Super Luna Plina in Rac: 1 ianuarie 2018

Prima luna plina din an are loc chiar in prima zi a anului (in noaptea de 1 spre 2 in Romania), din prima luna a anului, la 11 grade Rac, intr-un an cu vibratia 11. Avem multi de 1 care simbolizeaza un nou inceput si anul maestru 2018. Este vorba despre o super luna fiind mai aproape de Pamant, ceea ce ii confera o putere mai mare. De regula Luna vorbeste despre nevoile noastre emotionale, insa ca sa incepem anul in forta, ea se pozitioneaza in Rac, in domiciliul sau, ceea ce ii aduce o incarcatura emotionala si mai mare.

Racul si guvernatoarea sa, Luna, inseamna corpul nostru emotional, sentimentele si emotiile noastre, intuitia, imaginatia, creativitatea, copilul interior, dar si trecutul. Elementul Racului este apa, iar precum ea, si noi oamenii avem o parte adanca si misterioasa ce nu se vede la suprafata. Apa reprezinta lucrurile pe care le tinem ascunse in noi, cateodata atat de tare, incat nici noi nu ne dam seama de ele. Racul mai vorbeste si despre familie si traditie, iar unele lucruri ascunse adanc in noi fac parte din mostenirea genetica, trec din generatie in generatie.

Subiectele ce pot fi atinse de acest eveniment pot fi casa, familia, parintii (mai ales mama), copiii, copilaria, trecutul, dar si sentimentele de siguranta, protectie, ingrijirea. Luna Plina se va afla in opozitie cu Venus in Capricorn, asa ca pot aparea discutii, emotii si o nevoie de a echilibra ceva in relatiile cu partenerii. Venus in Capricorn este foarte serioasa, realista si pragmatica, vede exact ce e de vazut in relatii, in timp de Luna in Rac poate fi orbita de emotii puternice si e cam subiectiva. Nevoia de iubire si afectiune este crescuta in aceasta perioada, iar diferentele de nevoi, opinii si asteptari pot crea conflicte, mai ales intr-o perioada cand oamenii pot avea asteptari ridicate sau isi pot imagina scenarii ireale sau de poveste despre cum ar trebui sa arate noaptea “perfecta” dintre ani, viata perfecta, anul perfect, relatia perfecta s.a.m.d.

Luna Plina in Rac aduce multa apa pentru ca are loc o triada pe semne apa impreuna cu Jupiter si Marte in Scorpion si Neptun in Pesti. Sunt activate toate semnele de apa care ne ajuta sa intram mult mai usor in contact cu emotiile noastre, cu intuitia, cu instinctul si cu visele noastre. Daca puteti canaliza aceasta energie in mod pozitiv, puteti sa primiti mesaje intuitive despre temele anului 2018.

Ce moment bun sa ne uitam la trecut si sa facem bilantul decat cel de Anul Nou? Trecutul ne afecteaza prezentul si ne ofera directie pentru viitor, iar aceasta lunatie doreste sa ne reaminteasca ca nu putem avea parte de un viitor luminos daca nu am facut pace cu trecutul, daca nu am lasat in urma ce era de lasat si daca nu ne-am luat doar intelepciunea din el. Fiind vorba de un semn atat de emotional, ar fi ideal sa ne uitam in trecut si sa vedem ce sentimente mai putin placute inca nu am lasat in urma. Unde mai pastram ura, invidie, ranchiuna, tristete, neiertare, furie si alte emotii ce ne pastreaza in trecutul nostru. Cu siguranta Mercur Retrograd a aratat celor care au vrut sa vada si sa asculte ce din trecut nu este inca vindecat si nu ne lasa sa ne traim prezentul si viitorul. Sa incheiem socotetile cu trecutul este cheia pentru a ne transforma viitorul, iar acum putem sa depasim conditionarile trecutului.

Jupiter, marele Benefic si cel ce aduce cu el crestere, evolutie si noroc, face aspecte cu axa nodurilor lunare si ar vrea sa ne dam seama ce lasam in urma (Nodul Sud) si in ce directii noi vrem sa calatorim (Nodul Nord)?

Ca sa nu ne pierdem in atatea valuri, planetele din Capricorn ne aduc cu picioarele pe pamant. Avem Soarele, Venus, Saturn si Pluto in acest semn, iar ele ne cer prezenta, putere, autenticitate, structura si adevar. Pluto ne ajuta sa renuntam la vechile paradigme si structuri ce nu ne mai sunt de folos si doreste sa construim altele noi de la zero, unele care sunt din si pentru sufletul nostru. Sunt multe frici adanci nerezolvate ce vor sa iasa la lumina si sa fie vindecate, si fiind vorba de Luna in Rac, ele s-ar putea sa fie extrem de vechi, din copilarie sau si mai vechi, purtate cu noi din alte vieti. Energia de pamant ne ajuta sa vedem in mod clar si practic ce avem de facut.

