Eclipsa de Luna in Leu 31 Ianuarie 2018 – Alchimia Inimii de Leu

Pe 31 Ianuarie 2018 are loc prima Eclipsa de Luna din acest an in semnul Leului la 11 grade. Iar avem parte de vibratia acestui numar care se tot repeta de cand a inceput anul 2018 si care se refera la stadiul de Maestru. Mai mult, nu este o simpla eclipsa de luna, este una Super Albastra Sangerie, un eveniment rar pe care nu l-am mai avut de aproape 150 de ani.

Super Eclipsa Albastra Sangerie de Luna

Ce inseamna asta? O Luna este Super cand este foarte aproape de pamant si are o vizibilitate si un efect enegetic mai puternic. O Luna este Sangerie cand are loc o Eclipsa Totala a ei, iar o Luna este carcaterizata ca fiind Albastra cand este a doua luna plina dintr-o luna. Deci avem un eveniment astral extrem de rar, puternic si o energie cu un potential foarte mare.

Prima luna a anului incepe si se termina cu o Luna Plina. Am inceput in Rac si finalizam in Leu, am inceput cu Luna in semnul pe care il guverneaza si terminam cu Luna in semnul guvernat de Soare. Sa observam din nou polaritatea Soare/Luna, Masculin/Feminin, Constient/Inconstient, Lumina/Intuneric, Tata/Mama si Intregul pe care cele doua il formeaza.

Eclipsa de Luna 

Luna reprezinta emotiile noastre, dorintele cele mai adanci, nevoile noastre ascunse, e felul in care raspundem la stimuli instincual sau inconstient, sunt nevoile cele mai pure ale sufletului nostru.

Luna Plina e un moment astrologic de incheiere si completare, ceva se finalizeaza si se elibereaza. Acum putem sa incheiem ceva (probabil inceput la jumatatea anului 2017, in August cand a avut loc Eclipsa Totala de Soare), dar este si o activare a unei energii noi cu care vom lucra pana la urmatoarele eclipse din Iulie si August 2018.

La Luna Plina se poate sa devenim mai incarcati emotional datorita tensiunilor create de opozitia dintre cele doua luminarii si pot fi momente (de cotitura) importante din viata noastra. Eclipsa aduce o putere mai mare de eliberare a emotiilor, iar in Semnul Soarelui, in Leu, ne ajuta sa ne afirmam cu putere dorintele sufletului nostru, sa ne descoperim si sa avem curajul sa ne infruntam fricile, sa ne analizam dorintele, visele si adevarul propriu.

Soarele si Leul sunt dorinta noastra de afirmare, Luna este nevoia de securitate, Soarele are intentia, Luna aduce emotia, Soarele e obiectiv, Luna este subiectiva.

Sa vedem ce ingrediente ne ofera Leul pentru ca mai apoi sa descifram aceasta Eclipsa:

LEU – bucurie, iubire (de sine, de oameni, de viata), creativitate (si creatie), copii, prezenta, generozitate, hobby-uri, joaca si distractie

Guvernat de SOARE – scop, destin, forta, putere, stralucire, daruire, lumina, caldura

Semn de FOC – actiune, energie, dinamica, curaj, curiozitate, schimbare, pasiune, creativitate, leadership

Semn FIX – determinare, persistenta, intensitate, consecventa, loialitate, maturitate, solidaritate

Ce ne facem cand Regina se afla in semnul Regelui?

Luna in Leu acceseaza puterea si forta noastra interioara, ne aduce siguranta din interior si e cel mai mare dar, caci nu ne mai face sa tanjim dupa ea in afara noastra. Luna in Leu este increzatoare sa isi exprime adevarul propriu, sa fie si sa se arate exact asa cum este, sa aleaga cu bucurie un scop de suflet si sa actioneze cu curaj, determinare si consecventa in implinirea lui. Leul stie ca merita, are iubire atat de mare fata de sine, de oameni si de viata, are incredere in el, are respect pentru el si nimic nu il opreste sa se simta increzator si sa ceara de la viata exact ce are nevoie.

Misiunea de viata a Leului: Sa se exprime creativ, sa se arate si sa se afirme ca fiinta individuala prin care se exprima spiritul creativ.

