Luna Noua in Sagetator – 18 Decembrie 2017 – O noua calatorie

Luni, 18 Decembrie 2017, avem parte de ultima Luna Noua din acest an. Se intampla in Sagetator unde se afla si Soarele, Saturn, Mercur si Venus. Mai mult, acest eveniment este in conjunctie cu Centrul Galactic al Pamantului, la 27 de grade Sagetator, iar Saturn isi finalizeaza un ciclu complet zodiacal de 27 de ani si se pregateste sa intre in cateva zile in Capricorn, zodia pe care o guverneaza.

Si mai mult? Avem o puternica triada pe semne de Foc, planetele din Sagetator, Uranus in Berbec care face trigon cu Luna Noua si Nodul Nord in Leu. Marte si Jupiter se afla in intensul semn al Scorpionului. Per total incheiem anul in forta si avem parte de foarte multa energie, e aglomeratie mare pe cer. E o ultima explozie de foc pe care o aveam inainte de anul 2018 ce poarta o energie puternica de pamant, o energie in care vor stabiliza lucrurile, punem fundatia, construim.

Uranus in Berbec (si in general) vorbeste tot despre independenta, individualitate, schimbare, asa ca intrebarile pe care ni le putem pune sunt: Ce ma tine pe loc? Ce ma opreste sa fiu liber? Ce imi provoaca frica de a schimba ce am nevoie sa schimb sau de unde e nevoie sa ies? Am mentionat frica pentru ca il avem pe Marte si pe Jupiter in Scorpion, iar acest semn vorbeste despre cucerirea celor mai mai frici interioare, dar mai ales puterea de a ne elibera de ele, e o mare oportunitate de transformare, caci Marte este in conjunctie acum cu Jupiter si puterea lui de actiune este extinsa, aduce curaj si initiativa.

Trigonul facut de Uranus cu Saturn pe durata anului 2017 reactivat acum de Luna Noua ne-a cerut si ne cere sa manifestam schimbarea pe care o dorim. Uranus este viitorul, Saturn este trecutul, iar contactul celor doi ne-a oferit un frumos pod intre ce a fost si ce urmeaza, ne-a ajutat sa vedem schimbarile, dar si la ce este nevoie sa renuntam din trecut pentru a merge mai departe.

Acest nou inceput (2017) ne cere sa ardem si sa eliberam ceva vechi, sa daramam niste ziduri, sa renuntam la vechi structuri (Saturn si Mercur Retrograd vorbesc despre vechi). Asa ca in aceste momente ne putem intreba: Ce as vrea sa fac, dar imi este frica si imi provoaca nervozitate?

Si desi Mercur este retrograd si se spune despre aceasta perioada ca nu e buna pentru noi inceputuri, apropo aceasta energie a lui Mercur R este inteleasa prost si s-au perpetuat foarte multe informatii care nu onoreaza aceasta planeta si ciclul lui de retrogradare, caci s-a tot intarit o frica si o idee ca el face si drege si noi nu aveam ce sa facem decat sa privim cum el ne face rau. Nicio planeta nu ne face rau, noi ne facem, miscarile si ciclurile lor nu vin ca sa ne puna noua bete in roate, nu sunt malefice cum se mai spune, paradigma asta trebuie schimbata, planetele vin sa ne ajute, nu sa ne incurce, trebuie sa reinvatam sa ne folosim de energia planetelor, sa le punem pe ele in slujba noastra si nu invers. O planeta pe care nu o folosesti, te foloseste pe tine. Ce doream sa spun este ca in perioada de retrogradare nu este interzis sa incepem lucruri noi, doar ca energia lui fiind directionata intern, catre reflectie si o gandire structurata, in aceste momente se pot incepe lucruri noi, insa unele gandite, facute dupa o perioada de reflectie. Gandeste inainte sa vorbesti si sa actionezi.

Se spune despre anul 2016 ca a fost anul Omidei, anul 2017 a fost Coconul, iar 2018 este anul Fluturelui si un an de vibratie 2, vibratia de Maestru. Daca va uitati la numerele amintite mai sus o sa observati ca se repeta simbolul numerologic 9 (27 de ani sau grade (2+7=9), 18 Decembrie (1+8=9), iar el simbolizeaza sfarsitul unui ciclu, succesul si realizarea scopurilor. Mai inseamna umanitate, compasiune si dragoste, renuntarea la vechi si la ce nu ne mai foloseste in prezent, pentru a merge inainte, catre viitor.

Anul 2017 a fost un an al inceputurilor si sunt sigura ca multi dintre voi ati inceput lucruri noi si ati simtit o renastere intr-un fel sau altul, intr-un domeniu sau altul, insa acum suntem rugati sa lasam in urma ce mai avem de lasat, sa renuntam la trecut si sa integram cat mai bine noul drum si noul eu. Sagetatorul este un simbol de intelepciune si suntem rugati sa ne luam intelepciunea acumulata prin experientele trecutului si sa dam drumul la ce nu ne mai foloseste. Sagetatorul este plin de optimism si bucurie, e pozitiv, are credinta si se uita tot timpul in sus, catre viitor.

Desi o Luna Noua este despre noi inceputuri, aceasta fiind la sfarsit de an si cu Saturn la 29 de grade Sagetator (un grad critic) la final de ciclu si in conjunctie cu Centrul Galactic, este un moment care aduce trecutul si viitorul in acelasi loc, este sfarsit si inceput. Gradul critic denumit si karmic poate aduce situatii de ultima ora ce necesita rezolvare si incheire si care fac apel la intelepciunea acumulata. Pot aparea constientizari foarte mari, momente de “aha”, insight-uri si epifanii.

