Eclipsa Solara in Rac: 13 iulie 2018

Si iata ca pe 13 Iulie are loc prima eclipsa din seria de 3 de anul acesta. Este vorba despre intalnirea Soarelui si Lunii (deci o Luna Noua mai speciala) la 21 de grade Rac. Energia unei Eclipse este puternica si poate aduce schimbari, e ca si cum acum putem vedea niste lucruri pe care nu am putut pana acum (care au fost eclipsate), si mai mult decat atat, este o eclipsa importanta fiind prima de pe axa Rac-Capricorn care deschide o seria ce va dura pana in 2020 (ultima Eclipsa in Rac a avut loc in 2009 – se poate sa corelam niste evenimente de atunci cu ce se poate intampla acum).

Am terminat eclipsele de pe axa Leu-Varsator, iar asta inseamna ca suntem gata sa pasim intr-un nou ciclu energetic pana in vara lui 2020.

Eclipsele aduc schimbari, oportunitati si o adiere noua de vant mai ales in zonele in care am stagnat in viata noastra. De multe ori vestile pot aparea brusc, din senin si ne pot ajuta sa ne schimbam total perspectiva. Apar lucruri la care poate nu ne-am gandit pana acum, planurile se pot schimba.

Tensiunea este creata la aceasta Eclipsa de opozitia facuta cu Pluto din Capricorn, insa el ne ajuta sa sa deblocam cele mai adanci dorinte, ne ajuta sa facem o curatare emotionala puternica, sa declansam o transformare profunda. Pluto este Alchimistul, cel ce ne ajuta sa renastem intr-o noua forma mult mai buna si mai aproape de sufletul nostru, de esenta noastra interioara.

Noul ciclul Rac-Capricorn este intarit de renasterea pe care Pluto si-o doreste, de un nou inceput, de o cautare emotionala profunda in adancul sufletului nostru pentru a ne da seama ce parti din noi au nevoie de reinventare, ce ne dorim cu adevarat.

Axa Rac – Capricorn

Racul este guvernat de Luna, aflata acum in domiciliul alaturi de Soare. Pe langa Marte si Venus, Luna este o alta planeta importanta care ne arata nevoile noastre relationale.

Luna reprezinta emotiile noastre, partile si nevoile noastre mai adanci, instinctele noastre, reactiile, tiparele comportamentale, zona de confort, securitate si adaptarea emotionala, inconstientul nostru. Luna este copilul nostru interior, nevoile noastre si ce ne aduce starea de bine.

Luna e partea din noi pe care nu o stie prea multa lume, e privata, e ascunsa, e viata noastra interioara, iar aceasta contine de multe ori fricile noastre, vulnerabilitatile noastre, insa mai important de atat, contine nevoile noastre. Cand Luna nu functioneaza bine, nu ne cunoastem nevoile si traim mereu cu un sentiment ca ceva lipseste, insa nu ne dam seama ce.

Luna reprezinta si principiul matern (in harta ne arata personalitatea mamei noastre) si tot ce include el: empatie, cladura, ocrotire, grija, confort si siguranta. Dar tot ea, cat si Racul reprezinta procesul nasterii, iar aceasta Eclipsa poarta o puternica energie de renastere intr-o noua forma, mai ales dupa toate transformarile prin care am trecut in ultimii ani (energetice, colective, personale, emptionale, spirituale).

Chiar daca Scorpionii sunt cei care au cele mai dese renasteri din propria cenusa, anul acesta, prin Jupiter in Scorpion si Pluto (pion principal in cadrul primei eclipse) suntem toti invitati sa renastem intr-o noua forma precum un Phoenix si sa ne debarasam de toate fricile, de toate tiparele si de toate ranile pe care le-am inglobat in noi de la parinti, de la familie, de la neam si de la tara in care traim. E timpul sa curatam karma si sa trecem la un nou stadiu, sa ne castigam autoritatea proprie (Capricorn) si sa ne traim vietile noastre.

A venit momentul sa ne uitam adanc in noi si sa facem o curatenie emotionala temeinica, a venit momentul sa ne dam seama ce este cu adevarat important pentru noi, ce ne dorim cu adevarat, ce ne face sufletul fericit, ce ne dorim cu adevarat in viata noastra?

Chiar daca Eclipsa poate aduce evenimente neasteptate, chiar daca o sa fie inconfortabile pe alocuri sau provocatoare, e un moment bun sa mai facem un salt, sa permitem emotiilor mai putin placute (fricilor) sa ne arate parti mai adanci din noi ce au nevoie de vindecare. Chiar daca intunericul ne sperie pe multi dintre noi, Luna ne aduce lumina ei blanda in aceste zone tocmai pentru a le vindeca, caci nu exista transformare fara o plonjare in intunericul personal.