Leul trebuie sa invete sa spuna mereu “DA” vietii, sa se afirme exact asa cum ese, sa fie pozitiv, sa traiasca mereu in prezent, sa elimine orice frica si lucru care ii inhiba expresia personala, sa aiba incredere oarba in viata, sa fie creativ, sa se joace in viata, sa sarbatoreasca viata, sa creeze, sa nu aiba secrete, sa isi pastreze mereu inocenta, spotaneitatea si prospetimea unui copil.

Luna in Leu ne poate ajuta sa aratam exact asa cum suntem, sa ne dam voie sa ne exprimam total, sa fim sinceri mai ales cu noi, sa ne simtim in siguranta, ca meritam iubirea si suportul celor din jur, sa ne simtim mereu favorizati de Univers, sa ne traim adevarul interior.

Si cum am tot mentionat de la inceputul anului, bineinteles ca domnita Venus din Varsator se afla din nou in opozitie cu aceasta Eclipsa (impreuna cu Soarele). Aceasta lunatie poarta o puternica energie feminina. Ne indeamna sa intram in contact cu intuitia noastra, cu vocea interioara, cu inima si centrul fiintei noastre (similar cu Soarele care este centrul Universului), cu flow-ul Universal si cu cel interior, cu creativitatea si cu abilitatea pe care o avem de a crea lucruri, caci suntem fiinte Creatoare, si mai ales cu iubirea, iubirea fata de noi, fata de oameni, fata de Planeta si Universul in care traim. Leul are si vrea Respect si Regalitate – pentru el, pentru cei din jur si pentru lumea in care traim.

A actiona din iubire si din inima

Bucurie, iubire (de sine, de oameni, de viata), creativitate (si creatie), copii, prezenta, generozitate, hobby-uri, joaca si distractie. Ce legatura exista intre toate aceste lucruri asociate cu Leul?

Daca vreti sa intelegeti esenta Leului cel mai usor este sa priviti un copil. El e mereu bucuros, dornic sa descopere si sa incerce lucruri noi, vrea sa stie, vrea sa puna mana sa faca si el, e creativ, se joaca si se distreaza mereu. Prezenta pe care o au copiii e fascinanta, la fel sunt si momentele cand suntem in preajma lor, cumva se activeaza toate aceste carcateristici in noi: suntem prezenti caci necesita atentia noastra totala, “dam in mintea copiilor” si “ne punem la mintea lor”, ne jucam, ne distram, zambim si ne intoarcem la puritatea specifica lor, entuziasmul si fericirea lor e contagioasa, ne apucam sa desenam, sa pictam si sa mesterim o gramada de lucruri (creative), suntem mai sinceri si mai deschisi (copiii nu au filtre, spun tot ce gandesc si simt), mai relaxati si inima se deschide. Mai mult, copiii au o credinta foarte puternica, cred in magie, cred in dorinte, cred atunci cand isi doresc ceva si de cele mai multe ori primesc ce au cerut.

Soarele si Leul sunt asociate cu inima, cu centrul Universului si centrul fiintei noastre. Soarele este scopul in viata. Luna in semnul Soarelui este nevoia de a avea un scop de suflet.

Cred ca ni se cere o reintoarcere la inima si suflet, la nevoile sale, la o exprimare de sine ce vine din interiorul nostru, la a ne arata mai mult din cum suntem de fapt, la a da mastile jos, la a renunta la frica de a fi cine suntem de fapt, sa facem ce ne dorim de fapt si ce ne implineste in interior.

O munca facuta din inima, in acord cu sufletul si care serveste scopul interior (Soarele) aduce bucuria cu care o faci in fiecare zi ceva. Prezenta in actul de creatie (oricare alegi sa fie el), faptul ca pui o bucata din tine si din sufletul tau in ceea ce faci, cand te daruieste pe tine lumii iti aduce bucurie, totul devine o bucurie si capata usurinta.

Leul isi urmeaza tot timpul inima si isi traieste viata din inima, tocmai de aceea iubirea este atat de importanta pentru ei, este fluidul care le curge prin vene.

Actiunea facuta din iubire si din suflet genereaza mereu lucruri fantastice, ale loc magia, are darul de a te pune pe calea ta, iti da sentimentul de scop si destin, aliniaza la o energie superioara ca paveaza drumul cu usurinta si sincronicitati, te transforma si transforma orice atinge.