Se activeaza un punct si o poarta intre trecut si viitor. Insa Jupiter, guvernatorul acestei lunatii, se afla in apele adanci ale Scorpionului, un al simbol care, precum Sagetatorul, cauta adevarul dincolo de suprafata, ceea ce este esential in viata nu poate fi vazut, trebuie simtit. Luna Noua ne poate arata cum ne putem crea o viata frumoasa (Venus) prin rabdare si trecerea cu brio prin incercarile vietii, prin intelepciunea dobandita odata ce le-am parcurs (Saturn).

Luna Noua in Sagetator ne indeamna sa facem diferenta dintre adevar si fictiune, iar prin cuadratura facuta de Saturn in Sagetator cu Chiron in Pesti de-a lungul lui 2017 suntem rugati sa ne vedem cu adevarat ranile, illuziile, deceptiile si zonele unde nu am vrut sa infruntam adevarul, unde prin prea multa “spiritualitate” am fugit de realitate? Saturn in Sagetator a vrut sa ne invete cum sa disciplinam focul, pasiunea, credinta si abilitatea de a ne trai adevarul.

Sagetatorul cauta mereu adevarul, este calatorul care se bucura de drum, si nu de destinatia finala, el cauta mereu sa invete, sa creasca si sa se extinda, iar Jupiter in Scorpion ne spune ca adevarul pe care il cautam il gasim acum in interior.

Perioada dintre Luna Noua in Sagetator (18 Decembrie 2017) si Solstitiul de Iarna cu intrarea Soarelui si lui Saturn in Capricorn (21 Decembrie 2017) reprezinta atat sfarsitul, cat si inceputul unui nou ciclu de viata. Dupa 27 de ani Saturn revine in semnul pe care il guverneaza unde capata o forta si o energie aparte. Avem momentul 0 cu Soarele si Saturn la 0 grade Capricorn.

Urmeaza trei ani in care atat viata personala, cat si cea sociala intra in restructurare, se recladeste din temelii. O usa se deschide odata cu Luna Noua in Sagetator din 18 Decembrie si aduce prin ea o noua energie si noi unelte ce ne sunt puse la dispozitie pentru a finaliza cu succes procesul inceput de Saturn in Sagetator nu doar acum doi ani si jumatate, ci extins tot pe un ciclu complet facut de Saturn. Nu avem doar un sfarsit de an, avem un sfarsit de ciclu de aproape 30 de ani.

Soarele, Venus, Mercur, Luna Noua si Saturn se alinieaza in aceasta perioada cu Centrul Galactic aflat la 27 de grade Sagetator, o zona incarcata energetic care vorbeste despre destin, cale si scopul vietii. Acest punct energetic este numit si Pantecele Universului, un punct dens, un vortex energetic considerat un loc unde au loc upgrade-urile evolutiei spirituale, o usa prin care download-am noi informatii cosmice, care prin natura Sagetatorului aduc libertate, adevar, expansiune si crestere. Pantecul creaza o perioada fertila pentru toate semintele (intentii, teluri si scopuri) plantate acum.

Incepem sa inflorim din coconul lui 2017 si ne eliberam de umbrele trecutul, iar la final de tranzit al lui Saturn in Sagetator, un simbol pentru puternicul curent spiritual din ultimii ani, facem un bilant, taiem, reducem, simplificam si pastram acele lucruri si informatii care ne sunt practice, pe care sa le aplicam cu strictete si regularitate in anii ce vor urma. Saturn in Capricorn inseamna in primul rand autoritate si responsabilitate, nu o sa vina niciun magician sa ne rezolve problemele, suflecam manecile si ne apucam de treaba.

Acest sfarsit de an e un moment bun sa ne setam proiecte pe termen lung, sa tintim cat mai sus precum Sagetatorul, sa punem temelia unei noi vieti atat pentru noi personal, cat si extins catre societatea, tara si lumea in care traim, iar tot ce am trait din ’89 si pana acum nu a facut decat sa ne pregateasca pentru ceea ce urmeaza. Stiu ca multi am muncit la noi extrem de tare in ultimii ani, treptat, neincetat, pas cu pas, cu greutate pe alocuri, si parca ritmul a fost mai incet decat ne-am fi dorit, insa aceasta restructurare a fost necesara, iar cadourile lui Saturn isi vor face prezenta in urmatoarea perioada.

Nu stiu daca am atins tot, daca nu cumva am sarit de la una la alta, simt ca ar fi si mai mult de scris despre acest subiect, insa ca si concluzie as spune ca a venit vremea sa ne cladim o viziune despre un viitor pe care ni-l dorim si pe care suntem gata sa il realizam si materializam in urmatorii ani. Luati-va timp incepand cu 18 si pana pe 21 Decembrie sa va puneti pe foaie toate proiectele si dorintele, Anul Nou vine mai devreme in 2017, fiti realisti si practici cand le alegeti (verificati si ce vrea Saturn de la voi in urmatorii ani), ganditi cu inima (caci ea nu are frica), nu uitati de dorinte legate de ce puteti face pentru a fi un om mai bun, mai intreg si mai autentic, ce puteti face pentru a creste, alegeti un munte pe care doriti sa il escaladati si fiti pregatiti sa munciti pentru atingerea succesului! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.