Luna Noua in Gemeni – 13 Iunie 2018: mintea te inalta, mintea te coboara

Maine, pe 13 Iunie 2018, avem Luna Noua in Gemeni la gradul 22,44. Cum deja v-ati obisnuit, Luna Noua este fenomenul astrologic cand Soarele se intalneste pe cer cu Luna anuntand un nou ciclu si un nou inceput.

Guvernatorul acestei lunatii, Mercur, se afla in Rac si face o opozitie cu Saturn din Capricorn care este retrograd. Pe de alta parte, tot Mercur face un aspect benefic (sextil) cu Uranus din Taur. Si tot pe fond uranian, as adauga conjunctia pe care tocmai a facut-o (si o sa o mai faca) Marte din Varsator cu Nodul Sud (trecutul).

Simbolul lui Mercur  este format dintr-o luna in crestere ☽, discul solar ⦿ si semnul plus +, simbolizand uniunea Soarelui cu Luna, procesul transformarii omului. Mercur este Alchimistul, transcenderea si transformarea unui defect, al unui lucru care nu ne place in aur, uitandu-ne la el dintr-o alta perspectiva vedem problema ca un catalist pentru dezvoltarea unei calitati pozitive.

Semnul Gemenilor este despre tot ce inseamna sfera de comunicare, gandire, minte, informatie, perceptie, vorbire, scriere, mobilitate, miscare, curiozitate, adaptare la informatie. E un moment ideal pentru a planta seminte ce tin de aceste aspecte din noi, mai ales de schimbarea a felului in care opereaza mintea noastra si a modului in care comunicam cu ceailalti oameni.

Un atu al Gemenilor este curiozitatea, mereu in cautare de noi informatii si perspective, isi pastreaza mintea deschisa si au capacitatea sa priveasca un lucru din mai multe perspective. E un moment bun sa curatam limitarile mentale si sa ne deschidem catre noi posibiliati de a ne uita la un lucru, un om sau o situatie, e un moment bun sa facem un shift mental si sa ne dam seama de puterea gandului si a mintii, de felul in care ea se manifesta in realitatea noastra.

Cu Mercur in Rac (semnul de baza al Lunii) suntem invitati sa ne folosim inteligenta emotionala cand comunicam, sa o facem din si cu sufletul. In plus, aspectul pe care Soarele il face cu Neptun Retrograd in Pesti ne indeamna la compasiune si empatie in comunicare.

Intrebarea pe care putem sa ne-o punem toti acum este: cuvintele noastre inalta sau doboara? Comunicam dintr-o pozitie de defensiva sau chiar ne dorim sa rezolvam ceva? Stim sa ascultam sau ne gandim la replica ce urmeaza sa o dam si nu ne intereseaza ce interlocutorul noastru are sa ne spuna? Putem sa privim lucrurile si din perspectiva altcuiva, sa ne punem si in “papucii” lui sau ne-am limitat in perspective invechite?

Exista posibilitatea unor discutii in contradictoriu (mai ales in relatii/familie cu Venus la gradul critic 29 Rac), daca ne deschidem sa privim lucrurile si din alt unghi, daca ascultam si vorbim cu sufletul, se poate sa rezulte ceva bun de aici, insa la fel de bine se poate sa nu… mai mult, cu Marte in Varsator pe Nodul Sud suntem acum invitati sa abordam lucrurile dintr-o noua perspectiva proaspata sau putem sa ramanem in vechile limitari mentale, sa invartim roata ca alta data, insa sa nu ne asteptam la un rezultat diferit.

Sextilul din Mercur si Uranus in Taur ne indeamna si ne ajuta sa adoptam o perspectiva mai inalta. 

Opozitia pe care Mercur din Rac o face cu Saturn din Capricorn ne cere sa ne asumam intotdeauna responsabilitatea pentru ceea ce spunem si pentru ceea ce gandimMercur si Saturn sunt cei care aduc limite, dar tot Mercur este cel care ne ajuta sa trecem peste ele, sa transcendem dualitatea si propriile granite. El este copilul divin, partea din noi care e mereu tanara, curioasa, deschisa catre viata si nou. Daca mintea e deschisa, spiritul ramane proaspat si tanar.

In discutiile ce pot aparea in aceasta perioada se poate sa fie atinse rani si parti sensibile din noi, sa ne simtim lezati mai usor, sa fim mai emotionali si mai vulnerabili, insa shift-ul se face in felul in care percepem ce auzim: ne simtim raniti si ne inchidem, reactionam violent si ne aparam sau abordam conflictele cu sensibilitate si compasiune, ne deschidem sufletul si spunem ce ne-a durut? Sa vorbesti e una, sa te faci inteles e alta, inseamna sa-ti faci interlocutorul sa inteleaga ce ai de spus, mesajul tau sa ajunga la el si sa nu se loveasca de un perete si de o limitare mentala, iar cel mai usor putem sa facem acest lucru cand atingem sufletul omului prin ceea ce spunem, cand alegem sa ne deschidem noi mai intai sufletul si apoi sa comunicam de acolo, cand punem caldura si emotie in cuvinte, caci atunci cad toate zidurile, toate limitarile, toata barierele dintre noi! 

Sursa imagine: colaj Astro Alchimista

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.