Triada aduce multa intuitie, compasiune, iubire neconditionata, dar si o puternica energie care nu poate fi vazuta, doar simtita, e precum credinta si magia, ele exista, dar nu au o forma concreta. Planetele personale sunt atinse acum de de cele grele. Neptun ne arata Cerul, Pluto ne arata lumea de sub Pamant, iar noi alegem calea pe care o dorim, insa nu uitati ca ambele sunt importante, ca cele doua trebuie echilibrate si integrate, ca una nu exista fara cealalta, e lumina si intunericul din noi, iar noi trebuie sa fim constienti de ambele. Neptun ne aduce din Pesti o energie benefica pentru iertare, iubire neconditionata si compasiune vis a vis de noi, dar si de ceilalti.

Axa Rac/Capricorn vorbeste atat despre viata de familie versus cariera, dar si despre cele doua arhetipuri Mama si Tata, Soarele si Luna, femininul si masculinul, constientul si inconstientul, lumina si intunericul.

La cateva ore dupa ce are loc momentul de Luna Plina, domnul Uranus isi reia mersul direct dupa o perioada de retrogradare. Rebelul, revolutionarul, cel care isi iubeste libertatea si individualitatea se pune in miscare si capata o energie puternica. De regula cu Uranus nu prea stii la ce sa te astepti, e foarte impredicitibil si are miscari bruste, iar cheia pentru a il naviga corect este sa fim deschisi la schimbari, daca nu chiar sa le activam noi inainte sa o faca el. El isi doreste evolutie, iar fiecare dintre noi, daca e atent la ritmurile sale interioare, stie ce schimbari doreste sa faca. Intuitia este activata in aceasta perioada. De frica are grija Marte in Scorpion, aducand o doza de curaj.

Racul simbolizeaza mama si copilul, dar si perioada de sarcina, asa ca ce simbol mai bun pentru a alege sa ne nastem din nou si sa ne eliberam de trecut?

La final de 2017 si inceput de 2018 energia sustine exact Rezolutiile, desi Uranus le-ar spune Revolutiile. Ce lasam in urma si ce aducem nou? Ce din trecutul nostru nu ne mai serveste in prezent si in viitor? Ce e nevoie sa vindecam si sa eliberam pentru a merge mai usori pe noul drum? La ce fundatie construim in 2018? Este ea destul de curata? Lasati intelepciunea inimii sa va ghideze catre aceste raspunsuri si hraniti precum o mama, cu iubire si grija, orice seminte plantati in noul an.

Cred ca aproape toata lumea a avut un an intens, asa ca nu putea sa aiba decat un final pe masura. Anul 2017 a fost despre relatii, despre parteneriatele si colaborarea dintre oameni atat la nivel personal, cat si colectiv, iar 2018 poarta aceeasi amprenta. E momentul sa punem fundatia unui nou mod in care noi oamenii ne raportam unul la altul si la mediul in care traim, caci omul este in mijlocul creatiei si totul porneste si se intoarce la el si din el. Prima Luna Plina din ianuarie era numita de nativii americani Luna Lupului, iar acest animal face mereu parte dintr-o haita pentru ca stie ca alaturi de semenii sai este tot timpul mai puternic. Racul vine si intareste aceasta idee cu dragostea de tara, de traditie si de pamantul natal. Sper ca intelegeti unde bat, caci mie nu imi place sa fac politica.

Efectele unui astfel de eveniment se simt si inainte de data exacta si dupa, ceea ce face seara de anul nou sa poarte aceeasi energie. Racul simbolizeaza zona noastra de confort si siguranta, casa, familia, persoanele dragi sufletului nostru, inseamna grija, protectie si inseamna emotie. Sper ca acest An Nou sa va gaseasca intr-un cadru in care va simtiti in largul vostru, alaturi de oameni dragi sufletului vostru, intr-un loc in care puteti sa fiti exact cine sunteti in adancul vostru. Si mai sper sa aveti curajul sa va deschideti sufletul catre oamenii dragi si sa le comunicati exact ceea ce simtiti. Poate fi o perioada extrem de emotionala, asa ca desi Saturn este in Capricorn, incercati sa nu le pastrati doar pentru voi, caci atunci cand ne deschidem sufletele apare magia si chiar daca avem de comunicat ceva mai putin placut, daca o facem in mod bland si calm, informatia este integrata asa cum trebuie si sunt mici sansele ca cel din fata noastra sa reactioneze in mod neplacut. Va doresc ca in acest sfarsit de an si in urmatorul sa aveti un puternic sentiment de acasa, de bine si de suflet, caci acolo e acasa pe care il purtam mereu cu noi si de acolo pornesc si tot acolo se intorc toate lucrurile importante de pe lumea asta.

La multi ani!

Sursa imagine: Peter Carrington

One thought on “Super Luna Plina in Rac: 1 ianuarie 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.