Timpul, rabdarea, magia si sincronicitatile

Ieri seara m-am revazut cu niste prietene, a fost prima oara pe anul acesta si multe dintre noi am afirmat la unison ca prima luna a anului s-a simtit ca un intreg an. Ianuarie a fost intensa, plina, am trait multe, am facut multe, ne-am dorit multe la inceput de an si am muncit mult. Pentru mine cel putin timpul a capatat alte cotonatii, ritmul s-a schimbat, la ora 12:30 la pranz, dupa multe task-uri bifate, cateodata simt ca e deja seara, cumva intr-o singura zi parca incap mai multe lucruri, pe alocuri timpul se dilata, iar in alte situatii pare sa curga prea repede. In plus, pentru mine a mai reaparut o tema anul asta: rabdarea.

Saturn in Capricorn, in domiciliul sau, isi reatribuie caracteristicile sale de baza, devine Lordul Timpului.

Timp de trei ani el ne ajuta sa incepem sa respectam timpul (al nostru si al altora), sa-l gestionam mai eficient, sa-l pretuim si sa il intelegem (percepem), poate de data asta diferit de cum am facut-o pana acum.

Toti avem dorinte, intentii si scopuri (Saturn), le setam, ne apucam de ele si ne dorim sa se implineasca cat mai repede. In momentul cand rabdarea (Saturn) incepe sa ne lipseasca, facem presiuni asupra noastra si asupra intentiei. “Eu vreau acum, eu vreau repede, de ce nu se intampla, cat mai dureaza?”… astfel magia dispare, caci intervenim asupra rezultatului cu presiune, frici si neacceptare. Se spune ca atunci cand iti pui o dorinta cel mai bine este sa ii lasi spatiu (Saturn) sa se implineasca, sa ii permiti sa se realizeze la timpul potrivit (Saturn) si in circumstantele potrivite. Mai mult, e bine sa nu detaliezi prea mult modul in care trebuie sa arate, cand sa se implineasca si in ce conditii. Facand acest lucru cumva doresti sa controlezi rezultatul, controlul inseamna frica de necunoscut, iar Universul nu te mai poate surprinde, si chiar daca incearca sa o faca, tie nu o sa-ti placa ce iti ofera, caci deja ti-ai setat niste linii ridige in care doresti sa se implineasca dorinta.

Ideea e ca magia sincronicitatii sta in a lasa lucrurile sa se intample la timpul lor si in maniera lor proprie, inseamna acceptare, credinta si o lipsa a dorintei de control. Asta inseamna in primul rand mai multa rabdare (Saturn) si mai putina presiune, graba si fortare. Solutia sta in a lansa intentii si a lasa Universul sa-si manuiasca cum vrea el bagheta magica. “Cere si ti se va da”, insa fara sa faci o obsesie din felul in care va capata dorinta forma, cand, cum si in cel fel. Aici intervine CREDINTA (Neptun in Pesti). Sa te urci pe dorinta si sa o calaresti nu ajuta la nimic, nu face decat sa o conditioneze, sa o incarce cu frica si dubii.

Timpul poate fi definit prin trecut, prezent si viitor. Multi dintre noi operam cu credinte bazate pe experiente trecute, ne asteptam ca lucrurile sa decurga precum au decurs in trecut (“Stiu eu ca daca fac X lucru, rezultatul este intotdeauna Y.”), suntem mereu cu gandul la viitor si la ce trebuie sa ne aduca el, cum o sa fie, ce o sa se intample, iar din prezent ne ramane prea putin. Se poate ca noi sa consideram un singur mod corect in care dorinta poate sa se implineasca, iar el sa vina dintr-o experienta trecuta. Cateodata spunem ca suntem deschisi la nou, insa vrem sa-l controlam (Saturn) astfel incat sa corespunda cu ceva ce stim sau am experimentat deja, iar asta nu mai e nou (Uranus in Berbec).

Energia de Pamant de anul aceasta ne indeamna sa aducem in viata noastra mai multa stabilitate, consecventa si sa ne ancoram mai bine pe Pamant, sa devenim mai atenti lat timpul prezent si la A FI, sa permitem lucrurilor sa se intample la momentul potrivit si in maniera cea mai potrivita (oricare ar fi ea) si sa avem incredere ca daca ceva este menit sa se intample, se va intampla cu usurinta, doar daca nu alteram noi prin presiune, frica si control (Saturn) felul in care se va manifesta, caci asta inseamna ca avem dubii, deci nu avem credinta. 

Sursa foto: Pinterest 

One thought on “Timpul, rabdarea, magia si sincronicitatile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.