Gemeni – Caracterizare generala

Gemeni – Yang – Extrovert – Mutabil – Aer – 21 Mai – 21 Iunie

Semnele Mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) sunt:

 • Schimbatoare
 • Adapabile
 • Flexibile
 • Versatile
 • Nelinistite

Semnele de Aer (Gemeni, Balanta, Varsator) sunt:

 • Intelectuale
 • Idealistice
 • Sociabile si orientate catre oameni
 • Prietenoase
 • Comunicative

Misiunea de viata: sa facilitezi schimbul de informatii si idei

Dupa ce copilul s-a nascut (Berbec) si a inceput sa isi dezvolte cele cinci simturi si capacitatea de a evalua (Taur), vine timpul pentru el sa invete sa comunice. Gemeni este semnul ideilor si informatiilor, unde partea stanga a creierului si capacitatea de gandire si logica sunt dezvoltate. Verbul caracteristic zodiei este “A gandi”.

Simbolul Gemenilor este primul care are forma omeneasca, asa ca vorbirea este ceva natural pentru aceasta zodie. Toti au mari abilitati in comunicare, vor mereu sa absoarba, sa faca corelatii si sa imparta informatii. Aceasta este misiunea lor primara de viata.

Isteti si versatili, le este foarte usor sa faca mai multe lucruri deodata, au o mare nevoie de varietate, de stimulare mentala si se plictisesc destul de repede. Gemeni iubesc sa vorbeasca cu oamenii si sa cunoasca cat mai multe lucururi despre ei, au o curiozitate nemarginta despre tot si toate, ceea ce le aduce o viata interesanta. Insa cu atat de multa informatie au tendinta sa devina superficiali pe alocuri, caci un flux atat de mare nu poate fi studiat mereu in profunzime.

Debitul verbal este mare, iar asta poate fi greu de urmarit pentru multi oameni, nevoia de miscare si noutate te face sa nu poti sta prea mult timp intr-un loc, lucru ce se aplica si in relatii, cele pe termen lung s-ar putea sa devina o problema pentru tine. E nevoia sa incerci sa dezvolti conexiuni mai adanci cu oamenii, sa operezi si la nivel emotional, nu doar mental, insa sentimentele si emotiile sunt aspecte ce au nevoie sa fie lucrate, caci nu iti vine usor sa faci asta.

E nevoie sa te intrebi de ce nu iti vine usor sa iti exprimi emotiile si sentimentele si de ce simti nevoia sa fugi cand oamenii fac asta? Poti sa reduci din nevoia de a te muta tot timpul de colo colo pentru a realiza o conexiune durabila cu cineva sau ceva? Oare mersul asta din loc in loc si cautarea continua fara o destinatie nu iti cere si un loc in care sa te odihnesti din cand in cand?

Se spune ca fiecare semn a invatat ceva de la cel anterior si are de invatat cate ceva de la urmatorul. Ce ai invatat de la colegul Taur? Sa ai un set de valori puternic care te ajuta sa te ghidezi prin viata si sa iti realizezi acel set de opinii si idei, sa stii despre ce vorbesti. Insa fata de Taur tu esti un personaj mai flexibil si mai adaptabil, mereu gata de schimbare si poti accepta cu usurinta o alta maniera in care lucrurile pot fi privite. Fiind doua persoane in tine (cei doi gemeni), tu poti vedea mereu mai multe fatete, dualitatea ta te face constient de lumina si de intuneric, de alb si negru, de bun sau rau.

Lucrurile pe care Gemenii deja le-au invatat si le stapanesc foarte bine:

 • Sa ai un sistem puternic de valori.
 • Sa iti administrezi eficient banii si posesiunile.
 • Sa fii practic si realistic.
 • Sa evaluezi rapid lucrurile.
 • Sa iti folosesti foarte bine mainile.
 • Sa fii logic si rational.
 • Sa stii ca si cele mai stabile si sigure lucururi in viata se pot schimba.
 • Stii deja ca persistenta nu garanteaza intotdeauna rezultate.

