Atmosfera lunii Iulie 2018 – sezonul Eclipselor

Desi suntem in plin sezon retrograd (Marte, Jupiter, Saturn, Neptun, Pluto), se pare ca atmosfera din luna Iulie o sa fie condimentata de cateva evenimente, cu precadere, doua din mult asteptatele Eclipse din aceasta vara, dar si de Marte Retrograd in Varsator si conjunctia sa cu Nodul Sud. Cred ca urmeaza o luna plina de transformari profunde in care vom invata sa dansam cu umbrele si cu emotiile noastre. Deja traim o perioada destul de confuza, lipsita de directie, insa tot ce se intampla ne ajuta sa realizam o recalibrare extrem de puternica.

6 Iulie 2018

Chiron a mers destul direct, asa ca isi incepe retrogradarea prin Berbec si ajunge din nou in Pesti. Pana pe 18 Februarie 2019 activeaza din nou gradul critic 29 Pesti. La 29 de grade are loc tot timpul o culminare si o completare, e un sfarsit de ciclu ce aduce de obicei multe schimbari, e ultima suta de metri in care se pot indesa multe lucruri neasteptate sau nerezolvate la timpul lor.

Chiron Retrograd in Berbec ne poate arata ce rani legate de individualitatea si independenta noastra avem si cum putem sa devenim mai intregi. Ca orice energie retrograda, suntem indemnati sa ne canalizam energia in interiorul noastru si sa realizam aceasta vindecare singuri, iar primul pas catre vindecare este sa gasim si sa acceptam acele parti din noi care inca se simt ranite.

Chiron Retrograd in Pesti poate sa readuca in vizorul nostru rani personale si/sau colective, lucruri pe care le-am negat, unde ne-am iluzionat si am refuzat sa vedem realitatea (aici ne ajuta si Neptun retrograd in Pesti), unde ne mintim singuri, unde inca ne mai aflam in roluri de victime sau martiri, unde inca traim in dependenta (de persoane, de relatii, de stari/emotii, de alcool/tutun/droguri/zahar/mancare sau orice alte forme de fuga de realitate, unde dam vina pe ceilalti fara sa ne asumam responsabilitatea.

10 Iulie 2018

Venus intra in Fecioara pe 10 Iulie, ceea ce o sa ne faca sa ne exprimam iubirea intr-un mod mult mai practic. Se spune despre ea ca te iubeste atunci cand te critica, fiind atat de exigenta cu perfectiunea din ea si din jurul ei, asa ca sa fim mai atenti la paiul din ochiul nostru si mai putin al celor din jurul nostru.

Partea buna este ca Fecioara iubeste sa fie de ajutor, sa se puna in serviciul oamenilor, asa ca se poate sa devenim si mai atenti la nevoile si problemele celor din jur si o sa dorim sa rezolvam cat mai practic conflictele relationale.

Partea si mai buna in acest proces de prespalare-spalare-stoarcere-uscare din Iulie, este ca Fecioara poate sa se disece si sa se rupa atat de tare in bucati, incat se poate sa ne fie de un mare ajutor. Fecioara isi vede tot timpul potentialul si il vede extrem de brutal si de concis, de aceea cauta mereu sa se perfectioneze. Mai mult, onestitatea si meticulozitatea ei vine ca o manusa in aceasta perioada.

10 iulie 2018

In sfarsit, pe 10 iulie mai avem parte si de planete care ies din retrogradare, iar bunul si jovialul Jupiter isi reia mersul direct in Scorpion! Sa ne asteptam la o doza mai mare de optimism, de credinta, de noroc, abundenta si crestere. Chiar daca avem multe planete in mers retrograd, gigantul Jupiter o sa isi faca simtita prezenta si ne aduce o mare doza de aer curat.

Daca tot suntem in reconstructie generala, macar sa o facem cu un moral ridicat si plini de speranta!

