Uranus si Chiron la gradul magic 29: sfarsit de ciclu

Exista planete care se misca rapid (Luna, Soarele, Mercur, Venus, Marte), planete care se misca lent (Saturn, Jupiter) si planete care se misca foarte lent (Uranus, Neptun, Pluto). Despre cele rapide se spune ca ne afecteaza la nivel personal, despre cele foarte lente ca aduc schimbari la nivel colectiv si generational. Harta este un cerc pe care planetele se misca intr-un anumit sens, unele termina cercul mai repede (o trecere prin toate semnele), altele, cum ar fi Uranus, au nevoie de 84 de ani sa faca un ciclu intreg.

Anotimpurile sunt ciclice, viata noastra la fel, insa evolutia inseamna ca de la fiecare pas la altul noi sa ne transformam in variante si mai bune (sau nu…). Venus a mai fost in Taur si anul trecut, Soarele in Berbec la fel. Acum intervine cum primim fiecare dintre noi aceste treceri. Fiecare semn si fiecare planeta are o parte de umbra si una de lumina, are parti pozitive si parti negative, iar noi suntem precum o oglinda ce reflecta energia lor. Conform zicalei “Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, ceea ce este jos este si ceea ce este sus, iar toti suntem unul” fiecare dintre noi interactionam intr-un mod diferit cu o planeta aflata intr-un anumit context. O planeta se manifesta in functie de ceea ce gaseste in momentul in care interactioneaza cu noi, oglindeste parti similare. Sa luam de exemplu Soarele in Berbec: energia lui va manifesta in functie de “lentila” prin care se va reflecta fasciculul de lumina (energia planetei in semn) pe o paleta ce se va traduce prin furie, agresivitate, nervi, cearta, razboi, violenta (minusul) sau prin o nevoie de a initia lucruri, prin curaj, prin entuziasm, incredere, forta, indrazneala, pionierat (plusul).

Rolul ciclurilor planetare este sa ne ajute sa ne transformam, sa evoluam si sa facem schimbari impreuna cu ele. In acele momente se formeaza mediul propice pentru a face anumite lucruri. Daca le faci, e foarte bine, energia lor aduce usurinta in a le face, daca nu le faci, e la fel de bine, mai incerci la urmatoarea faza similara. Suntem pe trepte diferite de evolutie, iar aceasta poate capata ritmul pe care noi il setam, poate sa fie mai rapid precum FatFrumos, personajul de basm care crestea intr-un an cat altii in zece, putem sa alegem un ritm mai lent sau… putem sa alegem sa batem pasul pe loc. Asta inseamna faimosul “liber arbitru”, iar planetele tin cont de el.

Planetele foarte lente numite si colective sau generationale se misca atat de greu pentru ca e nevoie sa acumulam o masa de oameni pentru a face o schimbare, sa ne prindem unul pe altul din urma. Azi schimb eu, maine tu, pomaine Maricica, apoi Ninel si tot asa. Cand atingem un anumit numar avem puterea de a face o schimbare la un nivel mult mai mare, iar cine nu a urcat in “caruta” e fortat un pic sa se ajusteze.

In urmatoarea perioada vom aveam o planeta si un asteriod care vor schimba semnul. Uranus paraseste Berbecul si paseste in Taur (15 Mai 2018), iar Chiron trece din Pesti in Berbec (18 Aprilie 2018). Ne aflam intr-o importanta perioada de tranzitie la nivel colectiv, ambele corpuri fiind foarte lente si cu efect generational. Si pentru ca schimbarile mari nu se fac cu una cu doua, cei doi se vor tot plimba inainte si inapoi intre cele doua semne atat anul asta, cat si in 2019. E un fel de, stai ca Gigel, Maricica, Ionel si Frusina n-au sarit parleazul, mergem dupa ei si ne intoarcem!

Pana sa aiba loc schimbarea totala a energiei, Uranus si Chiron se vor miscula pe gradul 29 Pesti si 29 Berbec. In astrologie gradul 29 este considerat unul critic (si in harta natala orice planeta aflata la acest grad necesita o atentie speciala, are o misiune importanta si trebuie tratata cu mai multa bagare se seama, are un mare semn de exclamatie deasupra ei, are loc in aceasta viata o completare a unei faze incepute in viata anterioara).

La 29 de grade are loc tot timpul o culminare si o completare, e un sfarsit de ciclu ce aduce de obicei multe schimbari, e ultima suta de metri in care se pot indesa multe lucruri neasteptate sau nerezolvate la timpul lor, un fel de “urma scapa turma”. La acest grad umbrele si lucrurile nerezolvate la timpul lor (pe toata durata tranzitului) ies la suprafata mai mult, mai repede si au nevoie de vindecare inainte de a se produce shiftul. Si pentru ca vorbim de doua planete care se misca foarte incet, schimbarea produsa de ele devine si mai importanta, caci ne anunta un shift colectiv pe care il vom face. Pentru Chiron as adauga ca e un dublu sfarsit, caci el finalizeaza un ciclu complet al semnelor odata cu iesirea din Pesti.