Al treilea semn

Primul simbol uman, primul semn de aer. La fel ca Balanta si Varsatorul, celelalte semne de aer, simbolurile nu au legatura cu animalele, toate au legatura cu oamenii, asa ca interesul vostru este legat de interactiunile si relatiile umane. Sunteti firi sociabile, prietenoase, in cautare de noi informatii.

Semn mutabil de aer

Unul dintre cele patru semne mutabile, zodia Gemeni este adaptabila si versatila, nelinistita si schimbatoare. Simti mereu o nevoie sa te misti, iar combinatia de mutabilitate si aer te face o tornada. Linistea si stagnarea nu iti este confortabila, asa ca mereu cauti ceva de facut, un loc in care sa mergi, un nou subiect de discutie si nu prea conteaza cu cine esti, unde mergi sau ce faci, atat timp cand mintea ta e ocupata si mereu in miscare. Pentru tine calatoria este importanta, nu destinatia.

Zei si mituri

Povestile sunt pe placul tau, mai ales sa le spui sau chiar sa le inventezi, e un fel in care tu comunici.

Mercur – Mesagerul Zeilor

Guvenatorul Gemenilor este Mercur, zis si Hermes. Stapaneste si Fecioara, un alt semn priceput la cuvinte, care iubeste sa invete. Totusi, semnul tau este mai mobil.

Mercur este asociat cu cele doua parti din natura umana, cea mortala si cea imortala, cu masculinul si femininul din noi, cu lumina si intunericul. Simbolul lui Mercur  este format dintr-o luna in crestere , discul solar ⦿ si semnul plus +, simbolizand uniunea Soarelui cu Luna.

Mercur inseamna neliniste, nevoie de varietate, schimbare si miscare, aventura, neasteptat, coincidente si sincronicitati, evenimente accidentale care capata mai tarziu un sens si servesc un tel mai important. El e cel care ghideaza calatorii si da oamenilor directia in viata, el inseamna puterea de adaptabilitate. Este Zeul limitelor, granitelor si ce inseamna depasirea lor. Mercur isi face aparitia la rascruce de drumuri, cand depasim o etapa, cand avem un moment de tranzitie, cand o usa se inchide si alta se deschide, iar noi suntem fix intre ele.

Mercur inseamna calatorii si schimburi (de informatie si idei) – aici vedem frumoasa legatura dintre pietrele de hotar la care se opresc calatorii si in care se odihnesc, comunica intre ei (chiar daca sunt necunoscuti) si devin locuri cu piete in care au loc schimburi. Mai mult, sunt locuri in care in vremurile vechi se faceau ritualuri magice.

Mercur si Saturn sunt cei care limiteaza, dar tot Mercur este cel care ne ajuta sa trecem peste ele, sa transcendem dualitate si propriile granite. El este copilul divin, partea din noi care e mereu tanara, curioasa, deschisa catre viata si nou. Daca mintea e deschisa, spiritul ramane proaspat si tanar.

Mercur este magicianul cuvintelor si formularilor –  puterea cuvintelor – la inceput a fost cuvantul, gandurile sunt baza actiunii, cum decidem daca vrem sa obtinem ceva, cum ne imaginam ca suntem deja acolo (tehnica vizualizarii nu doar cu ochii mintii, ci cu tot corpul, cu toate simturile). Mercur are puteri magice la fel ca si cuvintele, imaginile si gandurile.

Mercur simbolizeaza mintea, gandurile, credintele, perceptiile, setul mental si ce credem despre viata, este cea care ne limiteaza, dar tot prin minte ne putem elibera, gasim noi moduri de a interpreta si vedea lucrurile, ne eliberam si ne dezvoltam.

Mercur este Alchimistul, transcenderea si transformarea unui defect, al unui lucru care nu ne place in aur, uitandu-ne la el dintr-o alta perspectiva vedem problema ca un catalist pentru dezvoltarea unei calitati pozitive, iar daca finalul e unul bun, tot raul a fost spre bine.

