Luna Plina in Balanta 31 Martie 2018 – Schimbarea tiparului universal prin care relationam

Maine, 31 Martie 2018, se formeaza pe cer aspectul de Luna Plina Albastra in Balanta, in traducere, Soarele face opozitie cu Luna pentru a doua oara in Martie. Configuratia are loc la 10 grade pe axa Berbec – Balanta.

Luna Plina este un fenomen ce anunta un moment cu culminare, de sfarsituri, de finaluri, completari si de culegere de roade. Este un moment destul de tensionat de obicei, caci aduce in opozitie doua energii aparent aflate la poluri opuse.

De aceasta data avem Soarele si Mercur Retrograd in Berbec in opozitie cu Luna in Balanta, Venus in Taur (guvernatoarea acestei lunatii tocmai ce paseste in domiciliu si se afla la 0 grade) si un careu in T cu Marte si Saturn din Capricorn.

Ce vrea sa spuna poetul?

La modul simplist

Axa Berbec – Balanta pune in opozitie energia “Eu” versus “Noi doi”, independenta versus relatie, individualitate versus compromis. Balanta este un semn care isi doreste mereu sa pastreze echilibrul si armonia mai ales in relatii. Totul trebuie sa fie echitabil, iar talerele ei au nevoie de aceeasi cantitate de material pentru a nu isi pierde balansul. Si atunci cum putem sa avem o relatie frumoasa si implinita, dar fara sa ne pierdem identitatea, integritatea si scopurile personale, cum sa ramanem in contact cu cele mai mari nevoi ale noastre, dar sa nu le pierdem din vedere in momentul in care ele se intersecteaza cu nevoile partenerului?

Scopul Balantei este este de a forma legaturi armonioase si adanci, strategia este sa invete compromisul fara sa isi compromita esenta, iar pericolul este sa devina atat de dornica sa pastreze armonia in relatie, incat incepe sa rupa bucati din ea, cu timpul devine nervoasa si tot echilibrul de care atata nevoie este pierdut.

Cuadratura in T cu Marte si Saturn din Capricorn poate activa crize, aduce schimbari, emotii puternice ies la iveala (activate de noi sau de alte persoane), si nu in ultimul rand, se poate sa trecem toti prin lectii personale legate de puterea noastra personala si autoritate.

Daca aveti planete intre 8-14 grade in Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn, s-ar putea sa aveti niste decizii importante de luat.

Mercur Retrograd din Berbec poate readuce in prezent discutii sau probleme din trecut, relatii si rani vechi. Emotiile pot erupe, ceea e trebuia spus de mai de mult iese acum la iveala. Putem intelege in adancime anumite lucruri, putem sa ne conectam cu puterea noastra interioara.

Relatiile pot fi testate, fie ca e vorba de o relatie de cuplu, colaborare, parteneriat sau relatii de prietenie 1 la 1. Relatiile pot trece la un nou nivel chiar daca are loc o discutie (fie ea mai aprinsa).

La modul complex…

Ieri am avut parte pe cer de intalnirea dintre domnita Venus si Uranus (la 28 grade Berbec). O avem pe Venus in semnul lui Marte (Berbec) “curentata” de Uranus pentru ca mai apoi sa treaca reinnoita in Taur. Uranus este o planeta impredictibila, un alt tip de energie masculina care indeamna la afirmare, la exprimare de sine, la o puternica nevoie de individualitate. Ceea ce doreste el acum de la Venus este ca felul in care relationam sa se schimbe radical, vrea sa aduca noutate si originalitate in felul in care functionam in relatii, vrea revolutionare. “Curentul” uranian e puternic, brusc, neasteptat si plin de surprize.

Luna Plina aduce in opozitie energia masculina si feminina, yin-ul si yang-ul. Deci Venus e “curentata” pentru a fi reconfigurata, iar Marte in Capricorn este “sarit de pe axa” in aceasta perioada. Cand o planeta sare de pe axa, inseamna ca desi initial pare ca e putin razna (si aspectele ei negative se intensifica), la final are loc o reinventare a sa si a modului in care folosim energia ei, caci de aceea a sarit initial de pe fix, pentru ca nu foloseam energia sa in mod corect si avea nevoie de o reconfigurare.