UMBRA Leului

Umbra Leului este drama, nevoia de aplauze si recunoastere, nevoia de iubire si o mandrie exagerata. Luna in semnul Leului ne poate face sa exageram aceste nevoi, sa suferim de sindromul micului Napoleon sau a unui copil care se tavaleste pe jos cand nu primeste bomboanele mult dorite.

Luna in Leu ne cere sa invatam ce inseamna vulnerabilitate, sa invatam sa cerem ajutor, sa ne dam seama care sunt nevoile noastre cele mai adanci, dar si sa invatam sa nu mai cautam in afara iubirea, recunoasterea si admiratia pe care nu stim sa ne-o dam singuri. Caci nu conteaza cati oameni ne vor repeta aceste lucruri, daca noi nu le simtim fata de noi, nu ne incalzesc decat pret de cateva clipe, iar apoi alergam din nou dupa ele in afara noastra. Si iata cum se atinge din nou componenta Venus (relatiile, stima de sine, apreciere, dorinte), adica o cautare in partener a lucrurilor care ne lipsesc, sa cerem din afara ceva nu stim singuri sa ne oferim. Subiectul l-am dezbatut mai pe larg aici.

Transformarea plumbului in Aur – Jupiter

Jupiter din Scorpion ne arata si scoate la iveala care mai sunt inca fricile care ne tin pe loc, ce ne opreste sa ajungem la cel mai adanc scop al sufletului nostru (simbolizat de Pluto, guvernatorul Scorpionului). El face mult mai vizibil si scoate la suprafata ce mai avem de transformat.

Revolutia iubirii – Uranus

Uranus din Berbec isi tot baga coada si ne aduce schimbari bruste si neasteptate ce pot crea haos, insa evolutia are nevoie de schimbare, iar cel putin pentru semnele de Foc (Leu unde este Luna, Sagetator unde este Marte si Berbec unde este Uranus) infruntarea necunoscutului si iesirea din zona de confort sunt moduri prin care crestem, ne dezvoltam si ne testam puterea interioara, activam curajul si inima de Leu. Aceste schimbari si transformari pe care le facem fiecare la nivel de individ ne ajuta sa ajungem la o masa si mai mare de oameni care isi traiesc adevarul interior si viata din suflet, iar impreuna influentam energia la nivel colectiv (caci Uranus este o planeta transpersonala cu o influenta colectiva). Este fix precum versurile melodiei “Man in the Mirror” a lui Michael Jackson: If you wanna make the world a better place / Take a look at yourself, and then make a change.

Mariajul sacru despre care vorbeau alchimistii este intalnirea dintre Rege si Regina (masculin si feminin, constient si inconstient), fiinta pura intalneste spiritul pur, este mariajul Soarelui si al Lunii, spiritul si sufletul. 

Alchimistii lucreaza cu Soarele si Luna, cu cele doua principii masculine si feminine, vointa si imaginatie, si datorita acestei munci omul se transforma pe sine, devenind ca Soarele si Luna, radiant si pur.

Regina in semnul Regelui este armonia dintre partile noastre feminine si masculine, o armonie care genereaza si faciliteaza procesul de creatie si ne ajuta sa devenim ceea ce suntem meniti sa fim: fiinte creatoare, bucati facute dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, emotia pura a inimii pusa in actiune, Maestrii in manifestare.

Mai multe informatii despre ce domenii de viata sunt activate pentru fiecare acum, si unde e nevoie de o reconciliere (caci asta cere opozitia dintre Soare si Luna), se pot vedea in zonele/casele in care aveti Leu si Varsator in harta natala.

Raiul pe Pamant este o poveste despre reintoarcerea noastra in inima si in bucuria de a iubi Viata.

Va invit sa cititi un articol care pe mine m-a atins foarte tare, care desi nu mentioneaza niciun termen astrologic, este un mesaj intr-un acord total cu acest eveniment important: Iubirea. Drumurile, chipurile si verbele ei. A doua nastere intru paradis.

Advertisement

One thought on “Eclipsa de Luna in Leu 31 Ianuarie 2018 – Alchimia Inimii de Leu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.