Luna Noua si Eclipsa Solara in Varsator – 15 Februarie 2018 – sunt actorul vietii mele?

Aceasta perioada dintre eclipse este un portal intens de energie menit sa ne aduca schimbari. Multi stim deja care sunt aceste schimbari, le simtim, le dorim, dar in acelasi timp ele pot fi presarate si cu teama. Atat Uranus in Berbec, cat si Marte in Sagetator ne cer sa ne adunam curajul, sa trecem la actiune, sa ne alegem noua aventura si sa pasim pe ea.

Pe de alta parte, de ceva vreme Jupiter din Scorpion, intarit de Eclipsa din Leu, ne cere sa ne uitam care sunt cele mai autentice dorinte alea noastre, care sunt cele soptite de sufletul nostru. E o batalie interna (caci si energia evenimentului din 15 Februarie este una puternic internalizata) de si pentru autenticitate in relatii, in proiecte, in cariera, in viata si in dorinte. Jupiter in Scorpion vrea de ceva timp (si o sa tot vrea pana in Noiembrie) sa ne infrutam fricile si sa fim autentici.

Evenimentul lumineaza in noi parti intunecate pe care e nevoie sa le dam jos precum un sarpe isi lasa pielea. Pentru multi dintre noi lucrarea se face inca la interior. Eclipsele contin un sens adanc, pot fi extrem de emotionale, pot aduce momente de drama si de nervozitate caci simtim undeva mai adanc schimbarile de care avem nevoie, dar si teama de a le face, iesirea din zona de confort, fricile legate de cum o sa fie noul drum.

Aceasta perioada intensa de la inceputul acestui an este despre inceputuri si sfarsituri, despre schimbari neasteptate, extreme pe alocuri, menite sa ne puna pe calea destinului. Poate au aparut sau pot aparea oameni noi, experiente noi, idei noi si un vant nou ce bate dinspre Nodul Nord si vrea sa ne duca catre noi directii, catre o noua versiunea a noastra, una mai inalta si mai autentica. S-ar putea ca ce nu se mai afla pe vibratia noastra sa dispara, iar aici pot intra si oameni sau grupuri de oameni (Varsator). O parte din ei se poate sa nu ne urmeze pe noul drum si este bine asa.

Varsatorul este despre oameni, grupuri de oameni, societate si colectiv, despre libertate si acceptare. E nevoie sa invatam sa lasam oamenii sa-si aleaga propriul drum, sa le acceptam dorintele si credintele, sa mergem in alta directie daca scopul nostru nu mai este comun. Sa ne si sa le acceptam individualitatea si independenta, sa intelegem ca nu suntem la fel, ca suntem diferiti si in etape diferite de viata si de evolutie. Sa ne alegem drumul autentic.

Intrebarile acum pot fi: Sunt autentic sau joc un rol? Cat de fortat e rolul pe care il joc? Ceea ce fac este pentru ca vreau sau doar din dorinta de a ma integra? Ce ajustari pot face sa fiu mai autentic si mai liber? 

Multi putem aveam momente de rascruce in viata noastra in care suntem rugati sa ne uitam adanc in noi si sa fim onesti, sa devenim atutentici, sa ne intrebam cu adevarat cine suntem si ce ne dorim. Ne transformam in persoanele care ne dorim sa fim? Simtim ca suntem pe drumul nostru? De aici poate aparea o stare de confuzie, de ambiguitate, dar si o frica ca lasam in urma o mare parte din ce am construit pana acum.

Avem Saturn din Capricorn si Uranus din Berbec, in traducere simpla: unul vrea stabilitate si consecventa, altul vrea schimbari neasteptate, unul este trecutul, altul viitorul. Avem o perioada de timp instabila in care Saturn vrea sa ne livreze consecventa… cum facem? Repet, lupta este internalizata, se da in noi si atunci e si mai grea. Cum impletim trecutul cu viitorul? Ideal ar fi sa ne luam din trecut doar ce ne foloseste si ne aduce putere, sa lasam in urma ce nu ne mai serveste sau ne incurca si sa pasim catre nou si catre schimbare. Cum plutim prin haosul creat de schimbarile vietii? Cum ne gasim stablitatea in schimbare? Raspunsul in aceasta perioada cred ca vine de la Venus. 

Venus din Pesti (si Neptun) ne aduce compasiune, acceptare si intelegere fata de noi si fata de oameni si alegerile lor. In aceasta pozitie Venus ne ajuta sa invatam ce inseamna iubirea neconditionata, empatia fata de oameni, acceptarea, intelegerea si gratia cu care e nevoie sa pasim prin viata si prin haosul creat cateodata de schimbari.

Atat simbolul Pestilor, cat si cel al Varsatorului includ apa, iar noi e nevoie sa invatam sa curgem prin viata precum apa, sa devenim fluizi, sa ne adaptam si sa nu opunem rezistenta. Acceptare si intelepciune.

Suntem la final de zodiac, suntem la ultimele doua semne, la Varsator si Pesti, avem un final de ciclu de dezvoltare si evolutie si pe masura ce ne indreptam catre Berbec (cu Uranus acolo) o sa se clarifice din ce in ce mai mult noul drum si noua directie.

Sursa imagine: Deviant Art

Advertisement

5 thoughts on “Luna Noua si Eclipsa Solara in Varsator – 15 Februarie 2018 – sunt actorul vietii mele?

  1. Multumim! O descriere exacta a energiei si emotiilor din aceasta perioada. Si o reamintire a Eclipsei din august. Eu am NN in Varsator si Soarele in Scorpion, deci am simtit fiecare cuvant.

    Like

  2. Sunt Vărsător cu NN și ASC in leu, am simțit și trăiesc tot ceea ce ați descris, iar acum se cristalizeaza un alt eu, evoluat, căutând un alt sens, intr-o noua direcție.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.