Urmeaza statia Primavara cu peronul pe partea Berbec

Si iata ca incet, incet terminam inca un ciclu complet al zodiilor si planetele rapide ajung rand pe rand in statia Berbec. Deja avem Mercur si Venus aici, urmand sa apara si Soarele. Berbecul este primul semn din cercul zodiacal, este focul primordial, este un semn cardinal ce anunta mereu inceputul primaverii. Este trezirea la viata, este actiune, energie si entuziasm, este inceperea unui nou ciclu.

Numai bine ce se anunta si venirea primaverii la sfarsitul acestei saptamanii cu al ei soare si multe grade in termometre. Usor, usor iesim din amorteala iernii si din somnul Pestilor si ne trezim la viata fiind pusi pe fapte mari, pe cuceriri, pe actiune si planuri marete.

Berbecul este forta vietii, este curajul cu care ghiocelul scoate capul de sub zapada convins ca este in stare sa treaca peste orice obstacol. De regula primavara si trezirea naturii la viata ne aduce si noua multa vitalitate, mult entuziasm si dorinta de a face lucruri, de a ne misca, de a iesi din casa si din barlogul de hibernare.

In aceasta perioada invatam curajul, invatam egoismul (da, da!) si mai invatam actiunea, invatam sa initiem ce ne dorim si sa luam decizii, facem un pas in fata, invatam ce inseamna indepedenta, forta si puterea.

Ce beneficii ne pot aduce Venus si Mercur in Berbec?

Cele doua planete ne pot aduce artificii in zona relationala. Mercur in Berbec e iute la manie si scoate pe gura cuvintele fara sa le mai treaca prin filtrul mintii, el functioneaza dupa zicala “Ce e in gusa, e si in capusa”. Poate nu le scoate el prea frumos de fiecare data, insa un lucru este clar, e sincer.

Adevarul doare cateodata si tocmai de aceea il ascundem si nu spunem lucrurilor pe nume, nu le spunem oamenilor ce ne dorim, ce ne deranjeaza, nu stim sa spunem nu, nu stim sa spunem stop… de regula nu spunem atat de usor lucrurile care credem ca i-ar deranja pe ceilalti, le pastram pentru noi pana se umple sacul si cand nu mai e loc in el… explodam, iar in acel moment ne ies o gramada de lucruri pe gura si mai sunt si asezonate de nervi, agresivitate, furie si cate si mai cate am adunat noi acolo. Pai nu mai bine invatam de la conasul Mercur in Berbec sa le scoatem exact atunci cand trebuie? Sa avem curajul sa spunem ce avem de spus? Sa fim mai sinceri? Mai directi in ceea ce ne dorim sau nu ne dorim? Berbecului nu ii place sa stea dupa tufis, se urca pe el si striga in gura mare ce are de zis.

Se spune ca Venus in Berbec nu este o pozitie buna, caci unde se simte ea cel mai bine este exact in partea opusa, in Balanta, unde stie ce inseamna o relatie, un parteneriat si cooperarea, stie sa fie diplomata, sa aleaga cuvinte elegante si frumoase, dar stie sa faca si compromisuri, cateodata unele prea mari, sa caste gura prea mult la ce spune lume si sa fie mult prea diplomata chiar si atunci cand ar trebui sa spuna ce are de zis. Venus in Berbec e mai egoista, se gandeste mai mult la ea, isi iubeste independenta si ii place sa-si testeze mereu abilitatile de vantoarea cand vine vorba de parteneri.

Insa Venus in Berbec ne invata ceva pretios, ne invata sa ne punem pe primul loc, sa nu uitam niciodata de noi si de dorintele noastre, de bunastarea noastra. Caci degeaba stim noi sa facem compromisuri daca le facem intr-o masura in care ne compromitem esenta personala. Nu degeaba roata zodiacului incepe de la Berbec si o casa care vorbeste despre personalitatea noastra, pentru ca totul sa functioneze cum trebuie in viata noastra (ca e munca, ca e relatie, ca e familie) mai intai si mai intai trebuie sa avem grija de noi, sa fim noi bine si sa ne simtim impliniti.

E un moment foarte bun sa ne exprimam nevoile si emotiile puternice in relatii, fie ca sunt bune sau rele, insa sa nu ne lasam foarte mult purtati de energia inflacarata a Berbecului, caci se poate lasa cu mult foc. Sa incercam sa spunem ce avem de spus fara sa ne certam si fara sa fim agresivi, fara sa dam vina pe celalalt, sa ne alegem cuvintele cu grija, sa vorbim cu inima si sa incercam sa avem discutii constructive si nu distructive.

Berbecul navigat corect ne invata egoismul sanatos, curajul, sinceritatea, initiativa, entuziasmul si cum sa fim o forta a vietii! La treaba, ca a iesit soarele si Berbecul se grabeste! 🙂

Susra foto: Vicki Sawyer

Advertisement

4 thoughts on “Urmeaza statia Primavara cu peronul pe partea Berbec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.