Eclipsa in Varsator – 27 Iulie 2018: Hai sa facem lucrurile diferit!

Vineri, 27 Iulie 2018, are loc Luna Plina si Eclipsa la 4 grade Varsator. Este cea mai lunga Eclipsa de o buna perioada incoace in care sunt implicati “jucatori puternici”: luna face conjunctie cu Marte Retrograd si cu Nodul Sud din Varsator, iar intregul eveniment este in cuadratura cu guvernatorul sau, Uranus din Taur. Adaugam in supa cosmica un Mercur proaspat retrograd in Leu, plus alte 6-7 planete si asteroizi tot in mod de operare retrograd.

Iar acum ca am aliniat contextele tehnice, haideti sa vedem ce inseamna ele:

Varsatorul este cel care iubeste noul, schimbarea si isi doreste sa faca tot timpul lucrurile diferit, de aici si titlul, asa ca inclusiv acest articol il vom face diferit. In primul rand, nu vine nicio Apocalipsa. Eclipse avem in fiecare an, asa ca acesta nu este un articol care sa hraneasca frica si panica, lucrurile astea cred ca trebuie sa inceteze, iar noi sa ne informam de unde trebuie, sa ne tragem seva creierului din zone cat mai curate si pozitive si sa incetam sa mai gustam din teroarea, panica si frica care ne sunt livrate in toate domeniile, ca e medical, ca e politic, ca e social sau astrologic.

Da, se poate ca in aceasta perioada lucrurile sa nu decurga in anumite zone asa cum vrem noi. Da, se poate sa apara schimbari, poate chiar sa simtim noi din interior ca de aceasta data dorim sa facem lucrurile diferit. Da, se poate sa fim fortati de anumite imprejurari sa schimbam ceva, caci lucrurile par sa nu mai decurga cum ne dorim noi. Da, se poate sa reapara oameni si actiuni din trecut pe care e nevoie sa le abordam diferit.

Eclipsele sunt portaluri energetice, sunt precum niste porti ce ne ajuta sa trecem dintr-o parte in alta, iar aceasta este una cu atat mai concludenta incat are implicate Nodurile Lunare, responsabile cu directia noastra de evolutie. La Nodul Sud (unde se afla Luna cu Marte acum) se afla trecutul noastru, iar acesta este mereu familiar, confortabil, caldut. La Nodul Nord se afla calea evolutiva, viitorul, noul, nefamiliarul, progresul, cresterea, dar si o galeata de rezistenta din partea noastra.

Acest Marte Retrograd in Varsator poate fi manios, frustrat, agitat, nervos si incarcat cu multa energie. Marte este vointa noastra, el e cel ce ne spune ca putem face ce ne dorim, ca putem sa ne urmam propria directie, ne ajuta sa intiem actiuni, sa fim vii si sa functionam, fara el am fi pur si simplu inerti. Marte inseamna individualitate, puterea de a-ti impune vointa proprie, de a-ti urma dorintele personale, iar el functioneaza cel mai bine prin instinct. Ce se intampla cand el nu primeste ce isi doreste? Devine frustrat, nervos, furios! Se poate sa ne dorim noul, insa nu avem inca curajul de a merge dupa el, se poate sa vrem in alta directie, dar inca nu stim care e aceasta, se poate sa stim directia, dar inca nu avem toate uneltele. E nevoie de multa flexibilitate in aceasta perioada.

E posibil ca in aceasta perioada sa ne dorim niste schimbari sau schimbarile sa ne doreasca pe noi (si atunci ne trezim in fata faptului implinit, stati linistiti ca tot noi le-am chemat, poate nu am fost constienti de asta, dar noi le-am chemat), sa ne dorim (sau nu) sa mergem catre necunoscut, catre Nodul Nord, insa caldutul (zona de confort) + frica de necunoscut = love, asa ca plecarea de la Sud la Nord poate aduce teama. Insa e momentul sa ne eliberam de ceva din trecut, e momentul sa eliberam ce frici apar, ce tipare apar, sa ne uitam la ele si sa ne dam seama: Chiar sunt ale noastre? Sau le-am preluat de la parinti, de la familie, de la societate, chiar pe unele le-am adus cu noi din vietile trecute. Ne (mai) servesc la ceva?