Orice planeta are parti bune si parti mai putin bune, mai ales cand energia lor este dusa la extrem, de unde si vorba “ce e prea mult, strica”. Partea mai putin buna a lui Marte este ca atunci cand energia lui este dusa la extrem se poate transforma in agresivitate, furie, agresiune, violenta. Partea lui foarte buna este instinctul lui de protectie. Orice lucru lipsit de echilibru aduce destabilizare, la fel se intampla si cu energia unei planete, cand o parte din ea nu are loc de desfasurare, merge in partea opusa. Va invit sa cititi pe larg despre ce s-a intamplat cu energia martiana in ultima vreme si cum am ajuns aici, mai ales la nivel relational. Perspectiva lui Steven Forrest mi se pare extrem de interesanta. Pe scurt, vorbeste despre faptul ca barbatii au fost privati de catre femei de exprimarea energiei martiene prin canalele ei benefice cum ar fi protectia. Femeile au ajuns sa fie atat de puternice, independente si autosuficiente, incat nu au mai avut nevoie de ajutorul barbatilor, iar ei au inceput incet, incet sa acceseze alte metode prin care isi pot exprima energia martiana atat de specifica pentru ei. Cum? Prin caracteristicile mai putin placute: agresivitate, furie, agresiune, violenta.

Sa nu uitam ca avem un an de vibratie 2 ce ne sugereaza un an important pentru relatii, parteneriate si colaborare.

La aceasta Luna Plina avem cele doua arhetipuri feminine in doua semne ce sunt guvernate de Venus (felul in care relationam), Balanta si Taur. La nivel Universal e nevoie sa incepem sa schimbam felul in care relationam si modul in care ne percepem masculinitatea si feminitatea din noi. Relatiile au devenit disfunctionale, caci polaritatea acestor energii a fost cumva inversata, echilibrul nu mai exista, armonia nici ea, iar cooperarea s-a transformat in razboiul sexelor. Saraca Balanta… Am abordat mai pe larg acest subiect aici si nu as vrea sa ma repet. 

Si barbatul si femeia din ziua de azi trebuie sa isi reseteze felul in care relationeaza, caci ce am creat in ultima bucata de vreme nu ne-a adus pe meleaguri prea bune.

Venus nu vorbeste doar despre relatia de cuplu, ea vorbeste despre orice fel de parteneriat, colaborare si relatie 1 la 1. De curand vad ca a pornit fenomenul social “#delefacebook” prin care din ce in ce mai multi oameni renunta la acest mod de socializare. Poate e vremea sa ne intoarcem la radacini (il astept cu mare interes pe Uranus in Taur pentru asta, in Mai are loc “marea gala”) chiar si in felul in care relationam, sa discutam fata in fata, sa ne intalnim mai des in lumea reala, sa vorbim prin oglinda ochilor si nu prin cea a ecranului, sa ne sustinem in mod real unul pe altul, sa colaboram, sa ne unim fortele, sa renuntam la separare si sa vedem intregul pe care il formam toti.

Aprilie chiar promite sa fie un inceput proaspat, Chiron se muta in Berbec, avem Luna Noua in Berbec pe 16 Aprilie, in plus iese si Mercur din retrogradare. Nu stiu cum simtit voi anul acesta, dar pare ca e ceva extrem de diferit: Saturn s-a intors in Capricorn dupa muuult timp, Uranus se muta in Taur, Chiron schimba semnul si incepe un nou ciclu zodiacal, in timp ce Jupiter ne lucreaza emotional in mare fel. 

Sursa foto: Tomasz Alan Kopera

Advertisement

2 thoughts on “Luna Plina in Balanta 31 Martie 2018 – Schimbarea tiparului universal prin care relationam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.