In loc de “Sarbatori fericite”

Ma tot gandeam ce as putea sa va scriu ca mesaj de sarbatori si nu gaseam un subiect cu insemnatate pentru mine, dar si pentru voi. Ceva e diferit in aerul din aceasta perioada, poate e ceva din mine, poate e ceva din aer, poate e o combinatie in cele doua, insa nu simt perioada asta ca altadata, in sensul clasic in care se sarbatoreste ea. Pana si Soarele asta stralucitor si cele 15 grade anuntate maine prin tara fac parte dintr-un alt gen de peisaj.

Daca tot am inceput intr-o nota de “diferit” si de “schimbare”, inaintez la fel, cu ce am ales eu sa cred despre astrologie, planete si Univers, poate acest mesaj trebuia sa fie printre primele articole. Zodiile, planetele, tranzitele si miscarile astrale nu sunt menite sa ne aduca lucruri rele, sa ne pedepseasca si sa ne puna bete in roate. Mercur Retrograd nu vrea sa ne incurce, iar Saturn sau Marte nu sunt “malefici”.

Fiecare planeta reprezinta o parte din psihicul uman, o nevoie (Mercur este felul in care comunicam, Marte e felul in care actionam, Venus felul in care relationam s.a.m.d.), zodiile sunt mijloace prin care exprimam aceste functii, in timp ce casele sunt zone de viata in care se manifesta.

Noi percepem energia semnelor si planetelor in functie de realitatea noastra. Fiecare om se afla in centrul hartii sale natale si isi genereaza singur propria realitate. Mai mult, in harta putem vedea ce ne-am ales sa dezvoltam in aceasta viata. Venim cu un set de convingeri, calitati, talente, altele le preluam sau dezvoltam pe parcurs (constient sau inconstient), iar toate gandurile, credintele, deciziile, interesele si comportamentele noastre ne vor crea realitatea in care traim.

Ca orice lucru de pe lumea asta, zodiile si planetele au polaritati, au parti de umbra si parti de lumina, tocmai de aceea doua Fecioare nu se manifesta la fel (pe langa faptul ca omul nu este doar Fecioara, are Soarele in Fecioara si inca multe alte planete in diferite case si semne), suntem diferiti, manifestam diferite parti ale unei zodii, iar tranzitele ne afecteaza in mod diferit.

Ce am vrut sa transmit este ca noi oamenii nu suntem niste bete de floarea soarelui, iar miscarile planetelor nu ne afecteaza dupa cum vor ele, nu cred in lozinca clasica ca “ce ti-e scris, ti-e pus in frunte”, nu cred ca o harta natala te obliga la un anumit tip de experiente si e musai sa se intample doar intr-un anumit fel, nu cred ca putem prezice cu exactitate ceva. Cred ca nu degeaba am primit la nastere liber arbitru si avem constiinta, suntem fiinte ganditoare si avem puterea de a alege, de a ne modela destinul. Da, poate ne nastem cu anumite lucruri care sunt in natura noastra, dar asta nu inseamna ca nu le putem schimba daca dorim, da, ne regasim in anumite caracteristi astrologice, dar asta nu inseamna ca nu putem evolua, da, sunt anumite lucruri pe care ca suflet ni le-am propus sa le facem in viata asta, dar asta nu inseamna ca doar pe un drum putem ajunge acolo sau doar in 3 ani, pe la Chitila, cu trenul 432. La ce cred eu ca ajuta astrologia este la a vedea mai repede si mai usor ce ne-am propus sa realizam in viata asta, scurteaza drumul, insa nu ne arata si modul in care o sa o facem, asta depinde de noi. Un tranzit sau o planeta poate sa trezeasca ceva in tine, o dorinta, o nevoie, insa daca tu nu vrei sa o urmezi acum, nu o faci, poate la urmatorul tranzit. O planeta iti poate indica ce ai putea sa faci, ce e propice sa faci acum, dar tu ai puterea de a alege, te folosesti de energia ei si de moment sau mai stai o tura. La fel se intampla cu orice din viata asta, totul este o alegere, ma duc la stanga sau la dreapta, mai stau sau plec, vreau alb sau negru, aleg sa ma enervez sau sa fiu calm.

Tranzitele si planetele nu fac decat sa accentueze anumite nevoi pe care le avem, daca le dam curs sau nu… ramane la latitudinea noastra. E ca atunci cand sufletul iti sopteste cate ceva. Cateodata il auzi, cateodata nu, cateodata faci ce iti spune, cateodata ti-e teama si nu o faci. Cu cat esti mai constient de tine, cu atat lucrurile devin mai frumoase si mai usoare, cu cat iti urmezi sufletul si instinctul, cu atat totul curge mai lin.

Daca tot avem un sfarsit de an Saturnian, o sa finalizez in stilul lui, caci nu degeaba este o planeta de care multora le este atat de frica, el inseamna responsabilitatea si maturitatea de a-ti lua viata in propriile maini, el este cel care ne spune ca intotdeauna ne culegem roadele lucrurilor pe care le-am semanat, ca noi suntem responsabili total pentru viata noastra, noi o cream. Cum? Cum alege fiecare! Asta e mesajul lui Saturn, asta e etapa de desavarsire si stadiul de Maestru, sa devenim constienti ca suntem creatorii vietii noastre, sa nu mai dam vina pe planete, pe oameni, pe destin, pe mama, pe tata, pe nesansa, pe cate si mai cate… puterea sta la noi.

Va doresc in acest sfarsit de an, in urmatorul si in toti ce vor urma sa deveniti Maestrii propriei vieti, sa schimbati la voi ce nu va place, dar sa acceptati ce nu puteti schimba (la ceilalti sau in situatii), sa construiti ce va doriti, sa aveti putere, sa munciti pentru ce va doriti, sa fiti lipsiti de frica, iar daca apare, sa aveti forta sa va ridicati peste ea, sa aveti credinta, sa va dezvoltati si sa evoluati, sa va ascultati si sa va deschideti sufletul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.