“Cine se uita in afara, viseaza. Cine se uita in interior, se trezeste.” – Carl Jung

Energia Racului poate aduce la suprafata emotii adanci, ancestrale, karmice (de neam, de familie, de tara) pe care le putem vedea acum mai bine si nu doar ca le vedem, insa odata descoperite avem si ocazia sa le vindecam. Valul care se ridica acum ne poate arata chestiuni mai putin placute, insa pot avea si un efect puternic eliberator daca alegem sa lucram cu ele. E important sa ne asumam vulnerabilitatile in aceste momente, sa vorbim despre ele, sa ne deschidem catre ceilalti, sa ne acceptam fricile si chiar sa le impartasim. 

De cealalata parte, Capricornul (cu Saturn si Pluto aici) ne intreaba daca scopurile noastre de viata si actiunile noastre sunt aliniate cu adevaratul nostru tel interior? Pentru ca dupa cum stiti deja, atunci cand Capra de Munte isi seteaza un scop, nimic nu o mai opreste pana nu il indeplineste. Pentru Capricorn nu urcatul muntelui este problema, ci setarea scopului si pornirea, iar aceasta e musai sa fie unul al sufletului sau, caci daca urca muntele altcuiva fara sa se opreasca (cum stie el mai bine), la final se poate sa-si dea seama ca nu ii aduce bucuria, implinirea si fericirea pe care o cauta sufletul sau. Facand o paralela si cu Casa 10 (cea care ii este atribuita Capricornului), aici nu este vorba doar despre cariera si profesie la modul banal, ci despre vocatie, misiune de suflet si chemarea pe care o simti din suflet cand vine vorba de munca pe care alegi sa o faci in viata.

La modul simplist, axa Rac-Capricorn pune in opozitie energia pe care o acordam vietii profesionale si carierei versus viata de familie.

Aspectele pozitive din cadrul acestui eveniment sunt trigoanele de apa si de pamant formate de:

Soare/Luna din Rac, Jupiter din Scorpion si Neptun din Pesti – chiar daca energia momentului poarta o mare incarcatura emotionala, tot ea ne ajuta sa simtim mai bine, sa fim mai plini de acceptare, sa curgem prin evenimentele ce pot aparea, aduce creativitate, imaginatie, dar mai ales credinta si optimism.

si

Saturn din Capricorn, Uranus din Taur si Venus din Fecioara – trigonul de pamant ne ajuta sa punem in practica mai bine, sa ne organizam, sa fim rationali, maturi si responsabili pentru lucrurile de care avem parte in viata noastra. Tot Pamantul ne ajuta sa ne focusam acum pe ce functioneaza fara sa facem obsesii si sa ne blocam in ce nu (mai) functioneaza. Avem posibilitatea acum sa devenim extrem de maturi in anumite zone de viata, iar asta e un lucru mare. 

Aceasta Eclipsa implica atat Energia Nodurilor Lunare, cat si a punctului de polaritate a lui Pluto din Capricorn (da, si Pluto are un punct de polaritate aflat in opozitie fata de locul sau pe harta, iar el, precum Nodul Nord, ne arata calea evolutiva, iar ele este acum in Rac).

Prin natura lor, Eclipsele sunt momente de ajustare karmica, de destin, iar aceasta ne indeamna sa mergem catre schimbare, nou si evolutie, de aceea se spune despre ele ca pot fi neplacute, caci ne scot din zona noastra de confort si ne aseaza mai bine pe calea destinului nostru. Cel mai bine este sa acceptam orice apare in aceasta perioada, sa indraznim sa pasim pe cai necunoscute cu incredere si optimism. E nevoie sa dam drumul la nevoia de control si sa devenim mai flexibili in fata schimbarilor.

Vor fi afectate mai ales personele care au planete in jurul gradului 21 (de la 16 la 26) Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn. Verificati casa in care are loc Eclipsa, locul din harta unde se afla Racul si Capricornul, pentru mai multe indicii despre zonele de viata vizate. Pentru ca avem foarte multe planete retrograde in aceasta perioada, se poate ca efectele ecestei Eclipse sa intarzie putin si sa ne ia ceva vreme sa vedem ce isi doreste ea.

Eclipsa Solara in Rac Analiza Personalizata

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a Eclipsei Solare in Rac in casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest eveniment astral.

Pret: 60 lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2-3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-7 zile de la efectuarea platii.

Va rog sa luati in considerare abordarea mea astrologica, una functionala si evolutionista.

Sursa foto: colaj Astro Alchimista

Advertisement

One thought on “Eclipsa Solara in Rac: 13 iulie 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.