Cariera

Multi Gemeni sunt fascinati de tot ce inseamna comunicare, inclusiv cele mai noi tehnologii in materie de telefoane sau computere. De fapt mintea ta este precum un computer, plin de date si informatii care se schimba mereu pe masura ce tehnologia avanseaza.

Mediile de lucru pe care le aleg au de obicei legatura cu comunicarea, media, IT si relatii publice. Sunt si buni oameni de vanzari, pot lucra in publicitate, copywriting, translatori, profesori sau chiar actori… de fapt in orice domeniu care implica comunicarea.

Sa stea toata ziua in spatele unui birou nu este prea placut pentru ei, au nevoie de miscare, varietate si de oameni. Fiind interesati de ce se intampla mereu in lume, s-ar putea chiar sa fie atrasi de zona politica fiind un loc in care pot avea dezbateri pe placul lor si au abilitatea de a vedea un lucru din mai multe puncte de vedere. Nevoia lor de perceptie si socializare ii face deschisi la multe opinii, puncte de vedere si au abilitatea de a se pune in pielea altor oameni.

Sanatate

Mintea lor fiind atat de activa tot timpul, pot avea insomnii, se poate sa le fie dificil sa isi faca mintea sa taca.

Sunt rezistenti la schimbare si stres, desi pot avea probleme legate de respiratie (aer) sau a sistemului nervos. Ce ii ajuta este sa incetineasca ritmul din cand in cand, sa invete sa se relaxeze si sa isi deschida inima un pic.

Relatii

Sa iti dai seama de ce simti, de emotiile si sentimentele tale poate si un lucru greu, insa vine un moment cand trebuie sa inveti sa dezvolti niste conexiune adanci si puternice si chiar sa impartasesti ce simti. Desi mintea iti stapaneste inima, pe masura ce te maturizezi o sa iti descoperi si partea emotionala, sensibila si sentimentala.

Copiii Gemeni

Copiii Gemeni vorbesc foarte devreme, sunt curioasi sa afle tot si sunt nerabdatori sa exploreze mediul inconjurator. Foarte buni la scriere si gramatica, sunt niste copii care iubesc jocurile de cuvinte sau puzzle-urile. Desi au o inteligenta ridicata, la scoala se poate sa nu se descurce perfect, invata usor, dar sunt si distrasi si devin nerabdatori sa invete altceva si altceva.

Mercur era foarte glumet si ii placea sa faca farse, un lucru intalnit la copiii Gemeni. Natura lui nelinistita il face sa nu stea locului si sa vorbeasca foarte mult. Fiecare aspect din viata lor are nevoie de stimulare mentala, de varietate, si asta se aplica si la scoala, in realtii sau mai tarziu la munca.

Multi gemeni chiar se nasc in zodia Gemeni, iar femeile Gemeni au o tendinta mai mare de a naste gemeni.

Casa 3, casa naturala a Gemenilor, vorbeste si despre frati si surori, iar acesta poate fi un aspect ce aduce batai de cap parintilor: relatia copilului cu un frate sau o sora. 

Nevoia de invatare si educatie

Curiozitate ta te face sa iubesti sa citesti, sa inveti si sa studiezi. Sa ai informatii e critic pentru tine. Cand te atrage un subiect, il studiez in detaliu, asta pana apare ceva nou care sa iti atraga atentia. Scrisul si vorbitul iti vine usor. Se spune ca orice om in zodia Gemeni are cu siguranta in el o carte buna pe care ar putea sa o scrie.

O educatie buna si o comunicare eficienta iti este vitala pentru ca iti sta ca fundatie pentru stima de sine. Multi Gemeni nu sunt niciodata multumiti de ceea ce stiu si cauta noi lucruri pe care sa le invete, insa prefera sa o faca prin experienta de viata, nu intr-o sala de curs. Ei inteleg ca informatia si cunoasterea se obtine prin interactiuni sociale si nu vor doar sa o adune, iubesc sa o impartaseasca, asta este scopul lor.