13 Iulie 2018

Prima Eclipsa (partiala de Soare) are loc pe 13 Iulie 2018, cand se formeaza Luna Noua in Rac, la gradul 21. Atat Soarele, cat si Luna fac in cadrul acestui eveniment opozitie cu vanjosul Pluto din Capricorn si trigon cu Jupiter din Scorpion si Neptun din Pesti. Avem un ocean de apa ce ne indunda din toate partile si o sa trezeasca in noi o avalansa de emotii extrem de intense. De asta o sa aiba Pluto grija, sa ne reseteze emotional!

De regula, Eclipsele aduc evenimente neasteptate, iar luna Iulie este pusa pe fapte mari, caci isi propune sa ne transforme din radacina (Rac). Tematica acestei Eclipse include puterea personala, autoritatea, responsabilitatea, identitatea noastra, tipare din copilarie, asteptarile familiei/neamului/tribului versus dorintele cele mai ascunse ale sufletului nostru, dar si sentimentul de scop.

22 Iulie 2018

Pe 22 Iulie incepe oficial sezonul Leului! Soarele se simte cel mai bine in aceasta zodie, iar noi toti o sa primim o doza de energie, vitalitate, bucurie, pasiune, creativitate si jovialitate. Ole! Doua portii, va rog! 🙂

26 Iulie 2018

Unul intra, altul iese. Adica Jupiter face schimb cu Mercur care isi incepe si el retrogradarea pe 26 Iulie in Leu. Pana pe 19 August discursul nostru poate sa devina mai dramatic, pot aparea neintelegeri, confuzii, una spui, alta intelege interlocutorul, intarzieri etc. Ca de fiecare data, Mercur Retrograd ne ofera oportunitatea de a reconfigura modul in care gandim si vorbim. Fiind in Leu, in semnul Soarelui, se poate ca temele ce ne revin in minte sa fie legate de adevarul nostru personal, iar acum avem ocazia sa devenim brutal de onesti.

27 Iulie 2018

Pe 27 Iulie 2018 are loc Eclipsa totala de Luna in Varsator. Si aici avem parte de aspecte importante, Marte Retrograd in Varsator face conjunctie atat cu Luna, cat si cu Nodul Sud (in astrologia vedica acest punct, numit si Coada Dragonului, poarta tot o energie martiana, deci daca prima eclipsa este Plutoniana, aceasta este Martiana).

Corelata cu prima Eclipsa din Rac, cea din Varsator ne pune fata in fata cu nevoile societatii in care traim si cat de autentici ramanem in fata acestora. O sa revin cu un articol pe larg despre fiecare Eclipsa.

Mi se pare ca toata aceasta perioada (care sa fim serios, chiar pare incurcata tare si extrem de intensa) nu face decat sa ne induca incet, incet o stare de “burnout”, de clacare si ce se intampla atunci? Scoatem tot! Cad mastile, se spun lucrurile nespuse, ies demonii si facem o hora frumoasa cu umbrele (ale noastre, ale partenerului, ale familiei, ale societatii, ne stragem toti). Se pare ca Universul ne preseaza sa scoatem tot “haul” din noi, il accentueaza tocmai ca sa-l il vedem mai bine si sa-l eliberam, apasa pe rani ca sa le putem vindeca, isi doreste cu ardoare ca pana la finalul acestui ani sa ne transformam radical si sa ajungem la cea mai adanca si mai pura samanta din noi, aia Divina care asteapta sa fie scoasa la lumina. Anul 2018 e precum procesul prin care se naste un Diamant, doar la adancimi foarte mari, unde exista temperaturi si presiuni ridicate.

Sursa foto: colaj Astro Alchimista

Advertisement

2 thoughts on “Atmosfera lunii Iulie 2018 – sezonul Eclipselor

  1. Buna ziua, citesc cu maré interes articolele publicate de dumneavoastra,as dori Sá stiu daca realizati si astrograma natala? Multumesc si numai bine!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.