Gradul 29 este unul Magic si anunta o tranzitie majora, e trecerea la un nou stadiu evolutiv pe care o facem, dar si o scuturare de bagajul karmic, ceva se termina pentru ca altceva nou sa inceapa. 

Ce poate scoate la suprafata Chiron la gradul 29 Pesti?

 • rani personale/colective subconstiente
 • ce am negat sa vedem
 • unde ne-am facut iluzii si nu am vrut sa vedem realitatea asa cum este
 • unde am ales sa ramanem in rolul de victima sau de martir
 • situatii de codepedenta
 • nevoia de suferinta si durere
 • adictii pe care le-am ales pentru a scapa de realiate (droguri, alcool, mancare, seriale)
 • unde inca ne mintim singuri si evitam adevarul pentru ca ar fi prea greu de dus
 • cum folosim spiritualitatea in mod gresit (ca fuga de noi si de realitate)
 • unde dam mereu vina pe ceilalti si nu ne asumam responsabilitatea (Saturn/Capricorn)
 • minciuni si adevaruri ascunse despre spiritualitate, religie

Ce poate scoate la suprafata Uranus la gradul 29 Berbec?

 • nevoia de libertate si independenta
 • rebeliune, neconventionalitate
 • curajul de a actiona unde nu am indraznit pana acum
 • distrugerea vechiului mai ales in zonele unde opunem multa rezistenta
 • experiente eruptive
 • schimbari subite si inedite
 • schimbari sau alterari ale constiintei
 • flash-uri, insight-uri si idei noi
 • eliberarea lucrurilor reprimate
 • furie, agresivitate si chiar violenta (mai ales reprimata)
 • egoism
 • imaturitate

Verificati unde au loc aceste tranzite in harta voastra natala, casele in care se afla cele doua planete va arata zonele de viata unde se pot produce schimbari ce pot lua diverse forme: o cale se inchide si se deschide alta noua, o noua relatie poate aparea, o schimbare de perceptie, o schimbare a credintelor sau filosofiei de viata, o schimbare in cine suntem sau cum aratam, o schimbare de locuinta sau tara etc. Daca cele doua fac un aspect si cu o planeta din harta natala, cu atat mai probabila/mare/neasteptata va fi schimbarea.

Adaug la acest context faptul ca Mercur o sa iasa din retogradare pe 15 Aprilie, pe 15/16 Aprilie vom aveam Luna Noua in Berbec, considerata inceputul anului astrolologic, dar si ca Soarele si Luna in Berbec vor face conjunctie cu Uranus la aceasta lunatie. Luna Noua + Uranus la 29 de grade = NOU, schimbari mari, neasteptate, imprevizibile, dar voi trata acest subiect mai pe larg in alt articol.

Uranus este prima planeta transpersonala invizibila, iar Chiron este considerat podul dintre planetele vizibile si cele invizibile, fiind o creatura jumatate om jumatate cal, jumatate uman, jumatate zeu. Eliberatorul, imprevizibilul, ciudatul si excentricul Uranus se tine de mana cu vindecatorul Chiron si ne aduc posibilitatea de a trece intr-o noua frecventa, atat personala, cat si colectiva.

Dane Rudhyar spune despre Uranus ca este “puterea creativa a Spiritului Universal”, este stadiul personal de transfigurare si momentul in care intr-un om are loc eliberarea puterii Universale a Mintii. Tot el spune ca Uranus poate fi numit “Vocea lui Dumnezeu” si abilitatea omului de a incepe sa primeasca cunoastere si insight-uri din alte dimensiuni printr-o sensibilitate ascutita si prin deschiderea unor canale de clarviziune, o intuitie dincolo de logica, spatiu si timp.

Pare ca am ajuns la un moment de maturizare si avem nevoie de o schimbare, am invatat destul si e timpul sa trecem la manifestare, am acumulat intelepciune si a venit vremea sa actionam. Am ajuns la un final de ciclu si desi pot aparea schimbari imprevizibile sau momente de criza, nu e decat un semn ca e momentul sa reconstruim de la zero, dar de pe o treapta de evolutie superioara, la un alt nivel. Suntem intr-o perioada de tranzitie la pragul dintre doua lumi, cea veche se prabuseste incet si face loc pentru una noua. Roma nu a fost cladita intr-o zi, si nici Chiron sau Uranus nu se grabesc, caci stiu ca schimbarile mari si colective se fac incet, insa se vad deja primele caramizi, masa critica a fost atinsa si incepem sa recladim Noul Pamant la care visam. Cum? Prin Berbec si Taur, prin actiune si practica, prin curaj si consecventa, prin a da focului o forma clara. 

Analiza Personalizata Uranus in Taur

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului lui Uranus in semn si casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest tranzit si cum poti descifra mai bine “ce vrea sa spuna poetul intergalactic”.

Pret: 60 de lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2, 3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-7 zile de la efectuarea platii.

Va rog sa luati in considerare abordarea mea astrologica, una functionala si evolutionista.

Advertisement

8 thoughts on “Uranus si Chiron la gradul magic 29: sfarsit de ciclu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.