Luna Plina in Gemeni – 3 Decembrie 2017 si atmosfera astrala de sfarsit de an

Maine avem parte de ultima luna plina din acest an. Cand Soarele si Luna se afla in opozitie avem fenomenul de Luna Plina si avem un moment de incheieri si completari. De data aceasta incarcatura este mult mai mare, caci incheiem un an, incheiem un ciclu de 27 de ani a lui Saturn si ne aflam intr-un moment extrem de important, intr-un shift energetic foarte mare.

Simbolistica

Soarele, Luna, Jupiter si Neptun se afla in semne diferite, insa la acelasi grad 11, un numar plin de simbolistica. Cifra 11 este denumita de numerologii cifra “Master”, iar anul 2018 poarta aceeasi vibratie. Acum daca ne uitam la simbolul Gemenilor el arata exact ca aceasta cifra II (2 roman) si este semnul in care are loc Luna Plina.

Mercur si simbolul Gemenilor 

Ca sa intelegem mesajul acestei lunatii, trebuie sa inteleg natura lui Mercur.

Simbolul Gemenilor (1 + 1) alaturi de Mercur, guvernatorul lor, este asociat cu cele doua parti din natura umana, cea mortala si cea imortala, cu masculinul si femininul din noi, cu lumina si intunericul. Simbolul lui Mercur  este format dintr-o luna in crestere , discul solar ⦿ si semnul plus +, simbolizand uniunea Soarelui cu Luna.

Mercur inseamna neliniste, nevoie de varietate, schimbare si miscare, aventura, neasteptat, coincidente si sincronicitati, evenimente accidentale care capata mai tarziu un sens si servesc un tel mai important. El e cel care ghideaza calatorii si da oamenilor directia in viata, el inseamna puterea de adaptabilitate. Este Zeul limitelor, granitelor si ce inseamna depasirea lor. Mercur isi face aparitia la rascruce de drumuri, cand depasim o etapa, cand avem un moment de tranzitie, cand o usa se inchide si alta se deschide, iar noi suntem fix intre ele.

Mercur inseamna calatorii si schimburi (de informatie si idei) – aici vedem frumoasa legatura dintre pietrele de hotar la care se opresc calatorii si in care se odihnesc, comunica intre ei (chiar daca sunt necunoscuti) si devin locuri cu piete in care au loc schimburi. Mai mult, sunt locuri in care in vremurile vechi se faceau ritualuri magice.

Mercur si Saturn sunt cei care limiteaza, dar tot Mercur este cel care ne ajuta sa trecem peste ele, sa transcendem dualitate si propriile granite. El este copilul divin, partea din noi care e mereu tanara, curioasa, deschisa catre viata si nou. Daca mintea e deschisa, spiritul ramane proaspat si tanar.

Mercur este magicianul cuvintelor si formularilor –  puterea cuvintelor – la inceput a fost cuvantul, gandurile sunt baza actiunii, cum decidem daca vrem sa obtinem ceva, cum ne imaginam ca suntem deja acolo (tehnica vizualizarii nu doar cu ochii mintii, ci cu tot corpul, cu toate simturile). Mercur are puteri magice la fel ca si cuvintele, imaginile si gandurile.

Mercur simbolizeaza mintea, gandurile, credintele, perceptiile, setul mental si ce credem despre viata, este cea care ne limiteaza, dar tot prin minte ne putem elibera, gasim noi moduri de a interpreta si vedea lucrurile, ne eliberam si ne dezvoltam.

Mercur este Alchimistul, transcenderea si transformarea unui defect, al unui lucru care nu ne place in aur, uitandu-ne la el dintr-o alta perspectiva vedem problema ca un catalist pentru dezvoltarea unei calitati pozitive, iar daca finalul e unul bun, tot raul a fost spre bine.

 Mercur este copilul Soarelui si al Lunii, este piatra filosofala. Iar in realitatea, aceasta piatra cautata de Alchimisti este un simbol al transformarii omului. Alchimistii lucreaza cu Soarele si Luna, cu cele doua principii masculine si feminine, vointa si imaginatie, si datorita acestei munci omul se transforma pe sine.

“Coincidenta” face ca guvernatorul acestei lunatii, Mercur, sa isi inceapa retrogradarea in aceeasi zi si se afla la gradul 29 Sagetator alaturi de Saturn. Gradul 29 Sagetator este numit Centrul Galactic, o zona incarcata energetic care vorbeste despre destin, cale si scopul vietii. De parca nu a fost de ajuns tot anul, suntem rugati inca o data sa ne ducem atentia catre interior (caci Mercur Retrograd asta stie sa faca cel mai bine), sa analizam, sa cantarim, sa reevaluam acest an, sa inchidem ce lucruri ne-au ramas restante. Acum pot aparea in viata noastra lucruri ce au nevoie de completare, pentru ca mai apoi sa ne setam noi teluri si scopuri, sa incepem un nou ciclu important de viata alaturi de noul sine construit cu atat de multa munca.

Jupiter se afla in trigon cu Neptun, formand o alianta benefica in semne de apa ce ne aduce in acest moment credinta si deschidere catre un mare shift, o schimbare majora a sistemului de credinte si ne ajuta sa vedem o lume noua ce este gata sa ni se arate. Acest aspect aduce abundenta, crestere, traire cu integritate, adevar, iubire si spiritualitate. Mai mult, axa acestei Luni Pline este Gemeni/Sagetator – axa adevarului, as spune al celui interior datorita lui Mercur Retrograd, al alinierii cu adevarul interior.