Gemenii sunt inventivi, originali si plini de idei.

Ce ai de invatat

Sa fii confortabil cu sentimentele tale

Esti atat de nelinistit ca nici macar nu ai ajuns bine undeva ca deja vrei sa pleci in alta parte. Ce e nevoie sa inveti este sa fii confortabil oriunde esti si cu oricine esti.

Sa iti confrunti emotiile si sentimentele te face sa te simti inconfortabil si nervos. Trebuie sa intelegi ca emotiile nu sunt rationale si orice nu poate fi explicat cu mintea te sperie… Semnele de apa (Rac, Scorpion, Pesti) au o intelegere emotionala adanca si ai de invatat de la ei, desi s-ar putea sa para ca vorbesc o limba pe care nu o cunosti. Sentimentele si emotiile nu pot fi explicate logic. Daca iti doresti o conexiune profunda cu oamenii, e nevoie sa inveti sa vorbesti despre ce simti, sa incepi sa iti simti emotiile, e un lucru pe care trebuie sa il studiezi, iar tie invatatul chiar iti place. Nu? 🙂

Sa faci pasul urmator

Semnele de apa simt nevoia sa ingijeasca, sa inteleaga lucrurile dincolo de suprafata, tu pe de alta parte vrei sa acoperi cat mai mult teritoriu, cat mai repede. Tu cauti cantitate, ele cauta calitate. Esti mereu grabit si nu ai prea mult timp sa stai intr-un singur loc, insa ar fi bine sa te mai odihnesti din cand in cand, sa tragi aer in piept, sa stai si sa te relaxezi. Sa faci radacini e greu pentru tine, stabilitatea domestica si securitatea Racului, semnul ce iti urmeaza, iti arata cum poti sa te conectezi mai adanc emotional cu ceilalti. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incetinesti ritmul. Momente bune din an sunt cele cand Mercur, guvernatorul tau, este retrograd si exact asta iti spune, sa incetinesti si sa mergi in adancul lucrurilor, sunt momente cand te poti conecta mai usor cu viata ta emotionala.

Semnele de apa te invata despre vise, muzica si arta, te invata compasiunea si cum poti accesa nivele mai adanci ale imaginatiei. Racii inteleg perfect natura ta duala, deja au trecut prin zodia ta. Semnele de apa iti arata cum sa fii mai adanc si mai intelept.

Sfaturi:

 • Invata sa stai pe loc si sa te relaxezi.
 • Invata sa meditezi.
 • Din cand in cand gandeste-te la ce simti.
 • Invata ca vorbitul este doar una dintre multe forme de comunicare.
 • Tine un jurnal de vise.
 • Tine cont de sfaturile semnelor de apa (Rac, Scorpion, Pesti).

Talentul tau special

Cadoul tau unic pentru lume este abilitatea de a comunica cu oricine. Nu conteaza cine e, de unde vine, ce face, ce religie are, nationalitate, orientare sexuala etc, tu poti sa te pui in pielea lui, nu ai prejudecati vis a vis de nimeni, esti complet impartial. Tu te poti adapta la orice circumstante, te poti ajusta in orice situatie si te poti intelege cu oricine, oricand, oriunde. Ai cea mai deschisa minte din zodiac, iar daca lumea ar fi populata doar de Gemeni, nu am mai avea probleme de comunicare, desi liniile de telefon ar fi inrosite! 🙂

Nota: informatiile te ajuta sa descifrezi o parte din harta ta natala, la ele se mai adauga zodia in care se afla alte planete si casa, aspectele pe care le fac planetele intre ele, guvernatorii caselor si pozitia lor plus aspectele pe care le fac si cum se impletesc toate pentru a forma un tablou intreg. Pentru harta natala si un profil astrologic complet, viziteaza rubrica astrograma.

Citeste si: Arhetipurile Zodiacale

Idei extrase din cartea Secretele Zodiacului de Michele Finey

Sursa imagine: Rocio Montoya

Advertisement

3 thoughts on “Gemeni – Caracterizare generala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.