Luna Plina in Scorpion – 30 Aprilie 2018 – Alchimia tranzitiei

Citesc o carte ce isi propune sa fie o privire spirituala asupra genezei fiintei umane, este o canalizare facuta de un cuplu impreuna cu un suflet ce tocmai se pregateste sa revina pe Pamant intr-o noua intrupare. Citind-o m-am gandit la simbolul Scorpionului, la moarte si renastere, dar si la cea mai importanta componenta asociata cu Pluto (guvernatorul acestei zodii), Sufletul si dorintele sale pure.

Sufletul din carte care se pregateste sa revina la intrupare pe Pamant povesteste toate starile prin care trece, perioada de tranzitie de la natura sa celesta la una densa, pamanteana, iar cele mai mari frici cu care se lupta este faptul ca s-ar putea sa uite scopul de suflet pe care si l-a propus la aceasta noua revenire.

Cu ocazia acestei Luni Pline in Scorpion din 30 Aprilie 2018 as vrea sa va ofer o noua abodare astrologica. Si ce moment mai bun sa vorbim despre alchimie, transformare, suflet, moarte, renastere si reincarnare.

Nodul Sud si Nodul Nord – de unde venim si unde ne ducem – Legenda Personala

Cine accepta notiune de reincarnare si vieti trecute intelege ca personalitatea si circumstantele din viata asta au radacina in vietile trecute.

Personalitatea si circumstantele acestei vieti se vad si in harta natala. Astfel consideram harta natala din viata asta ca o reflectie a dinamicii din vechea viata, ca in harta gasim indicii subtile despre ea. Si vine intrebarea: de ce ai ales harta pe care o ai in viata asta? Sunt de parere ca exista un motiv intemeiat pentru plasarile si temele alese in harta natala si ca nimic nu e intamplator acolo. Asta inseamna ca ceva te-a facut sa alegi acel moment in spatiu si timp, acea configuratie astrala. Si fiecare harta contine o comoara, aurul de care vorbeau Alchimistii. Toata povestea vechilor vieti nu putem sa o stim, daca ne era dat sa o stim probabil ca venea cu amintirea tuturor vietilor trecute, dar suntem constienti in momentul cand ne alegem ce viata dorim sa experimentan de tot ce am trait pana atunci, insa pactul implica sa uitam o mare parte din ele in momentul cand ne nastem in viata aleasa. Desi sunt multi oameni care in perioada copilariei isi aduc aminte diverse lucruri despre viata trecuta, la fel cum tot in copilarie avem inca o curatenie sufleteasca si o luciditate, iar ceea ce ne dorim sa ne facem cand vom fi mari de cele mai multe ori se gaseste si in configuratia din harta noastra natal. 🙂

Astrologia Evolutiva

Astrologia ne ofera niste indicii si un set de instructiuni despre cum sa evoluam. O harta contine atat contextul conditiilor evolutionare preexistente, dar si cum putem avansa pe calea ei. Cam asta este conceptul Astrologiei Evolutive.

Fiecare configuratie din harta ne prezinta o provoare prin care trebuie sa trecem, iar aceasta vine ca ceva ramas din alta viata. Daca ne ridicam deasupra ei si o relzolvam, daca imbratisam un potential mai mare, rezolvam rana “karmica” si putem sa ne dezvoltam catre noi posibilitati.

Foarte important cand ne gandim la viata trecuta, este sa o privim ca un cumul de vieti, e ceva complex si poate haotic, chiar vieti foarte diferite care isi pun amprenta pe cea de fata. O harta poata sa contina mai multe indicii fragmentate, diferite si chiar contradictorii. Deci cumva tot ce gasim in harta natala actuala este karmic. Nodurile lunare sunt fundatia, de acolo pornim cu povestea vietii trecute si cu intentia de evolutie din viata asta, insa toate planetele ne dau indicii.

“Daca vrei sa stii mai multe despre viitoarea ta viata, uita-te bine la cum arata actiunile pe care le faci acum. Iar dificultatile din viata asta sunt o consecinta a actiunilor din viata trecuta.” Padmasambhva

Luna Plina in Scorpion

Am facut o paranteza mai mare, insa Planeta noastra se afla intr-o perioada importanta de tranzitie si renastere. Este ceea ce am ales multi dintre noi sa facem cand am venit la intrupare si precum Sufletul din povestea de la inceput suntem cu un pas in lumea veche si altul in lumea noua pe care o construim pas cu pas. Pentru a ajunge la adevaratul nostru scop de suflet pe care ni l-am propus e nevoie sa ne dam invelisurile jos unul cate unul, precum o ceapa, iar aceasta transformare si renastere pe care o facem este un proces alchimic care se va reflecta si la nivelul Planetei noastre.

Alchimia are nevoie de puritate pentru ca spiritul sa fie reflectat si manifestat pe Pamant. La fel cum lumina nu are directie sau substanta pana ce nu intalneste un obiect ce o poate reflecta (dandu-i forma, culoare si directie), la fel spiritul are nevoie sa fie o reflectie a sufletului. Insa cand materia este impura, precum o oglinda murdara, lumina este reflectata doar partial si pot avea loc distorsiuni. Spiritul se poate exprima doar printr-un suflet pur. Cu cat sufletul sau corpul este mai pur si mai receptiv, cu atat reflecta mai multa lumina.

Ca Alchimisti Moderni, ne intoarcem spre intelepciunea trecutului pentru a ne reconecta cu natura multi-dimensionala a sufletului. In acest proces, ne indreptam spre un viitor plin cu posibilitati noi si iluminate, insa inainte de a ajunge aici avem nevoie sa intelegem ca nu exista bun si rau, urat si frumos, zi si noapte, alb si negru, doar un punct central al inimii in care sa ne vedem pe noi insine, cu propriile noastre momente de tradare si uratenie, dar si cu propriile noastre comori si cu incredibilul potential care se afla in noi si pe care l-am ales sa-l manifestam chiar inainte de a ne naste.

Cartea pe care o citesc se numeste: Cele Noua Trepte (Daniel Meurois si Anne Givaudan)

Sursa foto: Scott Holloway

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.