Si acum ajung la ceva de care m-am lovit personal zilele acestea: cand ies niste frici la iveala, le ignori si “nu le dai forta” cum spune o practica spirituala sau le infrunti, te uiti la ele, te cauti cat mai adanc, vezi de unde sunt, care e cauza, ce vor de la tine si le scoti la suprafata? Hai sa facem lucurile diferit si aici, hai sa nu mai bagam rahatul sub pres oricare ar fi cel care apare acum in viata voastra, hai sa-l analizam si sa-l eliberam! E ok sa fim furiosi, e ok sa spunem nu, e ok sa spunem ce vrem si ne dorim, e ok sa avem frici, e ok sa le simtim, caci doar asa le putem elibera, e ok sa vrem sa mergem pe un alt drum si intr-o alta directie decat merge turma. Acum pot aparea frici vechi, tipare, chestii in care ne invartim in cerc, insa e nevoie sa le schimbam de data asta, sa taiem string-urile trecutului, fie ca sunt de oameni, de situatii, de ce ne spune societatea ca trebuie sa fim, de frici, de tipare… de orice apare in aceasta perioada (plus urmatoarele 6 luni).

Varsatorul doreste sa ne elibereze de trecut, vrea sa facem lucrurile diferit, sa nu ne mai conformam la ce ne spune familia, mama, tata, iubitul, prietenii, societatea daca noi nu simtim asta, e nevoie sa aiba loc aceasta eliberare pentru a ajunge la adevarul nostru interior, la cine suntem noi de fapt, la adevaratele noastre dorinte. Alaturi de Mercur retrograd in Leu (plus restul planetelor retrograde) a venit vremea sa refacem, sa regandim, sa reevaluam lucrurile, sa ne debarasam de concepte si tipare de gandire preluate, e timpul sa ne reintoarcem la mintea de copil (Leu) si la ce ne sopteste copilul interior, sa ne resetam la nivel mental si sa incepem sa gandim independent, altfel, diferit, individual, sa decidem noi pentru noi si sa ne ragem adevarul interior.

Multe din confruntarile acestei perioade se poate sa fie despre cum priveste fiecare lucrurile, despre perspectiva pe care o avem in diverse domenii de viata: ce inseamna o relatie, ce inseamna un copil, ce inseamna o cariera de succes, ce inseamna succesul, ce ne aduce fericire, cum arata societatea ideala, cum arata guvernarea ideala, dar lumea/tara ideala in care ne dorim sa traim? Iar aici fiecare e liber sa aiba propria parere, iar noi trebuie sa o respectam si sa nu mai varam adevarul nostru personal pe gat altor oameni.

Aceasta Eclipsa este despre Libertate si Individualitate, e despre asumarea adevarului interior. Lumea cum o stim noi, pe care am construit-o impreuna pana in zilele noastre are nevoie de o noua fundatie, iar fiecare stalp din aceasta fundatie suntem noi, eu, tu, el, ea! Si cum nici Roma nu a fost construita intr-o zi, e un proces de durata ce necesita rabdare, mai ales rabdare cu noi.

Avem un bagaj pe care il purtam mereu cu noi si in care tot adaugam lucruri pe masura de inaintam in viata fara sa ne mai oprim din cand in cand sa vedem daca in el s-au strans lucruri care poate nu ne mai folosesc. Bagajul asta il avem si din alte vieti si il tot caram dupa noi, iar el devine din ce in ce mai greu, ne indoaie spatele si ne incetineste ritmul. Ei bine, Eclipsa e un moment bun sa eliberam bagajul, sa facem curatenie in el, sa punem pe o foaie (pe care o putem arde ulterior) tot ce vrem sa eliberam din viata noastra: frici, tipare, obiceiuri, relatii, oamenii, conflicte, probleme etc. Schimbarile si eliberarile pot avea acum loc mult mai rapid, iar Eclipsele au darul de a scoate la lumina lucruri ascunse din noi pe care le putem vedea cu mai multa usurinta acum (m-am trezit in mijlocul noptii subit si am constientizat doua tipare preluate din familia mea, nu le vazusem pana acum, insa flash-ul a venit instant, usor si cu constientzari surprinzatoare – asta e Uranus in stare pura). Leul ne ofera acum curajul de a ne infrunta fricile si de a ne elibera de ele, e momentul ala cand spui “Stop, gata, nu te mai doresc in viata mea, hai sa te eliberam!” , iar cand incepi sa iti cunosti traumele si fricile care te tin pe loc in trecut, deja ai facut un pas spre viitor si spre eliberarea de proiectii.

Evolutia poate fi mult mai rapida acum, asa ca poftiti la salturi, trambulina a fost deja instalata! ❤

One thought on “Eclipsa in Varsator – 27 Iulie 2018: Hai sa facem lucrurile diferit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.