2018 – Anul Alchimiei Relationale: Venus (Partea I)

Anul 2018 este un an de vibratie 2 ce ne sugereaza un an important pentru relatii, parteneriate si colaborare. Se pare ca Venus (prin aspectele pe care le face anul acesta si retrogradarea in Balanta si Scorpion), Marte (prin saltul de pe axa si retrogradarea timp de 6 luni) si Luna (prin eclipse) devin planete cheie pe tot decursul acestui an, ele fiind cele mai importante planete relationale. Planetele si-au propus anul acesta, prin miscarile si aspectele pe care le fac, sa ne ajute sa resetam felul in care relationam, caci ce am creat in ultima bucata de vreme nu ne-a adus pe meleaguri prea bune.

Venus este o planeta care vorbeste despre armonie, echilibru, frumusete, valoare, resurse, stima de sine, relatii, cooperare si parteneriate, ne arata mai ales felul in care noi relationam cu alti oameni.

Venus guverneaza Taurul si Balanta. Venus in Taur inseamna relatia pe care noi o avem cu noi, iar in Balanta inseamna arta de a relationa, cooperarea, diplomatia si arta compromisului. Insa, pentru ca Venus isi doreste atat de tare armonia si echilibrul, numarul de compromisuri pe care il face sa fie placuta si iubita poate sa fie mare, iar atunci dorintele personale cad pe locul doi, atunci independenta si individualitatea au de suferit, iar aici intra Marte in scena si isi cere drepturile (articolul urmator este despre Marte).

Venus va retrograda anul acesta in Scorpion (si Balanta intre 5 octombrie – 16 noiembrie 2018), iar asta se traduce prin abilitatea de a analiza in adancime felul in care relationam, care sunt tiparele care se tot repeta in relatiile noastre, cum ne sabotam, cum ne ranim, ce ne dorim cu adevarat intr-o relatie, ce nevoi avem la nivel mai adanc de suflet.

Multe relatii se pot termina anul acesta, insa avem si oportunitatea de a le restructura din radacina, sa ne gandim foarte bine inainte de a lua o decizie daca asta ne dorim cu adevarat, ce are bun, ce are mai putin bun relatia respectiva, unde putem face compromisuri, unde nu.

2018 este un an cu alinieri speciale ce ne ajuta sa invatam sa relationam intr-un mod sanatos (este un an de vibratie 2 care vorbeste despre parteneriate si felul in care colaboram), caci ne-am obisnuit sa renuntam foarte usor la relatii fara sa ne dam seama unde gresim si cautam alta si alta si ne invartim in cerc pana ajungem in acelasi punct. E important sa ne dam seama anul acesta ce avem nevoie cu adevarat de la o relatie.

De ce inainte relatiile durau mai mult? Pai in primul rand oamenii incercau sa rezolve conflictele si problemele fara sa arunce instant pe geam tot ce au construit, nu aveau asa de multe optiuni cum avem noi astazi, nu aveau aceasta foame de nou, de altceva (nu zic ca ce avem astazi este un lucru rau, insa cateodata ne face sa renuntam prea repede la lucruri, sa aruncam la gunoi imediat orice nu ne mai serveste). In plus, si acum imi vine in minte un stand-up de a lui Chris Rock, inainte partenerii se vedeau dimineata si seara si nu stiau nimic unul de altul, exista sansa sa ti se faca dor de omul ala, sa ai ce sa discuti cu el… astazi vorbim non-stop, vedem pe retele de socializare ce face fiecare, nici n-am iesit bine pe usa ca deja avem mesaje: “Ce faci? Unde esti?”. Vorba lui Chris Rock, acum o relatie de 45 de ani se consuma in 10.

Experientele din copilarie determina daca ne iubim pe noi sau nu. Deseori eram iubiti cand afisam anumite aspecte. Copiii au nevoie de iubire, prin urmare fac orice sa o capete, inclusiv sa suprimam parti din noi care nu sunt acceptate si sa devenim falsi in fata parintilor si a lumii. Acomodarea la nevoile parentale creaza EUL FALS si copilul se dezvolta sa arate doar ce este asteptat de la el si se anihileaza pe sine. Mai tarziu, in relatie apare dilema apropiere-independenta: cum sa fii apropiat, dar sa nu iti pierzi contactul cu propria individualitate? Cum sa relationezi, sa faci compromisuri, sa imparti, dar sa ramai sincer cu tine?

In relatii avem nevoie atat de intimitate, cat si de autonomie si mai avem nevoie sa devenim extrem de constienti de noi si de ce incepem sa proiectam asupra partenerului, caci ei nu sunt nici mama si nici tatal nostru, iar cel mai des aducem in relatie conflictele din copilarie si un pas important este sa constientizam aceste conflicte.

Acceptarea oamenilor asa cum sunt ajuta la vindecarea ranilor stimei de sine si permite partenerului sa fie cine este el, sa-si exprime individualitatea si nevoia de separare (Marte), care in schimb ii face sa-si doreasca apropierea. Ele nu se exclud, de fapt se hranesc una cu alta.

Acest articol face parte dintr-o serie mai lunga. Va urma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrologie Relationala (Sinastrie si Harta Compusa) cu Nori:

Sinastria ne arata cum planetele partenerului afecteaza planetele noastre. Cand suntem intr-o relatie, suntem pusi in situatia de a face cumva ca aceste planete sa functioneze impreuna. Harta compusa este radiografia unei relatii. Cand doi oameni intra intr-o relatie, ei creeaza o a treia entitate energetica intre ei. Harta compusa este o fotografie in detaliu a acestei energii create. Ne arata scopul unei relatii. Ne arata cum suntem perceputi ca un cuplu si ce nevoi, noi, cuplul, avem de la altii. Mai multe detalii despre consultatie aici.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

3 thoughts on “2018 – Anul Alchimiei Relationale: Venus (Partea I)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.