarul propriu, sa fie si sa se arate exact asa cum este, sa aleaga cu bucurie un scop de suflet si sa actioneze cu curaj, determinare si consecventa in implinirea lui. Leul stie ca merita, are iubire atat de mare fata de sine, de oameni si de viata, are incredere in el, are respect pentru el si nimic nu il opreste sa se simta increzator si sa ceara de la viata exact ce are nevoie.

Misiunea de viata a Leului: Sa se exprime creativ, sa se arate si sa se afirme ca fiinta individuala prin care se exprima spiritul creativ.

Eclipsa aduce o putere mai mare de eliberare a emotiilor, iar in Semnul Soarelui, in Leu, ne ajuta sa ne afirmam cu putere dorintele sufletului nostru, sa ne descoperim si sa avem curajul sa ne infruntam fricile, sa ne analizam dorintele, visele si adevarul propriu.

Leul trebuie sa invete sa spuna mereu “DA” vietii, sa se afirme exact asa cum ese, sa fie pozitiv, sa traiasca mereu in prezent, sa elimine orice frica si lucru care ii inhiba expresia personala, sa aiba incredere oarba in viata, sa fie creativ, sa se joace in viata, sa sarbatoreasca viata, sa creeze, sa nu aiba secrete, sa isi pastreze mereu inocenta, spotaneitatea si prospetimea unui copil.

Luna in Leu ne poate ajuta sa aratam exact asa cum suntem, sa ne dam voie sa ne exprimam total, sa fim sinceri mai ales cu noi, sa ne simtim in siguranta, ca meritam iubirea si suportul celor din jur, sa ne simtim mereu favorizati de Univers, sa ne traim adevarul interior.

Soarele si Leul sunt asociate cu inima, cu centrul Universului si centrul fiintei noastre. Soarele este scopul in viata. Luna in semnul Soarelui este nevoia de a avea un scop de suflet si ne indica sa ne aratam pe noi asa cum suntem si sa ne constientizam adevaratul scop interior.

Aceasta Eclipsa de Luna in apropiere de Nodul Nord in Leu ne vorbeste despre destin, despre treaba pe care ne-am ales-o in viata asta si evenimente menite sa ne puna pe calea noastra de suflet.

Cred ca ni se cere o reintoarcere la inima si suflet, la nevoile sale, la o exprimare de sine ce vine din interiorul nostru, la a ne arata mai mult din cum suntem de fapt, la a da mastile jos, la a renunta la frica de a fi cine suntem de fapt, sa facem ce ne dorim de fapt si ce ne implineste in interior.

Leul isi urmeaza tot timpul inima si isi traieste viata din inima, tocmai de aceea iubirea este atat de importanta pentru ei, este fluidul care le curge prin vene.

Actiunea facuta din iubire si din suflet genereaza mereu lucruri fantastice, ale loc magia, are darul de a te pune pe calea ta, iti da sentimentul de scop si destin, aliniaza la o energie superioara ca paveaza drumul cu usurinta si sincronicitati, te transforma si transforma orice atinge.

Mariajul sacru despre care vorbeau alchimistii este intalnirea dintre Rege si Regina (masculin si feminin, constient si inconstient), fiinta pura intalneste spiritul pur, este mariajul Soarelui si al Lunii, spiritul si sufletul. 

Alchimistii lucreaza cu Soarele si Luna, cu cele doua principii masculine si feminine, vointa si imaginatie, si datorita acestei munci omul se transforma pe sine, devenind ca Soarele si Luna, radiant si pur.

Regina in semnul Regelui este armonia dintre partile noastre feminine si masculine, o armonie care genereaza si faciliteaza procesul de creatie si ne ajuta sa devenim ceea ce suntem meniti sa fim: fiinte creatoare, bucati facute dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, emotia pura a inimii pusa in actiune, Maestrii in manifestare.

Lumea noastra interioara si exterioara este in plina transformare si e nevoie sa ne asumam responsabilitatea pentru cine suntem, ce facem, ce gandim, ce ne dorim, ce generam in viata noastra si in lumea in care traim. E timpul sa ne gasim centrul (Soarele), sa nu ne lasam influentati de energii, mesaje si oameni care vor sa creeze confuzie si ne arunce in vechea energie, caci traim vremuri haotice si transformatoare, iar vechile paradigme se prabusesc incet, incet, iar Noul Om si Noua Lume incepe deja sa-si arate schimbarea la fata! Va sfatuiesc sa va setati acum intentii pentru noul om si noua viata pe care doriti sa o experimentati. ❤

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.