Neptun este un pion important in aceasta perioada, caci se afla si in cuadratura cu Soarele si Luna. Pentru a naviga cu succes energia misterioasa a lui Neptun in Pesti, trebuie sa ne linistim mintile si sa ne indreptam spre nivele mai subtile ale realitatii, in special catre emotiile noastre. Neptun este si planeta imaginatiei si suntem sfatuiti sa folosim puterea pozitiva a imaginatiei pentru a visa la cea mai inalta viziune pentru noi insine si pentru lumea in care traim. 

Navigat gresit, Neptun poate aduce valuri involburate de neincredere, indoiala, complesire, evadare din realitatea care nu ne place si chiar depresie. Putem lupta cu frica de necunoscut, dar sa nu uitam ce de obicei ne este teama de lucrurile pe care nu le-am trait niciodata, iar o parte din disciplina acestei luni este de a ramane in prezent unde avem de-a face doar cu experienta curenta de viata si felul in care ii putem face fata. E momentul sa pasim pe un taram nou, care desi nu este tocmai clar, ne cere credinta in ceea ce nu putem vedea in taramul invizibil a lui Neptun.

Marte se afla in opozitie cu Uranus si ne aduce actiune, indrazneala si ne vrea mai aproape de binele nostru suprem. Dupa sapaturi adnaci, Venus ne intreaba la final de Scorpion: care sunt cele mai adanci dorinte ale noastre? Saturn la final de Sagetator unde ne-a adus? Unde dorim sa facem acum schimbari? In ce domeniu de viata vrem sa facem un upgrade? Decembrie poarta o energie imensa, e o schimbare a vietii, are mult foc care ne cere actiune, dorinte, teluri si scopuri ce urmeaza sa fie stabilizate si materializate in anul urmator prin prezenta energiei de pamant (Pluto, Saturn in Capricorn si Uranus in Taur).

Pana la jumatatea lunii Decembrie avem timp sa revizuim ultimii doi ani si jumatate in care Saturn s-a aflat in Sagetator, facem un pachet frumos si vedem ce cadouri primim, ce am finalizat, ce nu, ce lectii am invatat, ni se livreaza adevarul gol golut fie ca ne place, fie ca nu, culegem roadele actiunilor noastre.

Pe 18 Decembrie avem parte de Luna Noua in Sagetator, un moment in care Luna se afla in conjuctie cu Saturn si Venus destul de aproape tot de Centrul Galactic si primim bonus si un trigon cu Uranus. E momentul sa ne setam intentii pe termen lung izvorate din cele mai mari dorinte interioare menite sa ne puna pe calea noastra cea mai inalta.

Pe 21 Decembrie avem Solstitiul de Iarna si Soarele in conjunctie cu Saturn la 0 grade Capricorn. Este o perioada excelenta de setare de scopuri importante pentru urmatorii trei ani, caci terenul este extrem de fertil (Centrul Galactic este numit si Pantecele Universului), iar ele vor ajunge la materializare pentru cei ce sunt dispusi sa munceasca pentru ele, sa urce pe cele mai inalte culmi cu truda, disciplina, efort, rabdare si consecventa (Saturn in Capricorn).

Ultimii ani s-au simtit ca o pregatire, iar 2017 a fost una mai accelerata in care am tot curatat, scos la lumina, aruncat, transformat, reajustat, a fost o puternica perioada de tranzitie, de pregatire si de imbunatatire. Insa in Decembrie au loc ultimele ajustari si ele ne pot face sa ne simtim debusolati, incetiniti, in ceata, caci aceasta reajustare poate parea ca un mic haos pentru noi si procesul ne poate deconecta prin confuzie, apatie si letargie, e o perioada de intuneric in care ne desprindem de parti vechi din noi, iar asta ne aduce tristete, ca orice despartire de cineva drag, mai ales daca am facut transformari substantiale. Ganditi-va ca renuntam acum la parti din noi cu care am trait alaturi poate zeci de ani, e greu sa dai drumul la asa ceva, e greu sa dai la o parte parti atat de importante, dar trebuie sa o facem, caci multe dintre ele nu prea ne-au servit, ci mai mult ne-au incurcat si desi pare ca pasim pe un drum necunoscut, e musai sa avem credinta ca este unul mult mai bun.

In procesul de schimbare apare mereu rezistenta, o perioada inca ne cautam vechiul sine, insa noi ne-am schimbat si nu toate schimbarile vin cu instructiuni si nici nu sunt confortabile, iar daca nu suntem atenti, s-ar putea sa ne pierdem. Intre omida pe care o stiam si fluturele care devenim exista un drum in care ne dezvoltam noi radacini, in care devenim mai puternici, mai frumosi si mai plini de viata, in care invatam sa respiram alt aer. Mai stiti cand eram mici si puneam omida intr-o cutie de chibrituri? Cum era acolo? Intunecat, limitat, necunoscut, insa cand lasam lumina sa intre din nou in ea, creatura era deja fluture, devenise ceva extraordinar, frumos, incredibil.

Cel putin prima jumatate din Decembrie este precum omida, precum un ou, precum o samanta, insa acum adunam forta pentru noul drum, pentru Maestrul Interior pe care o sa avem ocazia sa-l cunoastem din ce in ce mai bine in urmatorii ani si de care o sa fim mandri pentru ca s-a nascut din semintele a cine am fost candva.

Pentru fiecare dintre noi aceste tranzite ating diferite zone de viata si in functie de harta noastra natala ne readuc in vizor lectiile prevazute in ea.

Sursa imagine: culturainquieta.com

Advertisement

2 thoughts on “Luna Plina in Gemeni – 3 Decembrie 2017 si atmosfera astrala de sfarsit de an

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.