Neptun Retrograd in Pesti: masina de spalat presuri

Noi oamenii suntem cateodata cei mai buni iluzionisti mai ales cand vine vorba de viata noastra. Suntem atat de buni la a baga lucrurile neplacute din viata noastra sub un pres mare si gros, sa evitam adevarul in anumite situatii de teama sa nu fie prea greu dus, ne mintim frumos “ca la meteo”, ne punem ochelari roz pentru o perioada si speram ca un spiridus o sa rezolve in mod magic anumite lipsuri sau probleme. Sunt momentele in care ne agatam de un singur lucru bun intr-o situatie cand alte zece zbiara ca sunt cam inghesuite sub pres.

Cateodata ne mintim atat de bine, incat in timp incepem sa credem ca asta e adevarul. Cam asta este partea mai putin placuta a lui Neptun, el indica (in harta natala si in tranzit) zone din viata noastra unde de multe ori alegem sa distorsionam realitatea, sa fugim in visare, sa ne imbatam cu iluzii, caci adevarul se poate sa fie cam crud si greu de dus.

Cand Neptun devine retrograd valul de ceata pe care il poarta de obicei incepe sa se subtieze si putem incepe sa vedem realitatea mai bine, exact asa cum este ea. Neptun este o planeta lenta, care retrogradeaza pe perioade lungi, iar asta inseamna ca energia lui este simtita mai greu la nivelul realitatii noastre, dar fiecare dintre noi va avea parte de mai multa luciditate pana la finalul tranzitului. Multe fantezii si iluzii ne pot lasa acum un sentiment de vulnerabilitate, insa cu cat fugim mai tare de realitate, cu atat se poate sa sa ne loveasca la un moment dat.

Neptun Retrograd este o perioada extrem de buna pentru vindecare si revelatii mai ales daca avem curajul de a merge mai adanc in interiorul nostru, ne ajuta sa sa vedem adevarul gol golut si chestiuni pe care le-am ascuns atat de adanc in noi, ne ajuta sa scapam de comportamente prin care ne sabotam, de tipare si de adictii (de alimente, de oameni, de stari), dar si sa depistam emotii negative, frici si anxietati reprimate adanc in noi. Odata ce ies la iveala, adevarata vindecare poate sa inceapa. Daca in timpul acestui tranzit retrograd ies la suprafata anumite frici, inseamna ca e un moment bun si suntem ajutati sa le cucerim de aceasta data.

Neptun Retrograd este o perioada ideala sa nu mai ignoram anumite lucruri pe care le-am tot impins sub pres, sa visam mai putin si sa facem mai mult sau sa avem niste vise mai realiste, sa facem diferenta dintre realitate si fantezie, sa gandim mai clar, sa ne reevaluam anumite scopuri astfel incat sa corespunda mai bine cu realitatea si sa le putem pune in practica mai bine.

Ce e indicat sa facem acum:

  • sa practicam meditatia, yoga, exercitii de respiratie sau orice obicei/ritual spiritual
  • sa fim mai atenti la mesajele transmise prin intermediul viselor (chiar sa pastram un jurnal al viselor)
  • sa facem exercitii fizice, mai ales inot sau dans
  • sa evitam formele de escapism prin alcool, droguri, seriale/tv, internet, jocuri etc.
  • sa evitam persoanele si lucrurile toxice care ne sug energia
  • sa incetinim ritmul caci putem sa ne simtim coplesiti mult mai usor (bine ca e vara si perioada de vacante)
  • sa petrecem mai mult timp in natura
  • sa ne conectam cu divinul prin muzica sau arta
  • sa ne exprimam pe noi mult mai artistic, creativ si emotional
  • sa mergem in locuri sau calatorii spirituale

Cand Neptun este Retrograd avem tendinta de a vedea mai bine, de a auzi mai bine si de a simti mult mai bine si totul capata un sens mai adanc, asa ca de aceasta data va invit nu doar sa ridicam presurile si sa vedem ce gasim acolo, dar sa ne apucam sa le si curatam fibra cu fibra.

Sursa foto: colaj Astro Alchimista

7 thoughts on “Neptun Retrograd in Pesti: masina de spalat presuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.