Meditatii pentru alchimizare

Energiile momentului sunt foarte puternice si cred ca deja le simtiti cum se construiesc. Maine avem Marea Conjunctie a lui Jupiter cu Neptun in Pesti, iar luna Aprilie este una cu multa activitate, urmeaza si o Eclipsa pe 30 Aprilie, inca una in Mai.

Nodul Sud in Scorpion ne tot rascoleste si scormone rani vechi. Poate ati fost deja triggaruiti de familie, de parteneri, de prieteni sa le vedeti mai bine, poate ati simtit ca identitatea va este pusa la indoiala de catre ceilalti, amenintata cumva si e un moment cand ripostam, nu mai dorim sa ne compromitem (Luna Plina in Balanta), dar rana apare, la fel si alegerea daca ne dorim acum sa ne asumam cine suntem, dincolo de rani, caci sub ele se afla adevarata noastra natura si identitate care vrea sa iasa acum la iveala (Berbec).

E un moment in care fiecare isi poarta razboiul interior, nu e doar la exterior, si mi se pare important sa nu uitam sa fim blanzi cu noi (Pesti), sa avem rabdare si compasiune mai ales vis a vis de noi, sa ne acceptam caderile, starile, sa ne odihnim mai mult, sa ne luam timp.

Energia asta intensa a lui Jupiter cu Neptun ne cam ia pe sus si ne aduce si dezorientare, iar cheia sta in acceptare a tot ce simtim, ce traim, a lasa controlul, mai ales controlul emotiilor (Nodul Sud in Scorpion) si a merge mai mult catre o stare de impacare, de pace. Mergeti in natura zilele astea, e importanta si meditatia, conexiunea cu Universul si aceste energii puternice care intra, insa sa nu uitam de legatura cu Pamantul, impamantarea (Nodul Nord in Taur), suntem aici pe Pamant si oricat de mirifice sunt starile inalte oferite de energia Pestilor noi trebuie sa le aducem aici pe Pamant!

Mi-au revenit in atentie meditatiile astea, poate va ajuta in acessta perioada si Gratia Divina – un simbol al Pestilor – cheia Venus guvernatoarea Nodul Nord in Taur – Gratia cu care e nevoie sa pasim in viata asta a noastra pe Pamant ca sa o facem mai usoara, sa o facem de fapt despre ce e ea, o blanda acceptare, o lipsa de control care ofera cel mai bun control, acela oferit de Sufletul nostru care stie exact unde sa ne ghideze, cine suntem, ce avem de facut. Asa ca daca energiile momentului iti aduc confuzie, nesiguranta, sentimentul ca nu mai stii cine esti, este pentru ca ai ocazia sa descoperi la un nivel mult mai profund cine esti de fapt, o persoana pe care poate nici tu nu o cunosti si care acum iese din ou, de sub multe masti si straturi profunde – la fel cum lumea noastra exterioara face acelasi lucru – asa ca distruge barierele (Neptun) si lasa-te sa iesi la iveala, chiar daca te sperie!

Nu ne lipseste nimic, avem tot ce ne trebuie in noi, trebuie doar sa incepem sa vedem asta dincolo de frici, de bariere, de limitari impuse de noi si de ceilalti!

Nu mai e nevoie da ne fie frica de noi, de forta noastra interioara, e timpul sa ne-o asumam si sa ne jucam cu ea. Suntem infinit mai mult decat ni s-a spus! Suntem magici! Suntem Alchimisti!

As vrea sa impartasesc cu voi trei meditatii pe care le-am descoperit in ultima perioada si care se potrivesc foarte bine cu ce avem de facut acum, in acest sezon de transformare, vindecare si alchimizare. Toate fac parte dintr-o serie ce indeamna sa ne integram umbrele pentru a vedea darurile din ele si pentru a evolua in ceea ce ne este menit sa fim, in cel mai mare potential al nostru.

Ne dezonoram de fiecare data cand nu acceptam felul in care ne simtim si ne purtam. Dezonoare se afla adanc in noi. Toate emotiile noastre sunt o calatorie, chiar si suferinta e o calatorie si trebuie sa o onoram. Umbrele sunt niste victime, daca nu ne oprim sa ne uitam la ele, cum am putea sa vedem durerea? Trebuie sa ne dam seama de ele, sa le privim, sa devenim raspunzatori pentru sentimentele si comportamentul nostru, pentru gandurile noastre. Si sa avem curajul sa le eliberam, e un proces de constienta de sine, de CONTEMPLARE.

E nevoie sa ne acceptam umbrele, sa invatam ca suntem responsabili pentru propria stare, sa nu mai cautam motive in afara si in cealalti oameni. Sa ne simtim confortabil sa fim incofortabili si vulnerabili. Nu suntem perfecti, facem greseli si nici nu trebuie sa fim perfecti.

Ranile cer tot timpul atentia noastra, trebuie doar sa le vedem, sa le bagam in seama, sa fin onesti. Toate ne vorbesc despre emotii si despre SUFLET. Sufletul este esenta, e rafinarea emotiilor. Cand traiesti din suflet viata devine usoara, dar are un inteles adanc. Nu te lasi doborat de provocari, infloresti pe masura ce ai trecut peste ele, te testezi si te rafinezi incontinuu.

Cand inveti sa nu te mai judeci pe tine, nu ii mai judeci nici pe ceilalati, invatam sa fim atenti, fara sa ne fie frica, sa fim calzi, fara sa dominam, si sa fim sinceri, fara sa fim cruzi.

E o transformare care ne rafineaza pentru ca ne onoram in primul rand pe noi. E un nou mod in care sa ne infruntam umbrele si greselile, o facem intr-un mod deschis. Un dar se afla in fiecare urmbra a noastra, o bucatica de aur care are nevoie de maturizare spre intelepciune. E transcenderea suferintei. E contemplarea si intelegerea ei, e o calatorie plina de gratie prin viata.

Ilustratie: Mario Sanchez Nevado

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.