Astro Update: Neptun Direct

Neptun este o planeta foarte draga pentru mine care face parte din astrele transpersonale, ce poarta o octava superioara si care ne afecteaza mai ales la nivel de colectiv si de generatie.

Energiile Neptuniene nu sunt personale in intregime, ele apartin psihicului de grup. Asta nu inseamna ca planetele transpersonale (Neptun, Uranus si Pluto) nu il afecteaza pe individ, inseamna ca experientele cu aceste planete au o insemnatate mai larga, stimuleaza pasi majori in crestere si crize majore care ii formeaza intreaga viata si il fac sa inteleaga intregul, nu doar zone personale din viata lui.

Neptun este o planeta cu o miscare lenta, are nevoie de aproximativ 14 ani sa finalizeze un semn zodiacal, iar din 2012 si pana in 2026 el se afla in zodia pe care o guverneaza, in Pesti, un loc care ii aduce o influenta foarte pura si puternica.

Neptun este un simbol de sensibilitate, credinta, creativitate, intuitie, compasiune, empatie, ne vorbeste despre inconstient, este dedicat oamenilor si cauzelor, cauta extazul, legatura cu Universul, misticismul si dizolvarea limitelor si frontierelor (chiar si teritoriale). Poarta o energie feminina cladita pe emotie si este asociat cu intreaga sfera inconstienta, mai ales cu inconstientul colectiv. E o planeta irationala si il impinge pe individ catre identificarea cu unitatea emotiilor ca un intreg.

Neptun este planeta viselor, a cunoasterii Universale, a misterelor si a gratiei Divine. El ne cere sa ne deschidem catre necunoscut, sa traim cu credinta in noi, in viitor si intr-o forta mai mare decat noi, este inspiratia si intuitia din viata noastra. Daca el nu ar exista, am trai permanent cu o frica de necunoscut, cu neincredere, cu nimic in care sa credem. Energia lui Neptun este despre suflet si spirit, despre transcendere, despre conectarea cu Universul si lumea spirituala, despre conexiunea care ne ajuta sa nu ne simtim pierduti.

Se spune despre el ca poate aduce ceata, nebuloasa si iluzie, escapism si fuga de realitate, lucru perfect adevarat pentru ca fiind o planeta incontrolabila, care actioneaza din inconstient, ne intalnim cu aspecte nestiute si necunoscute, iar teama generata de ele ne poate face sa ne retragem intr-o zona imaginara sau sa apelam la diverse mecanisme de aparare si sa ne prefacem ca ele nu exista.

Mitul lui Poseidon, zeul marii, povesteste despre eroi alungati, pierduti in zone in care habar nu aveau ce ii asteapta, despre victime pe care le facea sa se piarda in taramul lui pentru perioade lungi tocmai pentru a invata sa aiba incredere in necunoscut, sa aiba credinta in fortele nevazute.

Din 2012 si pana astazi am putut sesiza un interes din ce in ce mai mare al oamenilor pentru spiritualitate, transformare, o reintoarcere catre suflet si nevoile sale.

Perioada de retrogradare din acest an ne-a cerut o atentie sporita catre sufletul nostru.

Din Iunie si pana acum am putut sa ne auzim vocea interioara mult mai bine, ne-a vorbit mai clar si mai tare. Poate am vazut pentru prima oara tipare inconstiente care opereaza in noi si ne afecteaza viata si alegerile, pilotul ala automat pe care mergem si care ne aduce mereu in situatii similare si nu intelegem de ce. Caci la nivel constient ne spunem ca nu ne dorim asta, dar dintr-un motiv sau altul tot acolo ne intoarcem. Asa ca cele mai bune intrebari pe care putem sa ni le punem acum este: Unde in viata mea am trait in iluzie? Unde m-am mintit singur? Unde am fugit de adevar si m-am facut ca nu il vad?

Retrogradarea a adus o reconectare cu adevaratul nostru sine, cu visele si idealurile noastre si mai ales cu credinta pe care o avem in ele, cum sa ne traim visul, calea si scopul sufletului. Cu Neptun direct, talentele noastre creative, spirituale, visele si viziunile sunt acum gata sa fie materializate si puse in practica.

Neptun vede mereu in ansamblu si ne cere sa dam drumul lucrurilor pe care nu le putem controla si sa avem incredere intr-un plan mai mare pe care Universul il are pentru noi, unul care desi nu il putem vedea clar in acest moment, este pentru binele nostru.

E o perioada in care ni se cere compasiune fata de noi, fata de oameni si fata de tot ce ne inconjoara, insa fara sa cadem in frica, deceptie, iluzie si manipulare. Durerea, suferinta, frica si ura isi au radacina intr-o lipsa de iubire fata de noi si fata de ceilalti, iar Neptun in Pesti vrea sa ne dam seama ca toti suntem unul, ca impreuna am creat lumea in care ne aflam astazi si tot impreuna o putem schimba. Neptun are multa compasiune si empatie din simplul fapt ca poate sa se puna foarte usor in pielea celuilalt, sa simta exact ce simte si sa il inteleaga.

Cu Neptun in Pesti umanitatea se afla intr-un nou moment de trezire si de cotitura. Ultima oara cand s-a aflat in aceasta pozitie a avut loc o crestere globala a compasiunii si a valorilor umane avand loc sfarsitul sclavagismului. E din nou momentul sa ne ridicam valul de pe ochi si sa vedem unde in viata personala, dar si in cea colectiva, ne lipseste compasiunea si umanitatea, dar si unde ne iluzionam, ne mintim si fugim de realitate. Abilitatile vizionare ale planetei Neptun ne pot ajuta sa adaugam din nou valori umanitare in politica, economie, in lacomia si controlul corporatiilor si in felul in care ne distrugem planeta.

Sursa imagine: Mermaid Watercolor Art. Erin RM Dutton Art.

Advertisement

3 thoughts on “Astro Update: Neptun Direct

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.